Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися і доїхати до аеропорту Внуково

  1. Загальна інформація
  2. Як можна дістатися до аеровокзалу
  3. Переїзд за допомогою Аероекспрес
  4. Переїзд за допомогою автобуса
  5. Переїзд за допомогою метро
  6. Поїздка до аеровокзалу на таксі
  7. Особливості поїздки в нічний час доби
  8. Особливості поїздки на власному авто
  9. Особливості паркування авто
  10. Ціна запитання
  11. Ціна недовгострокові парковки авто
  12. Рада іногороднім мандрівникам
  13. Як доїхати з Ярославського вокзалу
  14. Поїздка на метро і Аероекспрес
  15. Поїздка на автобусі
  16. Як дістатися з Павелецького вокзалу
  17. Аеропорт Внуково на мапі


Одним з найбільш великих столичних аеровокзалів є Внуково . Саме з цього аеровокзалу щодня відправляються понад сотню регулярних рейсів. Часто мандрівники, які прибули в столицю транзитом, цікавляться, як дістатися до аеропорту Внуково недорого і швидко.

Якщо не хочете їхати на громадському транспорті, то найзручніший спосіб - заздалегідь замовити трансфер або таксі в аеропорт .

Якщо не хочете їхати на громадському транспорті, то найзручніший спосіб -   заздалегідь замовити трансфер або таксі в аеропорт

аеропорт Внуково

Загальна інформація

За обсягом пасажирського потоку аеровокзал «Внуково» знаходиться на почесному четвертому місці серед всіх російських аеровокзалів. У цього аеропорту є міжнародний статус, і нерідко питанням, як дістатися до аеропорту Внуково задаються іноземні гості. Знаходиться цей аеропорт на південному заході від столиці, в 10 км від МКАД.

Московські дороги непередбачувані. Щоб уникнути запізнень на рейс рекомендується виїжджати у Внуково мінімум за 120 - 180 хвилин до відльоту. Процес реєстрації в аеропорту в Європу та інші країни завершується за 40 хвилин до відльоту. Реєстраційний процес для мандрівників, які роблять поїздку по Росії, завершується за 20 хвилин до відльоту.

Тут можете купити квитки з вильотом з Москви і аеропорту Внуково.

Дістатися до Внуково буде простіше, якщо заздалегідь вивчити маршрут

Як можна дістатися до аеровокзалу

Існує кілька способів переїзду до «Внуково». Сьогодні доїхати до цього аеровокзалу можна, скориставшись:

  1. Громадським транспортом.
  2. Аероекспрес.
  3. Власною машиною.
  4. Електричкою.

Автобус 611 їде до Внуково

Кожен з цих способів має власні перевагами і недоліками. Людина, що вибирає спосіб переїзду до аеровокзалу, повинен керуватися не тільки ціновим питанням, але і тим, скільки часу йому доведеться провести в дорозі.

Переїзд за допомогою Аероекспрес

Найбільш комфортним і швидким способом доїхати до аеровокзалу є поїздка на Аероекспрес. Підземна станція електропоїзди знаходиться приблизно в 50 м від терміналів аеропорту.

Електропоїзд оснащений спеціальними, досить зручними і місткими місцями для транспортування ручної поклажі і навіть серйозного вантажу. Кожен з вагонів електропоїзда обладнаний туалетом. Аероекспрес супроводжуються охороною. При виникненні питань або проблем мандрівник може попросити допомоги у провідника. Аероекспрес до аеропорту Внуково відходять зі станції метро Київська, так що спочатку потрібно буде доїхати до неї.

Аероекспрес до аеропорту Внуково відходять зі станції метро Київська, так що спочатку потрібно буде доїхати до неї

Для того щоб якомога швидше опинитися у «Внуково», необхідно виїхати зі станції вокзалу приблизно за 120 хвилин до відправлення внутрішнього рейсу, і за 180 хвилин до відправлення міжнародного рейсу. Середній час, проведений в дорозі - 40-45 хв. Вартість проїзного квитка виглядає наступним чином:

  • «Повний» - 470 р;
  • «Бізнес» - 1,0 тис. Р;
  • «Сімейний» - 950 р;
  • «Дитячий» - 130 р.

Дітлахи, які не досягли п'ятирічного віку і не займають пасажирського місця, подорожують безкоштовно.

Квиток на дитину продається тільки при наявності документа, що підтверджує вік юного мандрівника.

