Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто Поліс на Кіпрі і околиці

  1. Де знаходиться Поліс
  2. Навіщо відвідувати місто Поліс на Кіпрі
  3. Як дістатися в Поліс
  4. Що подивитися в Поліс - пам'ятки
  5. Околиці Полісу які варто відвідати
  6. купальні Афродіти
  7. півострів Акамас
  8. На південь від Полісу
  9. На схід від Полісу
  10. На захід від Полісу
  11. Де поїсти в місті Поліс
  12. Як забронювати дешевий готель або апартаменти в Поліс
  13. Зі свого боку порекомендую такі готелі:
  14. В околицях Поліс
  15. Як взяти напрокат автомобіль на Кіпрі
  16. Як купити дешевий авіаквиток на Кіпр
  17. Раджу також почитати:

90 відсотків відпочиваючих на Кіпрі навіть не підозрюють про існування цього містечка на північному заході Кіпру. Зазвичай туристи вибирають Айя-Напу, Лімассол, Пафос або Ларнаки і в радіусі 50 км. від місця відпочинку не виїжджають.

Проте на невеликому Кіпрі є досить точок тяжіння, однією з яких по праву вважається Поліс і навколишні села в горах і на узбережжі.

Де знаходиться Поліс

Поліс розташований в передгір'ях масиву Троодос і по-грецьки означає «місто». Нас він приваблює тим, що виходить на красивий затоку теплого Середземного моря.

Навіщо відвідувати місто Поліс на Кіпрі

Центр міста пішохідний ідеально підходить під формулу погуляв - поїв в таверні - знову погуляв - випив в барі - пройшовся по сувенірних лавках. Влітку тут можна також потанцювати, пройтися по місцевих визначних пам'ятках. Серед найвідоміших - старовинна церква 16 століття, вона ж протягом століть була мечеттю, а зараз пам'ятник старовини, що приваблює туристів, виставка скульптур під відкритим небом, а також маленька церква святого Миколая в пішохідній зоні Полісу.

Між містом і морем знаходиться невеликий евкаліптовий ліс, який забезпечує тінь для кемпінгу на пляжі.

90 відсотків відпочиваючих на Кіпрі навіть не підозрюють про існування цього містечка на північному заході Кіпру

камінь Афродіти, Кіпр

Як дістатися в Поліс

До міста Поліс 45 хвилин їзди від Пафосу і трохи більше двох годин до Никоссиі.

Що подивитися в Поліс - пам'ятки

Головні пам'ятки знаходяться в околицях Полісу і Пафосу, але і в самому місті є чим себе зайняти.

Коротко перерахую всі цікаві місця, які вдалося відвідати:

  • Пішохідний центр міста
  • Статуя генерала Кимона, який звільнив місто від персів, варто перед культурним центром Полісу;
  • Археологічний музей Полісу - відкритий щодня крім неділі; поруч руїни стародавнього міста Меріон на місці якого знаходиться сучасний Поліс;
  • Церква святого Андроніка (Агіос Андроникос), відкрита тільки по неділях з 9:00 до 16:00, вхід безкоштовний; знаходиться церква в пішохідній зоні Полісу
  • Церква Агия Киріаком 18 століття;
  • Церква святого Миколая в пішохідній зоні;

Околиці Полісу які варто відвідати

Гавань Полісу, Лаци (Лачи, Latsi harbour)

Гавань Лаци - відмінне місце для прогулянок і поїсти риби або морепродуктів. Вибирайте будь-яку таверну, в якій вам подобається місце розташування і ціни - їжа скрізь відмінна. Поки будуть готувати їжу, поспостерігайте за життям гавані і рибалками.

Поруч з гаванню знаходиться міський пляж Полісу. Пляжі на Кіпрі - священні корови, цей пляж не виняток і гордо несе Блакитний прапор який дають за якість прибережної зони і моря.

Поліс, Лачи, Кіпр

купальні Афродіти

Купальні Афродіти знаходяться на півострові Акамас , По сусідству з Полісом і вважаються мало не головною визначною пам'яткою регіону. Поруч грот на схилі гори і джерело джерельної води. За легендою Афродіта приймала ванни разом зі своїм коханим Адонісом. Це місце часто використовується для весіль за підтримки муніципалітету Полісу.

