Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зміна караулу біля Букінгемського палацу: гвардійці Королеви

  1. Мелл в свята.
  2. Де краще зайняти місце?
  3. Зміна караулу: глядачі.
  4. Гвардійці Королеви: Foot Guard & Life Guard.
  5. Ведмежі шапки: B earskin Hats.
  6. Зміна караулу: Changing the Guard.
  7. Музичний супровід: Regimental Band.
  8. Британська кінна поліція: Mounted police.

У п'ятницю ми пішли з друзями до Букінгемському палацу дивитися театралізована вистава, яке британська монархія великодушно дарує туристам. Зміна караулу проходить по-новому розкладом: Понеділок-середа-п'ятниця-неділя. З червня гвардійці Королеви, швидше за все, перейдуть на щоденний графік, тому стежте за оголошеннями на офіційному сайті . Час тепер також змінилося, початок об 11:00 годині замість полудня.

Мелл в свята.

20 квітня стояла рекордна спека, термоментр досяг 29 градусів. Хтось в натовпі навпаки, біля Канадських воріт, розкрив парасольки, але вони закривають огляд і, з огляду на популярність заходи, влітку краще прихопити кепку. Напередодні в Лондоні зібралися представники співдружності націй на форум # CHOGM2018, щоб обговорити питання бізнесу, громадянського суспільства і престолонаслідування. Королева є главою всіх держав співдружності , Тому червоно-килимовий Мелл був святково прикрашений прапорами 53 країн.

Де краще зайняти місце?

Ми прийшли до о 10:20 та вибрали зовнішнє коло. Біля правого входу, якщо дивитися на палац, тобто ближче до Грін-парку. Для загального враження, чесно сказати, немає великої різниці який бік віддати перевагу. Піші гвардійці і оркестр марширують всюди, в одні ворота увійдуть, в інші вийдуть. Однак, якщо ви зацікавлені в деталях барвистій церемонії, хочете побачити і гвардійців, і оркестр, і кінну гвардію, потрібно осмислено вибрати місце.

Інший важливий момент - положення сонця для тих, хто професійно знімає, що стане очевидним на місці, якщо пощастить з гарною погодою. З малюками краще підійти до кінця церемонії або стояти на віддалі, з боку Сент-Джеймсському парку. Біля меморіалу Вікторії буде зручніше розміститися глядачам на інвалідних візках, їх навіть пропускають за огорожу, як видно на фотографіях далі. Однак, щоб сюди потрапити слід прийти за кілька годин до початку.

Сказавши все це зауважу, що є моменти, які не вгадати. Ми стояли далеко від солдатів і навпаки сонця, проте нам пощастило в іншому. Ми побачили, причому дивно близько, королівський ескорт, який залишає палац на малій швидкості. Дві машини, в одній Єлизавета II, помахує нам ручкою, в інший член сім'ї, здається невістка Софі, дружина молодшого сина, принца Едварда. Молодь, яка стояла поруч, просто верещала від захвату. Та й ми, як роззяви, забули про камері. Возврящаясь до подій зараз, щось незвичайне можна було запідозрити. Патрульні машини кілька разів об'їжджали пагорб Конституції, мотоциклісти мелькали тільки з нашого боку і виникла невелика заминка з початком.

Зміна караулу: глядачі.

З огляду на підвищені заходи безпеки біля королівського палацу зміна варти стає напруженим заходом. Тепер зведено безліч бар'єрів і загороджень. Піша поліція розділяє глядачів на групи, закриває і відкриває тимчасові проходи між "острівцями". Велосипедна регулює Мелл - вулицю, яка б пов'язала Букінгемський палац з Трафальгарській площею. Кінна кілька разів обходить площа і, якщо щось не так, вони самі мобільні.

Не лякайтеся, британські поліцейські за воротами палацу не озброєні, але вимогливі, дбаючи про порядок. Вони викрикують вказівки присутніх туристам так голосно, що мікрофона не потрібно. Нині нам переконливо нагадували, щоб стежили за сумками, мовляв працюють злодії, а також голосом вводили заборони на рух.

Зміна караулу привертає велику увагу туристів, влітку на площі і прилеглих вулицях вкрай людно. Майте на увазі, що в Британії не прийнято штовхатися в чергах. Коментарі, які трапляються в інтернет, що, запізнившись на церемонію можна буде "пробитися" всередину натовпу, до першого кола глядачів, працюючи ліктями, виглядають дикими. Кілька корисних порад з місцевим правилам етикету читайте тут.

Гвардійці Королеви: Foot Guard & Life Guard.

