Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Літній танцювальний табір «Репутація Dance Camp» вперше відкрився близько Рязані

Центр танцювального мистецтва (м Рязань) під керівництвом Соні один гостинно відчинив для всіх бажаючих двері річного танцювального табору «Репутація Dance Camp» в пансіонаті «Кириця» близько Рязані. З 25 липня по 31 липня в таборі вперше зібралися разом у неформальній обстановці любителі танців з Рязані, Москви, Іваново і інших міст. /epochtimes.ru/

Під керівництвом досвідчених тренерів всім випала нагода опанувати майстерністю в таких стилях, як Слеклайн, Hip Hop, Капоейра, Stretching, Vogue, Go-Go, Ladys Dance, High-Heels, а також ознайомитися з мистецтвом йоги і акторської майстерності. Учасники віком від 10 до 20 років зібралися не тільки для інтенсивних тренувань, а й для обміну досвідом, спільного відпочинку та спілкування, якого так не вистачає під час проведення одноденних фестивалів танців.

У перший день жителям танцювального табору свою майстерність показали відомі московські танцюристи Настя Пирожкова та Ахмед Поті, а 29 липня приїхав Євген Кевлер. Євген - яскравий представник танцювального стилю Jazz-Funk, креативний хореограф-постановник і викладач.

Ось що розповів Євген Кевлер про себе.

- Євген, як ви прийшли в Jazz-Funk? Чому саме цей стиль вам більше подобається, і наскільки він популярний?

Є.К .: Я не люблю в чистому вигляді Jazz і Funk. А поєднання плавності і різкості мені дуже подобається. Це суміш, згідно з назвою джазу і фанку, ну і, звичайно ж, певна манера виконання. Народ завжди цікавився і буде цікавитися танцями. Тому кількість займаються не зменшується і залишається приблизно на одному рівні. Зараз йде проект «Танці» на ТНТ. Думаю, після його перегляду багато теж захочуть займатися танцями.

Центр танцювального мистецтва (м Рязань) під керівництвом Соні один гостинно відчинив для всіх бажаючих двері річного танцювального табору «Репутація Dance Camp» в пансіонаті «Кириця» близько Рязані

Євген Кевлер - яскравий представник танцювального стилю Jazz-Funk, креативний хореограф-постановник і викладач з Москви. Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

Євген Кевлер - яскравий представник танцювального стилю Jazz-Funk, креативний хореограф-постановник і викладач з Москви. Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

- Чи є в Росії хороші танцюристи в порівнянні з їх зарубіжними колегами?

Є.К .: Так, у нас є красені танцюристи. Молодці є, які «рубають» і «палять» (посміхається).

- Багато стилі танцю прийшли до нас із Заходу. Вважається того, хто копіює чийсь досвід важко зробити краще. Це так?

Є.К .: Така тема є, але у російських танцюристів є така риса, як велика працьовитість в відточуванні стилю і якості. Вони беруть щось звідти, але роблять це якісно, ​​щоб не причепилися. У кожному стилі є база рухів, якісь вимоги, але кожен все одно додає щось своє.

Якщо говорити про Jazz-Funk, то бази у цього стилю немає. Це стиль не фрістайловий, а, як кажуть «хоряжний», тобто хореографічний. Фрістайл - це вже старий стиль, грунтовний, в якому є свої правила, своя музика. А в Jazz-Funk такого немає. Тому чистота стилю для нього - це поняття дуже відносне.

- Чи можна порівняти танці, наприклад, з великим спортом, де потрібно багато тренувань і самовіддачі? Чи є у вас своя успішна формула тренувань?

Є.К .: Якщо ти хочеш якісно проявити себе в будь-якій професії або роботі, то тобі доведеться приділити цьому весь свій час. Якийсь формули немає. Тут найголовніше - питання бажання. У кого воно сильніше - той і виграє. Хоча питання здібностей буває теж не менш важливий. Якщо у людини зовсім немає здібностей, то не допоможе вже зовсім нічого. Зустрічається рідко, але таке теж буває.

- Як часто ви тренуєтеся?

Є.К .: Ми багато тренуємося. Коли у нас чемпіонати на носі, то вже рахунок йде на дні і ночі. А так, в спокійному режимі, тренуємося тричі на тиждень по 1,5 години і ще збираємося у вихідні.

- Скажіть, за кордоном часто ми бачимо дуже багато повних, великих, але прекрасно танцюючих людей. У нас такі є?

Є.К .: О, я обожнюю таких людей! На своєму досвіді в Росії танцюючих повних людей я не бачив. Думаю, якщо б у нас були такі танцюристи, то в деяких місцях це було б нереально круто.

- Скільки в рік з'являється нових танців? Чи зможете ви все їх виконати по пам'яті?

Є.К .: Я ніколи не вважав. Їх досить багато. Старі номери забуваються досить швидко. А у кого-то пам'ять потужна, сильна. Такі танцюристи пам'ятають взагалі все номера. Але їх дуже мало.

Але їх дуже мало

Танцюристи, хореографи, керівники танцювальних груп Євген Кевлер (Jazz-Funk, Москва) і Соня Одіна (Hip Hop, Рязань). Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

Танцюристи, хореографи, керівники танцювальних груп Євген Кевлер (Jazz-Funk, Москва) і Соня Одіна (Hip Hop, Рязань). Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

- Чи є у ваших танцювальних номерах крім хореографії якась ідея чи сценарій, який буде легко читатися глядачем?

Є.К .: Це добре робити, але необов'язково. Реалізувати таку ідею якісно досить важко, щоб була кульмінація, зрозуміла історія, поєднувати це все з костюмами, музикою.