півострів Акамас

півострів Акамас і мис за гаванню Лаци (Лачи) вважається одне із самих надихаючих місць для цінителів природи на заході Кіпру. Акамас - це 230 квадратних кілометрів найкрасивіших місць, круч, каньйонів, квітучих долин і першокласних пляжів. Через своєю природною складовою, а також унікальної флори і фауни Акамас має статус заповідної зони.

Через своєю природною складовою, а також унікальної флори і фауни Акамас має статус заповідної зони

Лара бич, черепаховий пляж біля Пафосу

Один з найвідоміших пляжів півострова - пляж Лара унікальний тим, що сюди в травні виходять на берег морські черепахи відкладати яйця. Кладки черепах охороняються законом.

Радимо почитати:

Що подивитися в околицях Пафосу. Огляд найцікавіших місць

На південь від Полісу

З пагорбів які знаходяться на південь від Полісу відкривається чудовий вид на затоку Середземного моря, а також на дамбу Еврету (Evretou dam).

З пагорбів які знаходяться на південь від Полісу відкривається чудовий вид на затоку Середземного моря, а також на дамбу Еврету (Evretou dam)

Дамба Evretou, Кіпр, околиці Поліс

Поруч з Полісом, південніше в сторону гір знаходиться село Steni. У ній є цікавий музей Сільське життя, в якому кожну третю неділю проходить ринок під відкритим небом.

У селі лісо (Lysos) можна подивитися традиційні фонтани, які використовувалися для поповнення запасів питної води.

Біля села Пелатуса (Pelathousa) варто відвідати церкву Діви Марії.

У Перістерон (Peristerona) знаходиться цікавий візантійський музей Святого Єпископства, який відомий найбільшою колекцією значків з 13 по 19 століття, а також артефакти пов'язані з релігійними церемоніями.

У Перістерон (Peristerona) знаходиться цікавий візантійський музей Святого Єпископства, який відомий найбільшою колекцією значків з 13 по 19 століття, а також артефакти пов'язані з релігійними церемоніями

місто Поліс, Кіпр

На схід від Полісу

У селі Кінуса (Kinousa) можна побачити найкрасивіші заходи на Кіпрі. З села можна спуститися до причалу Лімна який знаменитий тим що з нього відправляли мідь, яку добували тут же. Мідь була дуже високої якості, а мідні шахти знаходяться між селами Кінуса і Лімна.

Ще одна цікава село - Аргака (Argaka) вважається основним постачальником цитрусових на Кіпрі. Поруч із селом знаходиться гребля Аргака, на яку відкривається приголомшливий вид з пагорба.

Село Агия-Марина відома своєю «panigyri» - традиційної ярмарком, що проводиться на честь святої в честь якої названа село напередодні 17 липня. В цей час вулиці усипані квітами.

Далі вздовж узбережжя знаходиться село гиалит, в якій знаходяться руїни грузинського монастиря, а в Неа-Дімтате - червоні цегляні будинки, побудовані під час британського правління острова. Тут же можна побачити мальовничу церкву Профітіс Еліаса, розташовану на вершині пагорба з видом на море. Це місце також популярно у молодят.

У селі Помоса (Pomos) багато драматичних скелястих круч і невелике рибальське місце з затишним галькові пляжем і рибними ресторанами з видом на затоку.

У Помоса також є музей природної історії, який демонструє скелі і скам'янілості з різних частин Кіпру, а також колекцію забальзамованих перелітних птахів.

Влітку в Помоса проходить джазовий фестиваль за участю міжнародних художників.

Містечко Pachyammos, яке знаходиться відразу за селом Помоса практично на кордоні з демаркаційної зоною з Північним Кіпром є довгий піщаний пляж і церква Агіос Рафаель - одне з найважливіших місць для паломництва на Кіпрі. А все завдяки чудотворній іконі яка славиться своїми цілющими властивостями.

Кіпр

На захід від Полісу

На пагорбах на захід від Полісу знаходяться кілька мальовничих сіл, кожна з яких, за своїм, цікава.

Нео Хоріо (Neo Chorio) - відновлені кам'яні будинки і захоплюючі види, знаходиться в лісистій частині півострова Акамас, багато місць для пікніків і природних стежок.

