Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Червона Поляна - опис курорту

  1. Курорт Есто-Садок (Горки Місто) - опис, інфраструктура
  2. Курорт Газпром (Лаура) - опис, інфраструктура
  3. Курорт Альпіка-Сервіс
  4. Курорт Роза Хутір - опис, інфраструктура
  5. Як перейти від однієї курортами Червоної Поляни

Всім привіт! Продовжу свою розповідь про відпочинок в Сочі описом курорту Червона Поляна.

До поїздки в Сочі я не уявляла собі різницю між Червоною Поляною і Роза Хутір. Мені здавалося, що це дві назви одного й того ж місця з прив'язкою до Олімпіади. Потім на слуху з'явилися «Горки Місто», «Газпром» і я остаточно заплуталася. Дивилася в інтернеті фотографії курорту і не розуміла що і де знаходиться.

Строго кажучи, Червона Поляна це селище в горах на висоті 500 метрів над рівнем моря. Саме селище розташовується на плато, поряд протікає річка Мзимта, з усіх боків поселення оточують піки гір. На даний момент в Червоній Поляні функціонують три гірськолижні курорти (Роза Хутір, Газпром, Горки Місто) і один (Альпіка-Сервіс) закритий на реконструкцію. За великим рахунком, весь цей інфраструктуру узагальнюють і називають Червоної Поляною, хоча якщо бути точним, то Червона Поляна всього лише населений пункт.

Коротше кажучи, якщо ви попросите сочинського таксиста відвезти вас в Червону Поляну, він абсолютно точно повезе вас в Червону Поляну)), але на під'їзді обов'язково уточнить, куди конкретно вам треба.

Прикріплюю схему Червоної Поляни з Гугл карт, де для більшої наочності завдала основні точки. Плоска картинка не відображає розташування гірських кластерів, тому нижче я дам більш повний опис.

Плоска картинка не відображає розташування гірських кластерів, тому нижче я дам більш повний опис

Курорт Есто-Садок (Горки Місто) - опис, інфраструктура

Відразу за селищем Червона Поляна розташовується Есто-Садок - територія гірськолижного курорту Горки Місто. Всі об'єкти курорту розташовуються праворуч від шосе (якщо їхати з Сочі). Зліва теж є кафе і готелі, але вони існують ніби самі по собі. На в'їзді в курорт - шлагбаум, втім як і на виїзді.

курорт Горки Місто ділиться на два рівні - 540 і 960 метрів . При бронювання готелю або апартаментів обов'язково звертайте на це увагу. Вся двіжуха відбувається на нижньому рівні 540 метрів. Тут безліч кафе, ресторанів і магазинів, великий торговий центр з супермаркетом Перехрестя, фудкортом і аквапарком Горки, канатна дорога «Гірська карусель», дитячий майданчик, прокат велосипедів і багато чого ще.

Ми жили в апартаментах Горки Місто 540 і залишилися задоволені.

Центральна пішохідна вулиця міста дуже нагадує Європу. Я не раз ловила себе на цій думці і чула аналогічні відгуки від інших гостей Горки Місто. Набережна Времена Года знаходиться на деякому віддаленні, тут більш безлюдно, але в той же час і більш спокійно.

Верхній рівень 960 метрів менше за площею і більш спокійний. Всі проживають в Горки Місто можуть абсолютно безперешкодно і скільки завгодно раз підніматися (і спускатися) з рівня 540 на 960 по електронному ключу від номера. Купувати скі-пас не потрібно.

У нічний час канатна дорога не працює, але є рейсові автобуси, що курсують між рівнями. Кафе і ресторани на 960 метрів теж є, але їх набагато менше. Восени мені здалося тут якось сумно. Можливо, взимку Горки Місто 960 метрів більш живою.

Можливо, взимку Горки Місто 960 метрів більш живою

Канатна дорога «Гірська карусель» максимально підніме вас на 2300 метрів до піку Чорна Піраміда. Нижня частина канатної дороги оснащена кабінками, але чим вище в гори, тим більше використовуються крісельні підйомники. Я обов'язково більш детально опишу Гірську карусель в наступних статтях.

Я обов'язково більш детально опишу Гірську карусель в наступних статтях

Залізнична станція Есто-Садок розташовується в 5 км від Горки Місто. Курорт організує безкоштовну підвезення до ж / д станції від автобусної зупинки (навпроти Гірської каруселі) і назад.

Ще, в Есто-Садок є казино). Шикарна будівля знаходиться прямо на в'їзді в селище.

