Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Слідами піратів і рабів. Частина дев'ята, фінальна. Сафарі по-маврикійським

День фінальний, вісімнадцятий. День фінальний, вісімнадцятий

Настав ранок фінального дня. Начебто, сумно, закінчується довгоочікувану відпустку. Має бути робочий рік. З іншого боку - вже скучили по дому, вже набридли шорти з майками, хочеться нормального одягу. Тим більше - вдома чекають рідні, з якими зустрічаємося не часто - до нас уже приїхали мої батьки, і син з родиною. Загалом, пора!

Так, і Аїда нагадує, що «пора і честь знати», наш багаж уже забрали, ключі працюють тільки до 9.00., Принесли пам'ятки і подяки фото від команди:

У пам'ятці нам повідомили, що за час круїзу ми пройшли 2705 морських миль. Шляхом складних математичних обчислень (множимо 2705 м на 1,852 км) з'ясовуємо, що наш морський шлях склав 5009,66 км. Не дуже багато, але, по карті здається, що взагалі на місці крутилися!

Команда повідомляє нам, що за два тижні на борту, ми з'їли 40700 яєць,, поласували 15 сортами хліба, 77 сортами тістечок і тортиків, 75 сортами риби і морепродуктів, 54 сортами фруктів (35500 кг), 84 сортами сирів (треба сказати - незрівнянними !), і випили 8700 літрів пива і 14800 літрів вина! Ось ми ненажери! Рабле не про нас писав? Гаргантюа і Пантагрюель! А як все по-німецьки - облік і контроль! Італійці такого не робили, а даремно - цікаво.

Ось у чому ще респект німцям - на відміну від італійських кораблів, ніяких автоматичних вилучення грошей з карт в якості чайових! Поклали конверти, куди кожен може вкласти будь-яку суму, а на конверті проголосувати поставити галочку, якій частині команди (офіціанти, покоївки, фотосалон і т. Д.) Або проти всіх всій команді, або - вписати прізвище (що я і зробила) кому конкретно ви залишаєте гроші.

Отже, до побачення, Аїда Аура!

Погода явно незадоволена нашим від'їздом, тому що пролився дощ, всього на 3 хвилини, причому, за законом підлості, саме в момент нашого отримання багажу. Мабуть, це нормальне явище (хоча у нас за весь час був тільки невеликий і недовгий дощ в перший день, завдяки чому помилувалися повноводним водоспадом!), І екіпаж готовий до дощу - весь багаж під тентами, а не під відкритим небом. Завантажилися в уже рідний мікроавтобус і наш, уже рідний, водій повіз нас в Казелли, зоопарк - сафарі, де ми і збиралися провести час до вильоту.

Я заздалегідь подивилася в інтернеті, все писали, що треба їхати на повний день, та й місцеві дами радили те ж саме. Ну що сказати? Це зоопарк. Великий. Бідний. Повний день там можуть провести люди, які не були в хороших зоопарках (Сінгапур або Берлін, наприклад), назвати цю прогулянку сафарі можуть ті, хто нічого не знає про африканські сафарі. При цьому - ми провели прекрасний день на природі, відмінно погуляли.

Почну по-порядку. Вхід коштує близько 20 євро, але це тільки проста прогулянка - пішки і на спеціальному автобусі. Якщо ви захочете поїздити нема на автобусі, а на квадроциклі, пофотографуватися з тваринами, пограти з котиками - все за окрему плату. Квитки на вході, можна оплачувати тільки місцевої волюти або картками.

Відразу біля входу можна подивитися табло з цінами на все, і з часом, коли і кого годують. Карту парку видають при покупці квитків. Її треба взяти обов'язково - парк досить великий - близько 14 гектарів плюс територія сафарі.

Парк був заснований в 1979 році, і спочатку планувався, як заповідник для птахів. На сьогоднішній день в Казелле понад 2600 особин 170 видів. Одних тільки папужок - нерозлучники 9 видів.

Є рідкісний рожевий голуб, це ендемік Маврикія, але ми його не побачили. Зате повно цесарок, павичів, індиків і лисих курей.

Уважно вивчивши небагатий перелік тварин, ми точно вирішили, що до черепахам, мавпам і лемурів .... не підемо! І, о жах! - проведемо день без черепах!

