Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як я втопив квадрокоптер, і чому не варто його купувати

  1. перше падіння
  2. Втопив!
  3. Чому не варто купувати дрон?
  4. Це дорога іграшка
  5. складно возити
  6. Постійні заборони і нові закони
  7. нічого знімати
  8. У погану погоду не політати
  9. Витрати на аксесуари
  10. Підвищена увага оточуючих
  11. Багато часу йде на запуск
  12. Купувати чи дрон?
  13. Як я економлю на готелях?

Розповідаю все криваві подробиці, як я примудрився втопити в Балтійському морі квадрокоптер. А ще ділюся своїми думками, чому зараз не варто купувати дрон. Швидше за все, я не буду шукати йому заміну.

А тепер розповідаю в подробицях.

перше падіння

Розповідаю все криваві подробиці, як я примудрився втопити в Балтійському морі квадрокоптер

Аварія у фортеці Абрантіш

Перша аварія сталася з моєю необережності ще в Португалії. Перед кожним польотом потрібно калібрувати компас, крутити дрон по колу. Я це зробив. До цього закрутив гвинти. Все ОК, готовий польоту. Натискаю кнопку зліт ...

Апарат піднімається на півметра. Один гвинт відлітає в сторону. Добре, що нікого не було поруч, а то б вибив око. Квадрокоптер різко перевертається і починає крутити нижній брейк гвинтами на асфальті. Вниз головою він ні в яку не хотів зупинятися. Кілька секунд мені знадобилося, щоб схопити його на ніжки, перевернути і вимкнути.

Подряпав всі гвинти і трохи зіпсував різьблення на двигуні. Можливо цей випадок вплинув на останнє падіння.

Втопив!

Балтійське море

Справа була в Латвії. Ми їхали з Юрмали в сторону мису Колки. Зупинилися біля дороги і пірнули в одну з лісових просік до моря. По дорозі поїли чорницю. Дерев'яні драбинки вивели до синього моря.

- Відмінне місце для запуску, - сказав я.

Розчохлили крилатого друга. Тепер я ретельно перевіряю, чи все пропелери закрутив. Запустив спочатку двигуни в холосту. Злетів, повисіла в повітрі хвилинку. Все, готові до польоту.

Знімаємо епічність відліт, це коли дрон відлітає назад вдалину і знімає нас. Ех, яка краса! Рудий пісочок, смужка хвойного лісу, синє море і ми, немов мурахи віддаляємося все далі і далі.

- Міша, дивись швидше! - сказала Олена.

Я відвів очі від пульта і побачив, як один з гвинтів відлітає від квадрокоптера на кілька метрів, а сам апарат виляючи по спіралі кидався в морську безодню. Все сталося за частки секунди. Шлепок про воду і його більше немає.

Шлепок про воду і його більше немає

Шукаю квадрокоптер після падіння

Я постарався на око запам'ятати місце падіння. Дуже швидко зняв весь одяг і стрибнув у крижану воду. Вода 17 градусів шокувала, і я забув де сталося падіння. Пошукавши 10 хвилин, вийшов.

Натягнув футболку, кофту. За gps знайшов місце падіння і знову відправився шукати. Він впав в 65 метрах від точки запуску. Шукав півгодини, але протягом його кудись понесло ...

Якщо будете в тих краях, координати падіння 57,038821 23,412391 біля сходів номер 5.

Чому не варто купувати дрон?

ловлю пташку

Минулого разу я розповідав про ейфорію і радості від покупки , Але в цей раз розповім і про мінуси.

Це дорога іграшка

Купив DJI Phantom 3 Standart на ebay за 31 500₽. Моделі краще стоять 50-110 тисяч рублів! Ці витрати навряд чи окупляться, якщо тільки ви не займаєтеся зйомками за гроші.

Я розміщував фотографії та відео на своїх блогах. Звичайно ж покупка не окупилася. Спокійно б прожив без нього. Квардрокоптер не варто варто розглядати, як корисний в побуті інструмент, він скоріше для розваги.

складно возити

конфігурація рюкзака

Перевозив його в ручній поклажі в Фоторюкзак. Крім цього, в ньому було 2 фотоапарати, Ленін ноутбук, заряджання та акумулятори. У сумі виходило майже 6 кг. Це важко.

