Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ресторанна критика від порталу «Куди йти»: суші-кафе «Окінава» «БНК

БНК публікує опис чергового походу в кафе журналіста порталу « Куди йти »Ольги Авдєєвої. На цей раз - історія про те, як корисно звертати увагу на знаки і довіряти інтуїції.

Куди йти

Фото порталу « Куди йти »

«Я зайшла в суші-кафе на Комуністичної, 10. Відкрила меню і зітхнула: стандартна рябенькою довгаста книжечка-меню з колажами з страв, стандартний набір суші, маків та ролів, які вже в горло не лізуть, - і каліфорнія, і Філадельфія, і спайс з лососем, і інь-янь ... Розумію що розповідати про ролах пусте заняття: скільки бувала в суші-барах, відмінностей ні.

Підходить офіціант.

Питаю: «А є що-небудь фірмове, що є тільки у вас?»

- Ні, все звичайне, - відповідає дівчина.

Одягаю куртку і виходжу. Чи не так сталося як гадалося: вихід з будівлі заблокований. Поруч зі мною дві подруги відчайдушно б'ються в скляну двері, як мухи. Поторсала ручку - глухо. Стою в роздумах. І раптом на мене сходить: «Це знак. Іди назад ». Розвертаюся і знову заходжу в «Окінаву" ...

Місце розташування: 9 балів

Знаєте, поки шукала, куди йти, зрозуміла таке: місту дуже не вистачає вулиці, на якій були б зосереджені заклади, в яких можна посидіти і поїсти. У більшості міст, що претендують на статус столиць, де я бувала, саме так і є. Довга вулиця в центрі міста, і на ній безліч найрізноманітніших кафе і ресторанчиків. Перше, що спадає на думку, звичайно, Велика Покровська в Нижньому Новгороді. Однак пора повернутися до «Окінаві». Кафе розташоване майже на Стефановской площі. Це дуже вдало, враховуючи потік народу, щодня проходить до двох основних республіканським казенним будинкам. Там же головне тусовочное місцем молоді та готель. Парковка - відповідно. Поверхом вище розташовується їдальня, але вона суші-бару, природно, не конкурент. Поставлю дев'ятку сміливо.

Перше враження: 5 балів

Нарешті я потрапила в місце, де можна і фотографувати, і розмовляти, і ніхто при вигляді дівчини з блокнотом і ручкою не налякати до смерті. Це ж яке щастя! «Окінава» - місце не зовсім в японському стилі і музика зовсім японська, але затишно і чисто, а чистота в наших закладах це, знаєте, розкіш. Тісно - це правда, приміщення там невелике. Але офіціант з статурою японської гейші переміщалася між близько поставленими столиками з космічною швидкістю. І, якби вона відразу мені про все розповіла так, щоб мені не довелося приходити двічі, я б поставила всі вісім балів по душевної своєї широті. А так ставлю п'ять за те, що не втримали клієнта, хоча, як з'ясувалося, було чим. У Сиктивкарі терміново потрібно проводити курси підвищення кваліфікації для офіціантів! Прямо терміново! Втім, можна просто замикати двері. Працює ж!

Інтер'єр: 4 бали

Фотографії розкажуть більше, ніж я. «Окінава» - це строго і мінімально. Якщо зняти пару картинок в японському стилі, вийде нормальна європейська кафе. Що з відчуттів? Там просто приємно, не більше і не менше. Спочатку дуже приємно, а потім виходиш і забуваєш геть. А чи була я там колись? .. Чистенько й добре.

Чистенько й добре

Обслуговування: 6 балів

У «Окінаві» працюють молоді і симпатичні, одягнені в чорне. Обслуговує дуже мила дівчина. І - так! Здійснилося! Це перший заклад, де мені вдалося поговорити зі офіціантом. Ніхто не накинувся на мене з питаннями про те, для чого я задаю питання, і ніхто не заборонив фотозйомку. Втім, недолік один і той же у всіх: невміння презентувати свою кухню і свій заклад. Ні пропонувати, ні розповідати офіціанти не вміють, але ж викликають апетит байок, цікавих історій і просто корисної інформації про їжу - океан! Дві вкручених фрази про кулінарні пропозиціях - і «клієнт дозрів». До речі, у тому, що в «Окінаві» діє система знижок, я дізналася тільки вдома, коли відкрила сайт. Накопичувальну картку мені так і не запропонували, тож і розповідати про неї не буду.