Переїзд за допомогою автобуса

Той, хто бажає заощадити, може скористатися громадським транспортом. Це не самий зручний і швидкий спосіб, але головною його перевагою є недорога вартість.

Автобуси і маршрутки відправляються до аеровокзалу щодня. Сісти в автобус можна на Південно-Західній станції метро. Дістатися до пункту призначення можна за допомогою:

  • автобуса № 611;
  • автобуса № 611-с;
  • маршрутки № 45-м;
  • мікроавтобуса №611-ф.

Перший автобус відходить кожні 12 - 25 хв. Час відправлення автобуса, згідно з розкладом, перший рейс о 05:30. Ходить цей автобус до 01:00. Середній час, яке мандрівникові доведеться витратити на дорогу - 35 - 45 хв. Ціна проїзного - 50 руб.

Розклад другого автобуса аналогічно розкладом першого. Ходить він трохи рідше. Ціна проїзного квитка - 50 руб., Але пільговики можуть придбати його з невеликою знижкою.

Маршрутка починає ходити з 7 ранку і до 22:30. Час, витрачений на дорогу - 20 - 35 хв. Ходить маршрутка кожні 20 - 35 хв. Ціна проїзного квитка - 150 руб. Також мандрівник зобов'язується доплатити за багажне місце 10 руб.

Мікроавтобус починає ходити з 6:30 і до 23:00. Ціна проїзного квитка - 50 руб., Час, проведений в дорозі - 20 - 35 хв.

Відшукати автобус на «Південно-Західної» досить просто. Для цього потрібно увійти в «підземку» і згорнути в праву сторону. Після цього необхідно повернути ліворуч, піднятися по сходах і пройти вздовж вулиці. Неподалік від виходу з метро розташовується зупинка. Тут можна сісти як в автобус, так і в маршрутку без номера, але з табличкою «Внуково». Цей транспорт йде прямо через селище і до терміналів аеровокзалу НЕ під'їжджає.

Проїзд в автобусі чи маршрутці обійдеться дешевше, якщо мандрівник зможе придбати карту «Трійка».

Переїзд за допомогою метро

Дістатися до аеровокзалу «Внуково» можна і за допомогою метро. Це не найзручніший спосіб і тому, хто їде з великим багажем або маленькими дітьми, він не підходить. Основним плюсом поїздки на метро є відносна швидкість пересування і економічність.

Існує чимало способів, що дозволяють дістатися до пункту призначення за допомогою метрополітену. Найближчою станцією метро є «Південно-Західна». Потрапити на неї можна, діставшись до лінії «Сокольническая». Після цього діяти потрібно так:

  1. Вийти з першого вагона.
  2. Згорнути в праву сторону.
  3. Дійти до «підземки» і повернути праворуч.
  4. Дістатися до зупинки автобуса № 611.

Дістатися до зупинки автобуса № 611

Є ще один спосіб, що дозволяє досить швидко доїхати до аеровокзалу за допомогою метро. Для цього спочатку потрібно дістатися до станції метро «Жовтнева - кільцева». Неподалік від виходу з метро розташована зупинка. Тут ходять тільки маршрутки. Потрібна маршрутка - №705-м, що курсує по Ленінському проспекту.

Можна також дістатися до метро Саларьево, а звідти доїхати до аеропорту на 911 експресі.

Поїздка до аеровокзалу на таксі

Дістатися до пункту призначення можна і за допомогою таксі. Вдаватися до допомоги приватників не слід, оскільки їх ціни набагато вище розцінок компаній, що надають послугу трансферу.

Замовити таксі можна як через інтернет - це найзручніший і недорогий спосіб. А також можна взяти машину за допомогою спеціальних стійок. Знайти стійки можна, спустившись на 1 поверх. Вони знаходяться неподалік від терміналів А і В, ціна в такому випадку буде дорожче.

Головним мінусом поїздки на таксі є аж ніяк не дорога вартість. Столичні дороги нерідко перевантажені транспортом. Простояти в гігантській пробці можна і кілька годин. Основним плюсом переїзду за допомогою таксі слід вважати комфорт. Турбота про доставку клієнта «від дверей до дверей» лягає на плечі диспетчера і водія.

Заздалегідь подбайте про своє багажі. правильна упаковка і безпроблемна реєстрація багажу заощадять вам час і нерви.

