Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 найбільш вражаючих національних парків США

Дика природа, виття вовків, вражаючої краси вулкани і саме блакитне озеро в світі - є багато причин відвідати національні парки Сполучених Штатів. Портал Tourism-review представив рейтинг найчарівніших парків для любителів пригод.

7. Гавайський Національний Вулканічний Парк, штат Гаваї

Це самий жаркий парк з усіх, що є в Америці, так як на його території знаходяться два вулкана - Кілауеа і Мауна-Лоа. Навколо кратера Халемаумау вулкана Кілауеа розлітаються бризки від киплячого озера лави, тому відвідувачам заборонено підходити близько, можна милуватися вулканом тільки з безпечної відстані. У парі кілометрів знаходиться інший, більш спокійний вулкан - кратер Кілауеа-Іки. Піший туристичний маршрут пролягає через поля застиглої лави, і відвідувачі можуть насолодитися неймовірним краєвидом.

Піший туристичний маршрут пролягає через поля застиглої лави, і відвідувачі можуть насолодитися неймовірним краєвидом

6. Національний парк Озеро крейти (Crater Lake), штат Орегон

Це один з найстаріших парків США, в якому знаходиться одне з найглибших озер в країні. Озеро крейти - головна визначна пам'ятка парку, утворилося воно в кратері зруйнованого згаслого вулкана Мазама, глибина його сягає 594 метрів. Річки не випливають і не впадають в це озеро, тому вся вода, яка потрапляє в нього, або випаровується, або вбирається в грунт. Заповнення запасу води відбувається тільки за рахунок дощів і танення снігу. Сліпуча блакить озера просто вражає уяву!

5. Національний парк Біг Бенд, штат Техас

Цей парк, що знаходиться на кордоні з Мексикою, просто ідеальний для любителів відправитися в похід. Ті, хто бажає перетнути пустелю Чіуауа, можуть розбити на ніч намет і насолодитися чудовим зоряним небом. У пустелі відсутня світлове забруднення, в зв'язку з чим недавно парку присвоїли назву «Міжнародний парк нічного неба». Незважаючи на суворі кліматичні умови, в парку росте близько 1200 видів рослин (в тому числі 60 видів кактусів), мешкають понад 600 видів хребетних тварин і приблизно 3600 видів комах. Більшість живих істот в денний час ховаються від спеки, особливо в пустелі, але з настанням ночі Біг Бенд оживає - тварини виходять в пошуках їжі.

Більшість живих істот в денний час ховаються від спеки, особливо в пустелі, але з настанням ночі Біг Бенд оживає - тварини виходять в пошуках їжі

4. Йосемитский Національний Парк, Каліфорнія

Словом «Йосеміті» - «ті, хто вбиває» - жителі долини індіанці племені мівок називали своїх сусідів - ворогуючі плем'я. Тубільці захищали свій райський куточок від ворогів, які робили набіги на їх територію, і завдяки їм цей парк, який нині знаходиться в списку Світової Спадщини, отримав своє ім'я. Йосеміті знаменитий своїми приголомшливими гранітними скелями, кришталево чистими струмками, гігантськими секвойнимі гаями і різноманітністю живої природи. Щорічно парк відвідують понад 4 мільйонів туристів, що приїжджають побачити ревуть водоспади і гранітні моноліти Ель Капітан і Хаф Доум. У парку абсолютно безпечно, виключаючи наявність чорних ведмедів, та й ті вже звикли до натовпам людей.

3. Національний Парк "Редвуд", штат Каліфорнія

В цьому національному парку ростуть гіганти - уздовж узбережжя Тихого океану росте секвойя або, як її ще називають, «червоне дерево» (Redwood). Це одні з найвеличніших, масивних і високих дерев на нашій планеті, які виростають до 110 метрів. Іншим з них вже більше 2 тисяч років; в цих лісах збереглася незаймана фауна і флора.

Іншим з них вже більше 2 тисяч років;  в цих лісах збереглася незаймана фауна і флора

2. Національний парк «Гранд-Каньйон», штат Арізона

Найдивовижніше ущелині в світі - Великий Каньйон, включений до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Майже п'ять мільйонів туристів відвідують це місце щороку. По обидва боки річки Колорадо, що протікає на дні ущелини, громадяться стіни з різнокольорових шарів пісковика, вапняку і сланцю. До численних оглядових майданчиків на південній стороні каньйону можна дістатися на машині. Любителям екстриму припадуть до душі сплави по річці Колорадо.

1. Національний парк Йеллоустоун, штат Вайомінг

Цей національний парк не дарма вважається не тільки найстарішим, але і самим колоритним парком Північної Америки. Теплі ставки, порослі синіми, червоними, зеленими водоростями, нагадують гігантську палітру. Стіни каньйону за кольором схожі з плавленим сиром, а тераси Мамонтових гарячих джерел сяють під вируючої водою. Гейзер «Старий Служака» (одна з основних визначних пам'яток Йеллоустоун), що вивергається кожні 0,5-2 години, вистрілює фонтаном гарячої води висотою в 56 метрів.

Гейзер «Старий Служака» (одна з основних визначних пам'яток Йеллоустоун), що вивергається кожні 0,5-2 години, вистрілює фонтаном гарячої води висотою в 56 метрів

Новости