Оскільки ми вже спілкувалися з жирафами, і прийшли від цього спілкування в повний захват, але це було давно, то наступним пунктом зоопарку стали жирафи! І, ми знову не розчарувалися. Які ж вони мімімішние! За невеликі гроші (менше 5 євро) нам видали пакетик поп-корну, і запустили на майданчик в загін. У них шорсткі сині мови і красиві - красиві очі !!!

Награвшись з жирафами, ми, як Іванко з «Офіцерів», спробували подивитися обіцяних бегемотів. Взагалі-то, вони повинні водитися ось в цьому ставку:

Але, скільки ми не бродили навколо нього, скільки не намагалися виманити хоча б якогось, завалящого бегемотика, шляхом кидання в ставок камінчиків, бегемотів не було! Питання: а вони взагалі тут є? Довелося задовольнятися табличкою:

Зате неподалік зустріли фламінго. Чи не рожеві, звичайно, але все одно гарні, тим більше - рожевих ми спостерігали в Намібії, величезними колоніями!

По парку є де просто погуляти. Багато зелені (в тропіках, все ж), квітів. Цікаві кошики - гнізда - годівниці на деревах. Прудики з золотими рибками (готуйте бажання), деякі рибки в акваріумах.

Розвеселив загін з тваринами - такий зоопарк є в кожної німецькому селі! Козлов (буквально) і курок (теж буквально) всюди вистачає!

Після всієї цієї радості ми завантажилися в автобус, які регулярно курсують по парку, і вирушили на «сафарі». До речі, дуже непогана організація - зупинки всюди добре відзначені, автобуси яскраві і стоять «спеціально навчені люди», вказують заблукали, куди йти. У цьому молодці. У чому категорично не молодці - це не дорога, це навіть не напрямок! Це, щось жахливе! Правда, мій чоловік стверджував, що ці байраки спеціально зроблені, щоб у нас було відчуття сафарі, але я впевнена, що це не так. У нас, сибіряків з багаторічним стажем, які звикли до, м'яко скажемо, поганих дорогах і до відсутності доріг теж, просто перемішалися всі нутрощі. І це ще добре, встануть на місце. Набагато гірше інше. Побачити, і, тим більше сфотографувати звірів, яких і так не багато, і, які не поспішають позувати, практично неможливо!

Ось хто виходив без проблем - страуси, тому як ці дурні птиці буквально лізли під колеса.

З інших вдалося відловити носорогів, які не звертали на наш автобус ніякої уваги, безтурботно валячись в грязі, як якісь домашні хрюши.

І, з 9000 особин оленів, ланей та інших косуль, багато хто опинився досить товариськими.

Наймиліші на сафарі - зебри. Смугасті конячки, африканські конячки, добре грати вам в хованки. Ці не ховалися. До речі - їх забарвлення - це чудовий зразок того, як треба ховатися. Ви коли-небудь бачили стадо (або зграю?) Зебр, що біжать по савані? Вони перетворюються в суцільну пляму, їх не видно! Звичайно, тут їх було поменше, і вони нікуди не тікали.

Повернулися назад, в сам парк, і пішли до хижаків. Котячим, звичайно. Сумне видовище. Ну, не можу я бачити цих чудових тварин у вольєрах, розміром з мій будинок! І, вважаю повним неповагою, захід у клітини з палицями. Сумно.

Леви, точніше - лев і левиці:

Гієни, до речі, поки лежать, то цілком симпатичні, а ось, коли встають .... фігури у них не дуже:

Леопарди, оцелоти і їх малеча. Милі, але ж це хижаки! У мене навіть домашні кішки не дозволяють себе гладити, якщо їм цього не захочеться:

Годі про сумне. Дітям, яким було мало тварин, була надана дитячий майданчик.

А для їхніх батьків, і для нас теж - ресторан Мірадор. Його єдиним гідністю був вид з тераси. Це був наш шостий обід в ресторанах Маврикія, і шостий невдалий. Думаю, що після шести спроб, можна робити якісь висновки про кухню.

Оскільки до від'їзду в аеропорт ще був час, наш чудовий водій повіз нас на чергову оглядовий майданчик Mahebourg Water Front Lunch Time. По дорозі ми зрозуміли, що дощу не уникнути, хмари збиралися, як в поганому фільмі, але ми встигли зробити заключні фото поїздки. Саме тут, в 1810 році, французи і англійці повбивали один одного. Зараз тут стоїть пам'ятник, присвячений обом воювали сторонам. Що ж, загиблий на війні - завжди жертва війни.