Офіційний сайт курорту Горки Місто - https://gorkygorod.ru . Тут завжди найактуальніша інформація по акціях, зимовим і літнім розваг, послуг і пакетним пропозицій.

Курорт Газпром (Лаура) - опис, інфраструктура

На карті добре видно злиття Мзимти і Лаури. Повернувши наліво до Лаури, ми потрапимо в Горно-туристичний центр «Газпром». Курорт позиціонується як відпочинок класу люкс. На рівні 540 метрів розкинувся шикарний Гранд Готель Поляна . Власне, інших варіантів для проживання просто немає. Монополія!)). ГТЦ «Газпром» є власністю однойменної компанії.

На другому рівні (1430 метрів) знаходиться оглядовий майданчик «Гірський притулок Псехако» і готель Поляна 1389 Готель & СПА . Сама верхня точка - притулок «Піхтовий» на висоті 1 660 метрів.

Оглядовий тур на канатній дорозі дозволить побачити всю пишноту Кавказьких гір. Ну ладно, не все, а тільки шматочок)). Ціни гнучкі, варіюються в залежності від часу відвідування (сезон / не сезон) і наповнення (регламентується кількість підйомів і спусків). Канатних доріг на Газпромі 14, а найбільша гордість - кільцева канатка 3S (не має аналогів в Європі).

Під час оглядового туру можна прогулятися по Олімпійському селищі і лижно-біатлонному комплексу «Лаура», де проходили змагання з зимових видів спорту (біатлон і лижні гонки). Офіційний сайт Гірничо-Туристичного центру «Газпром» - http://polyanaski.ru . Краще заздалегідь уточнити час роботи, вартість квитків, а також ознайомитися з поточними спец.предложение.

Якщо в якості проживання ви вибрали Горки Місто або Роза Хутір, то в ГТЦ «Газпром» варто приїхати заради відвідування розважального центру «Галактика» і парку «Зелена Планета». У РЦ працює кінотеатр, боулінг, більярд, льодова арена. Можна відпочити в аквапарку з шикарною відкритою терасою і відвідати з дітьми інтерактивний клуб Умнікум. Офіційний сайт РЦ «Галактика» - http://galaxy-centre.ru .

Ось так виглядає космічний хол Галктікі.

Ось так виглядає космічний хол Галктікі

Відкрита тераса аквапарку Галактика. Види шикарні!

Види шикарні

Парк «Зелена Планета» невеликий, але дуже милий. Зелені фігурки можна побачити і в центрі Сочі і в Горки Місто, але тут їх кількість зашкалює.

Зелені фігурки можна побачити і в центрі Сочі і в Горки Місто, але тут їх кількість зашкалює

Курорт Альпіка-Сервіс

Це найстаріший гірськолижний курорт в Червоній Поляні. Зараз Альпіка закритий на реконструкцію, але його обіцяють відкрити в зимовому сезоні 2017-2018. Не будемо акцентувати на ньому увагу, рухаємося далі.

upd.18.01.2018 курорт Альпіка-Сервіс відкрився!

Курорт Роза Хутір - опис, інфраструктура

Курорт Роза Хутір теж розкинувся на двох ярусах. Перший рівень «Роза Долина» 560 метрів і другий рівень - «Роза Плато» 1100 метрів (або Гірська Олімпійське селище). Рівні пов'язані між собою канатною дорогою Олімпія і звичайним дорожнім серпантином.

Якщо Горки Місто тільки трохи нагадує Європу, то Роза Хутір ще більше посилює ефект і цілком успішно мімікрують під невеликий альпійське містечко. Роза Долина порівнюють з чеським курортом Карлові Вари. Чисто по фотографіях і правда дуже схоже.

Чисто по фотографіях і правда дуже схоже

Центральне місце в архітектурі міста віддано річці Мзимта. Саме гірська річка виконує роль головної магістралі. Кілька містків пов'язують один з одним два берега, а по обидва боки набережній височіють красиві будівлі готелів і ресторанів. Чисто навскидку Роза Хутір мені здалася більш фешенебельним курортом. І ще, тут більш прохолодно, ніж в Горки Місто. Думаю, що охолоджуючий ефект вносить річка.

Крім готелів і ресторанів, в Роза Хутір є ТЦ Перехрестя, МакДональдс і музей гірських лиж. На правому березі Мзимти організували штучна водойма з пляжем. Дуже актуально для літнього відпочинку на курорті. Прямо за пляжем починається Стежка Здоров'я. Недалеко від канатної дороги розташовується культурно-етнографічний центр «Моя Росія».