- Що вам більше подобається як педагогу в танцюристів вашої команди?

Є.К .: Коли вони чогось досягають, то у мене велика радість в душі. Це стосується буквально всіх аспектів: якісно вивчили танець, зробили щось швидко, показали результат, який раніше не показували ... Коли в улюблену справу вкладаєш всього себе, це приносить велике задоволення!

- Що б ви хотіли побажати любителям танців?

Є.К .: Скромних цей вид діяльності не любить. Це однозначно. Потрібно відстоювати себе і боротися за себе, багато працювати. У поданні та виконанні танцю потрібно, щоб тебе нічого не сковувало, щоб ти був повністю розкуто. Якщо ти працюєш якісно, ​​багато виступаєш, то тебе обов'язково помітять.

А ось що розповіла Соня Одіна про літній танцювальному таборі і досвіді його створення.

- Як виникла ідея створення танцювального табору?

С.О .: Навесні цього року у нас проходив фестиваль танцю «Репутація». Фестиваль проводиться один день, і враження від нього швидко випаровуються. Людям цього мало. Деякі навіть не беруть участі в шоу, щоб подивитися виступи всіх учасників. Влітку жарко, тож виникла ідея поєднати можливість відпочинку і тренувань. При цьому всі учасники можуть постійно тренуватися і спілкуватися з зірками першої величини в світі танцю.

У перший раз в табір приїхало близько 40 чоловік. Хоча часу було мало, до сих пір дзвонять і питають, коли можна приїхати в табір. Ми намагаємося приділити увагу кожному. У нас є розподіл по загонах по віковим групам. У кожного загону є свій куратор. Окрема увага приділяється дітям, щоб вони теж чогось навчалися.

У таборі викладають 12 педагогів з різних стилів танцю. На відміну від простих тренувань в місті люди дізнаються багато нового, відкривають для себе інші стилі і напрямки, акторська майстерність ... В сумі виходить, що всі учасники табору приїдуть додому оновленими.

Соня Одіна в танцювальному таборі "Репутація Dance Camp" (Hip Hop, Рязань). Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

Соня Одіна в танцювальному таборі "Репутація Dance Camp" (Hip Hop, Рязань). Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

- Скільки ви тренуєтеся?

С.О .: Проводиться чотири фізичні тренування в день. Ще є п'ята тренування у вигляді тренінгу, ігри або розслаблюючій тренування. Потім ще відводиться час на підготовку власних номерів, які хлопці потім покажуть.

- Перший раз ви вирішили зібратися на шість днів. Це не дуже маленький термін?

С.О .: Ми вирішили почати з шести днів. Тепер я розумію, що ще можна додати в майбутньому пару днів. Більше й не потрібно, тому що люди втомлюються вже на четвертий день. Може бути, необхідно робити якийсь вихідний. Незважаючи на труднощі, це здорово! Всі приїдуть і будуть згадувати про табір.

Я сама їжджу по таким таборам, де виступають хореографи світового рівня. Зовсім недавно я приїхала з Сочі. У нас було по 10 годин тренувань в день. Це дуже багато!

- Як ви оцінюєте рівень танцюристів вашої групи. Їх не соромно показати іменитим майстрам?

С.О .: Ні, не соромно. Спочатку я дуже переживала, що на майстер-класах вони щось не зможуть повторити. Зараз я дивлюся на них і бачу, як вони дуже виросли. Я дивлюся на якихось інших танцюристів і спостерігаю, що мої досить сильні. Вони завжди виходять в першу лінію і до останнього тренуються.

Але у всіх здібності проявляються по-різному. Хтось більш енергійний, і якісь рухи буде замінювати своїми, але в будь-якому випадку у нього буде відразу щось виходити. Іншим потрібен час, щоб засвоїти матеріал. У таких напрацювання проявляться трохи пізніше. Я розраховую на те, що все після табору приїдуть додому і зрозуміють, як вони виросли. Все тут виходять із зони комфорту і вже звичних тренувань в місті.

- Щоб ви хотіли побажати тим, хто захоче приїхати в табір в наступному році?

С.О .: Бажаю приїхати! (Посміхається). Багато хто вважає, що це дорого. Деяким, може бути, страшно занурювати себе в світ інших людей і постійних тренувань. У багатьох є якісь інші побоювання ... Але, насправді, провівши свій перший досвід і табір, я зрозуміла, що інтенсив, який триває шість днів, дійсно дає якийсь особистісний ріст. Якщо людина дуже не впевнений в собі, то для нього поїздка в табір - це перший крок, щоб зробити, може бути, щось велике в майбутньому і зрозуміти, твоє це чи ні твоє.

Танцюристи, хореографи, керівники танцювальних груп Євген Кевлер (Jazz-Funk, Москва) і Соня Одіна (Hip Hop, Рязань). Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

Танцюристи, хореографи, керівники танцювальних груп Євген Кевлер (Jazz-Funk, Москва) і Соня Одіна (Hip Hop, Рязань). Фото: Сергій Променистий / Велика Епоха

Євген, як ви прийшли в Jazz-Funk?
Чому саме цей стиль вам більше подобається, і наскільки він популярний?
Це так?
Чи можна порівняти танці, наприклад, з великим спортом, де потрібно багато тренувань і самовіддачі?
Чи є у вас своя успішна формула тренувань?
Як часто ви тренуєтеся?
У нас такі є?
Скільки в рік з'являється нових танців?
Чи зможете ви все їх виконати по пам'яті?
Що вам більше подобається як педагогу в танцюристів вашої команди?

Новости