На зворотному шляху трапився не просто злива - вселенський потоп! Потоки води були такі, що, здавалося, змиє і нашу машину, і аеропорт, і весь острів. Але, нічого, обійшлося. Через 15 хвилин дощу, як буд-то не було!

Прибувши в аеропорт, ми розуміємо (причому - кілька разів), що ми не в Німеччині, а на Маврикії. Ви б бачили, як нам упакували багаж! З наших валіз зробили стручки квасолі, причому, отвори для ручок і коліс не збігалися з цими самими ручками і колесами! Рідкісне неподобство, але спасибі і на цьому.

Друге неподобство було набагато серйозніше. Як ви пам'ятаєте, зареєструватися в системі з цього аеропорту не представлялося можливим. Саме тому, з урахуванням, що політ стояв довгий, і ми хотіли сидіти на певних місцях, ми прибули в аеропорт першими. Організували чергу (і правильно зробили, так як через годину після нас прибув весь корабель німців). Коли почалася реєстрація, підійшовши до стійки (першими !!!) ми з'ясовуємо, що бажаних місць немає, вони зайняті! Ким, чорт візьми, якщо ми перші! Службовець відповідає, що їх зайняли ті, хто реєструвався в інтернеті. Добре, що я обожнюю мати всі папери в роздрукованому вигляді (позначається німецька гарт). І, вранці, чоловік роздрукував папірець про неможливість он-лайн реєстрації. Яка і була сунути службовцю під ніс! Він ще намагався чинити опір, але я почала скандалити, а чоловік знає, що гніватися чоловіка - це страшно, в чому і переконав службовця за стійкою. Всі вчотирьох ми отримали бажані місця.

Зустрілися в аеропорту з іншою російськомовної компанією, і почули «страшну історію» про нашу улюблену Ельвіру (див. Першу частину). Коли ми брали обзорку, ще перед круїзом, вони плавали з дельфінами. А в ці три дні, у нас вкрай завантажених, у них перший і третій дні передбачався пляж, а другий - обзорка з Ельвірою. Вони подумали (правильно подумали), що пляж в останній день незручний, речі будуть мокрі в валізах, подзвонили їй, і, без проблем поміняли дні. Туристи не знали, а Ельвіра не подумала, що в наш заключний день. починається індуїстський свято, про який вона нам сама розповідала, і про який говорила, що в цьому напрямку суцільна пробка! Загалом, вони половину дня простояли в пробці і поїхали в аеропорт, Маврикій для них перетворився в дельфінів, Ботанічний сад і пляжі ... печалька.

Я помчала в дьюті фрі, купувати взуття, так як кеди були викинуті після лазіння по канату, а летіти в сандалях в лютневий Франкфурт не хотілося. Обрадувала себе мокасинами, і в політ! У Стамбулі попрощалися з подружками, сподіваюся, до наступне відпустки.

Отже, за 18 днів подорожі, я (інші не знаю, це мій телефон повідомив) пройшла 97,9 км, що для мене зовсім не багато, і 473 поверхи, з яких 145 - за другий Реюньонскій день (позначився кратер вулкана!), отримала на день народження більше 200 поздоровлень, і отримала нескінченну кількість вражень, нові знання, красиві фотографії, чотири приємних знайомства (два гіда - на Реюньоне і на Сейшелах і два пражанина), і ще довго буду отримувати чудові спогади!

Повертаюся додому і починаю планувати наступний відпустку, вже є ідеї!

Всім читав велике спасибі за увагу, все-таки - дев'ять частин!

Частина перша - дорога, Маврикій оглядовий, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22516

Частина друга - Маврикій - Порт-Луї, Аїда Аура, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22564

Частина третя - Реюньйон, перший день, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22593

Частина четверта - Реюньйон, другий день, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22634

Частина п'ята - ювілей у море, два дня Мадагаскар, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22664

Частина шоста - два дня на Сейшелах, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22685

Частина сьома - море, Маврикій, дельфіни, Ботанічний сад, тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22714

Частина восьма - Маврикій, екшн «Джунглі», тут: https://www.tourister.ru/responses/id_22722

Рабле не про нас писав?
Ну що сказати?
Питання: а вони взагалі тут є?
Ви коли-небудь бачили стадо (або зграю?) Зебр, що біжать по савані?

Новости