У 2017 році скарбничка Роза Хутір поповнилася ще однією визначною пам'яткою - з'явилася можливість відвідати Парк Водоспадів. Якщо хочеться всього і відразу, можна придбати комплексний квиток на канатці + Парк Водоспадів.

Головна фішка Роза Плато - Алея Прапорів. Можна сказати, що я тільки заради цієї алеї і поїхала на таксі в Гірську Олімпійське селище. Ще там гарні краєвиди, відмінне кафе «Груша» та магазин Краснополянської косметики))).

Роза Плато мені теж показалcя якимось пустельним. Можливо, взимку тут більше движуху. Влітку тут має сенс жити тільки заради « Rosa Springs »- чудового бальнеологічного готелю.

Канатна дорога в Роза Хутір представлена ​​26-ма підйомниками. Найвища точка - Роза Пік 2330 метрів. Знаю, що можна піднятися ще вище, до кам'яних стовпів 2509 метрів, але вже пішки. На жаль, саме цю канатну дорогу ми не освоїли. Довелося залишити на солодке, для наступного відвідування Червоної Поляни.

Залізнична станція Роза Хутір знаходиться в трьох кілометрах від самого курорту, практично близько Альпіка-Сервіс. Це кінцева станція гілки, добиратися до готелю доведеться на автобусі або таксі.

Офіційний сайт курорту Роза Хутір - https://rosaski.com . Заглянути на сайт потрібно обов'язково - спецпропозиції, приємні знижки, вартість скі-пасів, розташування трас і багато чого ще.

Як перейти від однієї курортами Червоної Поляни

Насправді все курорти Червоної Поляни знаходяться недалеко один від одного. В теорії можна навіть пішки дійти від Горки Місто до Роза Хутір 🙂. Ми переміщалися на автобусах і таксі. За ідеєю, є ще електричка, але це якийсь треш повинен відбутися, щоб одну зупинку їхати на поїзді.

У таксі в Горки Місто є одна тонкість - стандартна такса 300 руб. Підходиш до будь-якого вільного таксисту, питаєш скільки буде коштувати поїздка в Роза Хутір і у відповідь - 300 руб. Але! У Червоній Поляні відмінно працюють мобільні додатки Uber, Яндекс Таксі та Gett. На таксі їздила два рази, Горки Місто - Лаура (Газпром) і Горки Місто - Роза Хутір. В обох випадках таксі коштувало 140-150 руб. Різниця очевидна.

Ще на таксі можна з'їздити в Гірську олімпійське селище. Від Горки Місто в одну сторону таксі відвезе вас за 450 рублів за всю машину, тоді як на канатній дорозі Олімпія проїзд обійдеться в 850 рублів з людини. Якщо погуляти по Гірської Олімпійському селищі поїде кілька людей, то таксі виходить однозначно дешевше.

Будь-автобус, який зупиняється в Горки Місто (зупинка Гірська Карусель) йде і до Альпіка і до Роза Хутір (№63, 105, 105с, 135). У зворотному напрямку аналогічно. А ось щоб дістатися до Газпрому потрібно відловлювати автобуси, які заїжджають на курорт. Якщо подивитися на карту, то видно, що Газпром знаходиться трохи на відшибі. Точно доїжджають до ТРЦ Галактика автобуси № 105 і 135. Вартість проїзду близько 25 рублів.

Читайте Як дістатися з Сочі і Адлера до Червоної Поляни

На закінчення я б хотіла зазначити, що всі три курорту всесезонні і це дуже круто! Взимку - спортивний гірськолижний відпочинок, влітку - прогулянки, канатні дороги, водоспади. А в міжсезоння вас чекає спокійний релакс з відвідуванням СПА, аквапарків і все ті-ж прогулянки на свіжому повітрі. До речі, саме в міжсезоння ціни на проживання в Червоній Поляні більш ніж доступні. Детально писала про це тут . Влітку, кожен з курортів організовує трансфери до моря, а також пропонує пакетні пропозиції.

Я постаралася максимально докладно описати Червону Поляну як курорт, сподіваюся нічого не забула. Виходячи з опису складно зробити вибір на користь того чи іншого курорту. Де краще відпочивати - в Горки Місто або Роза Хутір? Постараюся відповісти на це питання в наступній статті. А також в блозі обов'язково ще з'являться пости про Горки Місто, Роза Хутір, аквапарк Галактика і парк Зелена Планета.

Чесно кажучи, мені не вистачило тижні, щоб встигнути відвідати всі цікаві місця Червоної Поляни і покататися на всіх канатках. А значить потрібно запланувати ще одну поїздку))

З вами була Оксана

Де краще відпочивати - в Горки Місто або Роза Хутір?

Новости