У Олени теж збільшився рюкзак, так як туди перемістилися мої речі і ноутбук. В сумі близько 5-6 кг, замість звичайних трьох. У підсумку ми обидва тягаємо майже в 2 рази більше вантажу при переїздах. По прильоту закидали рюкзак в багажник авто. Без машини ви навряд чи зможете тягати всюди велику фотосумку. Особисто мені здалося сильно незручно всюди з ним ходити.

Постійні заборони і нові закони

На Дронь літати заборонено

Кожного тижня ви мене питаєте поштою, чіпляються чи до дрону в аеропорту? Ще ніде не чіплялися, а ось закони в різних країнах з кожним місяцем все суворіше!

У Парижі оштрафували журналіста на € 1000 за політ біля Ейфелевої вежі. У Норвегії мені пригрозили штрафом майже в € 800, якщо запущу у каменю Кераг.

З чуток ... У Німеччині необхідна страховка за € 100 для польотів. В Австрії потрібно отримувати дозвіл на політ за € 150 на рік, проходити курси пілотування дроном за € 300, інакше штраф € 22 000 !!! Щоб розмістити відео на youtube потрібна додаткова ліцензія. А я літав по Австрії і в ус не дув.

Для Росіян це все складно застосовувати. Якщо що, дешевше викинути пульт в кущі і прикинутися овочем, але все ж є ймовірність потрапити на штраф.

У Росії поки літати можна вільно, але сьогодні мелькала новина, що в найближчий рік буду обмежувати законодавчо.

нічого знімати

Звичайні уральські пейзажі

З попереднього пункту випливає багато обмежень на польоти. Наприклад, в Європі заборонено літати на скупченням людей. Страшно уявити, якби гвинт прилетів кому-небудь в око, а дрон б впав дитині на голову! У містах літати небезпечно, але міські зйомки найкрасивіші.

Через це я майже не запускав в містах, а знімати лісу і поля цікаво. Потрібно шукати епічно місця для запуску - гори, обриви, море, лагуни, а це не так просто.

У погану погоду не політати

Зйомка в погану погоду

У Норвегії більшу частину днів лив дощ, через це вдалося запустити лише 4 рази, але ж весь цей час я возив квадрік в багажнику і тягав з літака в літак!

У похмуру погоду зйомки теж не сильно вражають. Якість зйомки на рівні хорошого мобільного телефону.

Витрати на аксесуари

Купівлею літаючого одного все не закінчилося. Купив додатковий акумулятор за 12 900₽, підзарядку для прикурювача авто за 1500₽, відбивач для антени за 600₽, світлофільтр за 1500₽, фоторюкзак за 5500₽, металевий кронштейн для телефону за 800₽. Разом вже 22 тисячі зверху!

А ще потрібен потужний смартфон з великим екраном або планшет тисяч за 30-60! Мій iPad mini не потягнув HD відео, а у iPhone 5s занадто дрібний екран. Коротше, літав майже наосліп, це не справа!

Підвищена увага оточуючих

Спостерігають за польотом

Готуйтеся до того, що кожен запуск буде збирати натовпи роззяв навколо вас. Деякі з них будуть дихати вам у спину, кашляти в вухо і задавати різні питання: «за скільки купив», «засну мене», «покажи, що там видно в телефоні».

Багато часу йде на запуск

Щоб знайти зручне місце, все зібрати, перевірити, запустити, політати 10-20 хвилин і зібрати все назад, у мене йде 30-60 хвилин! А це все забирає цінний час в поїздці. Чи не вийде просто дістати зняти і прибрати, як на камеру або телефон.

Купувати чи дрон?

Вирішувати вам. Можливо, поки я збираю на новий квадрокоптер, посилять правила і його буде ніде запускати в Європі. Як ви вважаєте?

Сподобалося? Підпишіться на мої канали:
Telegram , Instagram , Сподобалося Яндекс Дзен

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Чому не варто купувати дрон?
Як я економлю на готелях?
Купувати чи дрон?
Як ви вважаєте?
Сподобалося?

Новости