Церемоніальні функції забезпечують п'ять піших полків в червоних камзолах і чорних шапках. Вони мають назви: гренадерської гвардія (Grenadier Guards), Колдстрімская (Coldstream Guards), Шотландська (Scots Guards), Ірландська (Irish Guards) і Уельська (Welsh Guards). Відрізняються полки за кількістю гудзиків, погонів, кольором і розташуванням плюмажу. Тільки у Шотландських гвардійців немає пір'яний узлісся в головному уборі, у решти - біла, червона, блакитна і зелена. Перші гвардійці ведуть свою історію з 1656, охороняючи спадкоємця престолу, який став королем Карлом II (Charles II) після відновлення в Англії монархії.

На посту перед Букінгемським палацом гвардійці чергують 24 або 48 годин, з графіком дві години на варті і чотири на відпочинку. Розміщуються гвардійці в Веллінгтонського бараках. Інша частина королівських військ, кінна лейб-гвардія, Queen's Life Guard, знаходиться в бараках біля Гайд-парку.

Ведмежі шапки: B earskin Hats.

Церемоніальний головний убір британської гвардії називається a bearskin, висотою 45 Церемоніальний головний убір британської гвардії називається "a bearskin", висотою 45.72 см і вагою 453 г.

Увійшли такі шапки в вживання в 1815 році після битви за Ватерлоо. C роблені зі шкір північноамериканського ведмедя, точніше канадського барибал. Їх популяція в Канаді нараховує 500,000 особин. Згідно діловій практиці, Канадський уряд видає ліцензію населенню на щорічний відстріл тварин, викликаючи різку критику пріроодохранних організацій.

На суспільний запит, ініційований парламентом, про закупівлі головних уборів Міністерство оборони Великобританії відзвітувало наступними цифрами: в 2015 році були придбані 122 шапки для гвардійців на суму £ 149,379 . В інших частинах британської армії ведмежий хутро не використовується. На пошиття однієї шапки йде шкура однієї тварини, термін служби кожної досягає 50 років. Цікаво, що останні 20 років велися дослідження з пошуку заміни хутра на штучний, але безуспішно, хоча до дизайну були залучені такі відомі імена, як Стелла Маккартні .

Зміна караулу: Changing the Guard.

Під час церемонії задіяні три місця в районі Вестмінстер: Букінгемський палац, Сент-Джеймський палац і Веллінгтонського бараки.

О 10:30 начінаетcя інспекція загону "старих" гвардійців їх капітаном на території Сент-Джеймсському палацу, який історично є місцем "прописки" двору.

З 11:00 до 11:25 йде власне зміна варти біля стін Букінгемського палацу. Через південні ворота палацу (зліва, якщо дивитися на фасад) входить старий загін. До 11:00, після інспекції та вітання прапора, підходять "нові" гвардійці, розміщені в Веллінгтонського бараках. До палацу вони заходять через північні ворота (праворуч). За ними рухається оркестр полку. Всередині на плацу кожен загін віддає салют.

У літні місяці монарх змінює резиденцію на Віндзор і шотландський замок Балморал. У ті періоди, коли Єлизавета II перебуває в столиці, кінна гвардія вітає пішу, підходячи до Букінгемському палацу по Констітьюшн-хілл. Потім, обігнувши меморіал Вікторії, вони виходять на Мелл і рухаються до Палацу кінної гвардії, де проходить інша церемонія.

О 11:45 загін гвардійців залишає Букінгемський палац.

Зміна караулу є багатовіковою традицією. До 1689 року гвардійці охороняли Вестмінстерський палац, потім Сент-Джеймський, а з 1837 року барвиста церемонія перемістилася до Букінгемського, який став офіційною резиденцією британських монархів.

Кінна лейб-гвардія повертається тим же маршрутом, що і прийшла.

Музичний супровід: Regimental Band.

Кожен полк піших гвардійців має свій оркестр, що складається з 49 чоловік. Один з ансамблів бере участь в захід. Музика, яку виконують військові, є сумішшю традиційних маршів і популярних пісень, від Бітлз до Зоряних воєн.

Британська кінна поліція: Mounted police.

Більшість масових заходів в Британії, особливо в Лондоні і Сіті, супроводжує кінна поліція, яка по-особливому називається: Mounted police. В ході церемонії один з поліцейських навіть з нами заговорив, переживаючи за поведінку свого підопічного, який вередував.

Зміна караулу завершена. Правоохоронці позують камерам на тлі Сент-Джеймсському парку і колеса огляду "Лондонське око".

До нових зустрічей в Британії!

Пізнавальні подорожі по британським островам з компанією Vestigio Services. Організація індивідуальних турів, відвідування королівських заходів і пішохідні екскурсії. Запити за адресою: [email protected].

#ChangingtheGuard # vestigioservices # blogvestigiouk # ДалекаяблізкаяАнглія #buckinghampalace

Related

Де краще зайняти місце?
Де краще зайняти місце?

Новости