Особливості поїздки в нічний час доби

Деяким мандрівникам належить вилітати пізно вночі або рано вранці. Для цього їм необхідно своєчасно дістатися до аеровокзалу. Є кілька варіантів того, як можна вступити.

Деякі мандрівники приїжджають на аеровокзал заздалегідь - годин за 6 - 7 до відльоту. Сучасні аеровокзали обладнані таким чином, що час очікування часто проходить непомітно. На території аеровокзалу є навіть розважальні кімнати для дітлахів. Також є місця, де можна перекусити по відносно демократичним розцінками. Якщо людину не лякає перспектива провести кілька годин в аеропорту, то доїхати до пункту призначення можна будь-яким зручним способом.

Таксі у Внуково, які стоять у аеропорту, коштують дорого

Специфіка ситуації полягає в тому, що вночі громадський транспорт майже не ходить. Тому багато мандрівники бувають змушені скористатися послугою таксі. Теоретично вартість послуги таксі в нічний час доби не зростає. Але на практиці це не так. Якщо вдень дорога до аеровокзалу обходиться мандрівникові в 1,2-1,3 тис. Рублів, то вночі ціна збільшується вдвічі.

Щоб цього не сталося і ціни не були високими, краще замовити машину заздалегідь в інтернеті на спеціалізованому сайті .

Більш економічним способом переїзду до «Внуково» є поїздка на Аероекспрес. Для людини, що має особистий автотранспорт, питання, як доїхати до пункту призначення, гостро не стоїть.

Особливості поїздки на власному авто

Багатьох мандрівників цікавить питання, як можна зробити переїзд до аеровокзалу на своїй машині. Всього існує три маршрути:

  1. Київське шосе.
  2. Мінське шосе.
  3. Борівське шосе.

Якщо людина, яка мандрує на своїй машині, зробив вибір на користь Київського шосе, то йому рекомендується постійно дотримуватися лівого боку. Уздовж дороги є покажчики, які підказують, як вчинити переїзд до аеровокзалу. Звертати потрібно на такі покажчики, як «Внуково» і «ВІП-зона».

В області терміналу «А» можна заїхати на естакаду безкоштовно. Але стоянка авто тут забороняється. Залишити машину можна на одній з парковок, прилеглих до аеровокзалу.

Залишити машину можна на одній з парковок, прилеглих до аеровокзалу

Також можна припаркуватися на одному з багаторівневих паркінгів. За перші хвилини паркування платити не потрібно. За кожні додаткові 20 хв. необхідно доплачувати 50 рублів.

Крім того, у мандрівників є можливість поставити своє авто в охоронюваному боксі. Вартість послуги - 1,0 тис. Рублів.

Безкоштовна парковка знаходиться в 1 км від терміналів.

Особливості паркування авто

Поруч з аеровокзал перебувають 2 багатоповерхових паркінги. Кожен з паркінгів вміщує до 350 авто. Поставити своє авто можна і на території, прилеглій до паркінгу. Тут можуть знайти тимчасовий притулок ще 2 сотні авто. Час «відпочинку» «залізних коней» не обмежується. Паркуватися на проїжджій частині категорично забороняється.

На території аеровокзалу здійснює свою діяльність ГИБДД. Фіксація порушення дорожніх правил відбувається автоматично. Якщо водій порушить одне з правил, його «залізний кінь» буде негайно евакуйований.

Ціна запитання

Перелічені нижче розцінки актуальні для багаторівневих паркінгів і прилеглих до них територій. Вартість паркування авто у пасажирських терміналів «Внуково» виглядає наступним чином:

  • перші хвилини - безкоштовно;
  • наступні 30 хв. - 100 руб;
  • більше 180 хв. - 650 руб.

За неповні 24 години доведеться заплатити 650 руб. За повні 24 години в закритому і охороняється боксі - 1,0 тис. Руб. Тариф ПДВ - 18 відсотків.

Право на безкоштовний проїзд і паркування протягом 180 хвилин є у інвалідів і учасників ВВВ. Ця ж пільга надається інвалідам з дитинства.

Паркування автомобілів у Внуково

Точкою відліку вважається момент отримання паркувального картки. Видається картка тоді, коли водій в'їжджає на паркувальну територію. Оплатити місце для свого авто можна за допомогою терміналу. Якщо картка буде загублена або зіпсована, мандрівник зобов'язується внести штраф у розмірі 1,5 тис. Руб.