Kritou Tera - традиційні кіпрські будинку і візантійська церква Агия-Єкатерини на околиці.

Район Лаона - плато, ідеальне для вирощування винограду. Звідси можна анчінать подорож винними маршрутами Кіпру.

Arodhes - захоплюючі види на західну сторону національного парку Акамас.

Като Акурдейлея - музей народної творчості

Pano Akourdaleia - трав'яний сад і відкритий ринок в першу неділю кожного місяця.

Село Giolou відома своїм мигдалем. У лютому квітучий мигдаль є особливо красиве видовище.

Блакитна лагуна, півострів Акамас

Де поїсти в місті Поліс

The Old Town Restaurant - сімейний ресторан, знаходиться в старому місті, кухня середземноморська, порції невеликі, але приголомшливо смачні. Працює ресторан тільки в сезон, вечорами.

Arsinoe Fish Tavern - класична грецька рибна таверна, ціни терпимі, вечеря з вином і рибними стравами на двох обійдеться приблизно в 45 Євро. Працює таверна тільки вечорами, це місце також люблять місцеві жителі. У неділю - вихідний.

Costa's Corner - грецька закусочна на центральній площі Полісу, в меню є також піца на дровах, вранці подають смачні сніданки. Заклад сміливо можна назвати бюджетним.

Halfway House Tavern - ще одна сімейна таверна в Полісі, яка пропонує кіпрську кухню, порції великі. Адреса таверни: Kranidiotis Street 172, Argaka, Polis

Archontariki - грецька сімейна таверна в центрі Полісу, затишна простора веранда, жива музика по п'ятницях, дуже атмосферний місце, хоча і більш туристичне, ніж вищенаведені ресторани.

Archontariki - грецька сімейна таверна в центрі Полісу, затишна простора веранда, жива музика по п'ятницях, дуже атмосферний місце, хоча і більш туристичне, ніж вищенаведені ресторани

Ресторан Оld town в місті Поліс

Як забронювати дешевий готель або апартаменти в Поліс

Ми користуємося заслужено популярним сайтом бронювання Booking.com і агрегатором з трохи більш широкою базою готелів і апартаментів HotelsCombined . Дуже задоволені вибором і умовами бронювання.

Дуже задоволені вибором і умовами бронювання

вілла біля села Аргака, Кіпр

Зі свого боку порекомендую такі готелі:

Marion Hotel **

Natura Beach Hotel and Villas ***

Alkionest (Class A)

Bougainvillea (Class B)

Chrysafinia (Class C)

Follow the Sun (Class B)

Mariela (Class B)

Odysseas & Eleni (Class B)

Stephanos (Class B)

В околицях Поліс

Anassa Hotel ***** в Neo Chorio

Aphrodite Beach Hotel ** в Neo Chorio

Souli Beach Hotel ** в Neo Chorio

Andreas Tavros Hotel Apartments (Class A) в Neo Chorio

Як взяти напрокат автомобіль на Кіпрі

Кіпр - острів хоч і невеликий але робити там без машини нічого, причому у випадку з Кіпром - це необхідність. Простий підрахунок показує що орендуючи машину ти економиш на екскурсіях, трансфери в аеропорт і на таксі.

На Кіпрі безліч дрібних і середніх прокатників, щоб не перебирати всіх в пошуках потрібної машини і ціни, ми знайшли сайт myrentacar.com вибираєш не клас машини, а конкретне авто потрібної марки і кольору. Ціни нижче ніж у міжнародних крутих операторів, перевірено в цьому році на собі.

Як купити дешевий авіаквиток на Кіпр

Ми користуємося сервісом aviasales.ru і завжди купуємо дешеві авіаквитки, головне робити це не менше ніж за пару місяців до подорожі. Користуйтеся календарем низьких цін - дуже зручно.

Раджу також почитати:

З Ларнаки через мальовничі гірські села в Лімассол: автомобільний маршрут

Що подивитися в околицях Пафосу. Огляд найцікавіших місць

Околиці Пафосу, що подивитися - півострів Акамас

Топ-15. Що подивитися в Айя Напі і околицях

Новости