Але на то я і журналіст. Так, я не знаю всіх відповідей, але вмію ставити правильні питання і помічати деталі. На столі стояла картонка із зображенням якихось тортиків. З неї я і почала ... До речі, в плюс «Окінаві» той факт, що потім мене обслужили в десять хвилин. Словом, миттєво.

Словом, миттєво

Меню: 4 бали

Про меню я вже розповіла - воно стандартне, що викликає неймовірну нудьгу. Звичайна японська їжа, яку пропонують в російських суші-барах плюс молочні коктейлі, соки та інші напої. Алкоголь - так. Для кафе меню велике, можна вибрати і салати, і суші, і супи, і десерти, і запити все це чаєм. Не думаю, що варто на цьому зупинятися. Але ... Як з'ясувалося, цікавеньке все ж є. Як вам тортики без муки? А от! Тісто Almondy складається з мигдалю і абрикосової кісточки. Ці заморожені десерти в «Окінаву» доставляють, як розповіла офіціант, щодня з Данії (хоча в інтернеті говориться, що виробник - Швеція). Я вибрала «Тоблерон». Крім того, за словами дівчини, тільки в двох місцях міста можна випити вишневого пива. Не стану рекламувати подібні напої, скажу тільки, що його я вибрала в якості «дайте мені чогось особливого» (виключно в цій якості).

І ще салат з креветок, курки і свіжих фруктів. Японського в усьому це, як ви розумієте, не багато.

Їжа: 4 бали

«Тоблерон» (150 руб.)

Тортик без тесту виявився жорстким і дуже солодким - шведи так і не зрозуміли, що цукор не повинен перебивати смак кісточок і горіхів. Так, торт легкий, без борошна, але заморожені-розморожені десерти, мабуть, скрізь однакові: ніякі. І цей не виняток.

Салат «Кемурі Сарада» (200 руб.)

Швидко приготували, але креветочки треба краще чистити. Креветки маленькі і, здається, підкопчені. У поєднанні з мандаринами і зеленими свіжими яблуками приємно обласкали мої смакові рецептори. Шматочки курки, як мені здалося, з крапелькою розмарину, не забивають смак креветок, але і не підкреслюють його. Так, самі по собі ... І якби не фрукти, які служать, вибачте, прокладкою між куркою і рибою, то я б подумала, що взяли і намішали чого під руку потрапило. Я думала, японці перебірливими. Але поїсти в обід - можна. Порція, щоправда, невелика.

Порція, щоправда, невелика

Вишневий напій (220 руб.)

На любителя. Фруктова основа пінного напою - цей то, що варто спробувати. А вже пити чи не пити - ось в чому питання, як говорилося у Вільяма нашого Шекспіра. Ще раз переконалася: іноді я люблю класику. І в цьому розумінні або вишневий сік, або пінне. Але повторюся - це моя думка, і я на ньому не наполягаю.

Підсумок: 5,3 бала і 550 руб.

Постараюся запам'ятати «Окінаву» як місце, де, як у відомій рекламі, - нічого зайвого. Плюс швидко обслуговують. За чистоту і швидкість - спасибі. За те, що можна поговорити з офіціантом, - взагалі респект! Затишне, тихе містечко для обговорення проектів, для ділових переговорів, для дружніх бесід. А місцевим підприємцям заодно дарую ідею: відкрити курси підвищення кваліфікації для офіціантів. Ось вона - вільна економічна ніша. Спасибі мені. І спасибі двері, яку заклинило ».

Суші-кафе «Окінава»:

Комуністична, 10

пн-чт, нд: 11.00-23.00, пт-сб: цілодобово

Парковка - так

Доставка їжі - так

wi-fi - так

Кондиціонер - так

Бізнес ланч - немає

Система знижок - так

Питаю: «А є що-небудь фірмове, що є тільки у вас?
Що з відчуттів?
А чи була я там колись?
Як вам тортики без муки?

Новости