Ціна недовгострокові парковки авто

Поруч з аеровокзал регулярно відкриваються додаткові парковки. Там можуть знайти тимчасовий притулок близько 400 авто. Час «відпочинку» машини при цьому не обмежується. Найзручніше заїжджати на парковку з Київського шосе.

Ціна питання недовгострокові парковки виглядає наступним чином:

  • повний і неповну годину - 150 руб;
  • чотири і більше годин - 500 руб;
  • добу - 400 руб.

При парковці водієві видається спеціальна картка. Якщо мандрівник втратить її або зіпсує, його оштрафують на 500 руб.

Рада іногороднім мандрівникам

Людині, що подорожує по маршруту «Москва-Внуково» необхідно скористатися мобільним додатком «Яндекс-Метро». Є 2 версії - Android і iOS. За допомогою цієї програми можна прокласти оптимальний маршрут самостійної подорожі.

Також людина може легко дізнатися, скільки часу займе дорога і скільки пересадок йому належить зробити. Отримати детальну інформацію просто. Для цього мандрівник повинен заповнити графи «Куди» і «Звідки».

Як доїхати з Ярославського вокзалу

Багато мандрівників цікавляться, яким чином можна дістатися до пункту призначення з Ярославського вокзалу. Існує кілька способів зробити це швидко і економічно.

Поїздка на метро і Аероекспрес

Оптимальним способом подорожі є Аероекспрес. Людина, що бажає доїхати до аеровокзалу Внуково з Ярославського вокзалу, повинен спуститися в метро і доїхати до станції Київської на електропоїзді. На дорогу в цьому випадку піде 35 хвилин, але досвідчені мандрівники радять виїжджати з запасом в 120 - 180 хвилин.

На дорогу в цьому випадку піде 35 хвилин, але досвідчені мандрівники радять виїжджати з запасом в 120 - 180 хвилин

Ярославський вокзал

Головним плюсом цього способу переїзду є відсутність пробок і можливість точно розрахувати час. Крім того, зареєструватися на внутрішній і міжнародний рейс можна на вокзалі. Основним недоліком цього способу вважається наявність значних інтервалів руху електропоїздів.

Поїздка на автобусі

Менш швидким, але зате більш економічним способом є переїзд за допомогою маршрутки чи автобуса. Для цього мандрівник повинен дістатися до Комсомольської, а потім - до Південно-Західної станції.

Громадський транспорт ходить кожні 10 - 20 хв. Якщо людина бажає сісти не в маршрутку, а в автобус, йому необхідно йти в сторону першого вагона, а після проходження турнікетів повернути вправо.

Далі мандрівник повинен пройти по «підземці», повернути ліворуч і піднятися по сходах. Потрібний автобус - № 611 і № 611-ф. Якщо в номері автобуса немає букв, то мандрівникові доведеться витратити на дорогу від півгодини до 40 хв.

Транспорт, в номері якого є букви, зупиняється тільки на вимогу і доїжджає до Внуково приблизно за півгодини.

Як дістатися з Павелецького вокзалу

На Павелецького вокзалу прибувають потяги далекого прямування. Пасажиропотік тут становить приблизно 1,0 тис. Осіб в 60 хв. З цієї причини на Павелецькому вокзалі є відмінна транспортна розв'язка.

Дістатися до аеровокзалу з Павелецького вокзалу можна за допомогою електропоїзди. Для цього необхідно доїхати на метро до станції Київської, потім дійти до ТЦ «Європейський». Сісти на електропоїзд можна недалеко від торгового центру. В середньому від Павелецького вокзалу до аеропорту можна дістатися за 30 - 40 хв. Досвідчені мандрівники рекомендують зберегти квиток на електропоїзд до кінця поїздки.

Ще одним способом доїхати до пункту призначення з Павелецького вокзалу є переїзд за допомогою громадського транспорту. До аеропорту ходять автобуси, маршрутні таксі і симпатичні «мінівени». Час, який доведеться витратити на дорогу - 45 - 50 хв. На мікроавтобусі без урахування пробок можна доїхати за півгодини.

Аеропорт Внуково на мапі

  • Аеропорт знаходиться в Москві, Внуково, вл. 3, корп. 1, Внуково-3
  • Довідкова +7 (495) 937-55-55, +7 (495) 436-77-77
  • Працює щодня і цілодобово
  • Сайт: www.vnukovo.ru

Новости