Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Знайдений мертвий близнюк Чумацького Шляху

Вчені зробили несподіване відкриття.

Фото: pixabay.com

Міжнародна команда астрономів виявила мертву галактику, яка за віком порівнянна з Чумацьким Шляхом. Вчені вважають, що причиною "передчасного старіння" є надзвичайно висока швидкість народження зірок.

Галактика ZF-COSMOS-20115, віддалена від Землі приблизно на 12 мільярдів світлових років, утворилася через 1,65 мільярди років після Великого вибуху. Вона характерна порівняно невеликими розмірами, але при цьому володіє високою щільністю. В області простору, діаметр якої дорівнює відстані від Сонця до туманності Оріона, міститься близько 300 мільярдів зірок.

Вчені досліджували галактику за допомогою телескопів обсерваторії Кек, розташованої на Гавайському архіпелазі. Виявилося, що у віці 700 мільйонів років темпи формування зірок у ZF-COSMOS-20115 були в п'ять тисяч разів вище. Така швидкість призвела до того, що галактика вичерпала "паливо" менш ніж за сто мільйонів років.

За словами дослідників, еволюція ZF-COSMOS-20115 не вписується ні в одну з існуючих теоретичних моделей. Тому поки неможливо визначити причини швидкого зореутворення.

раніше дослідники з проекту SETI заявили про виявлення планети, схожої на Венеру, в 219 світлових роках від Землі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Lenta.ru

Новости