Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ялівцева горілка

  1. Ялівцева горілка - джин Джин - алкогольний напій міцністю від 37 градусів. Інша його назва - ялівцева...
  2. класифікації
  3. Як пити джин

Ялівцева горілка - джин

Ялівцева горілка - джин

Джин - алкогольний напій міцністю від 37 градусів. Інша його назва - ялівцева горілка. Найбільшу популярність джин знайшов в Англії, хоча його батьківщиною вважаються Нідерланди.

Історія створення

Напій був створений вченим-медиком на ім'я Франціскус Сільвіус і деякий час застосовувався як ліки. Вважалося, що джин здатний зцілювати захворювання шлунка, нирок, печінки і навіть бубонну чуму. В Англії він був завезений за часів Тринадцятирічної війни британськими солдатами, які використовували його в якості зігріваючого засобу, і отримав там широке поширення.
з 1698 джин стали виробляти і англійці, але з додаванням великої кількості спирту, тому якість напою помітно погіршився. Лише через тривалий час з'явилися виробники, які повернули джину вихідне якість.

класифікації

класичний джин містить мінімум 2 інгредієнта: пшеничний або ячмінний спирт і ягоди ялівцю. Крім ягід, як ароматизаторів можуть додаватися кардамон, лимонна або і апельсинова цедра, аніс, дягель, кориця та інші добавки.

  1. В Англії використовують спирт, який переганяють з пшениці, і розрізняють такі різновиди напою:
  2. London Dry Gin - напій без вмісту цукру високої якості. Виробляється з точним дотриманням лондонських стандартів.
  3. Plymouth Gin - виготовляється методом дистиляції і випускається тільки в місті Плімут. Згідно із законом 1887 року виробництво цього напою в інших місцях заборонено.
  4. Yellow Gin - дорогий і рідкісний вид напою. Він володіє бурштиновим відтінком і вишуканим смаком, так як визріває при додаванні хересу в бочках з дуба.
  5. Ароматизований джин - виготовляється шляхом вимочування в джин ягід і фруктів. У такого напою фортеця становить 35 градусів.

У Нідерландах для виробництва джина використовується ячмінний спирт, і класифікація там наступна:

  1. Jonge - наймолодший і недорогий напій з терміном витримки всього 2 роки.
  2. Oude - бурштиновий джин із середньою витримкою.
  3. ZeerOude - досить дорогий різновид, ароматна, солом'яного кольору, з тривалою витримкою.

Як пити джин

Джин в нерозбавленому вигляді - чудовий аперитив, який прийнято подавати охолодженим перед трапезою. Його зазвичай закушують маслинами або лимоном. Напій також поєднується з сирами, каперсами і корнішонами, маринованою цибулею.

Найчастіше джин розбавляють тоніком, колою або соками. Напій входить до складу безлічі різноманітних коктейлів.

Новости