Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палаци Стамбула: Топкапи, Долмабахче і Бейлербейі

  1. палаци Стамбула Палаци Стамбула, як і майже всі історичні пам'ятки Стамбула , Розташовані в основному...
  2. Фото палацу Бейлербейі
  3. Час роботи музею Бейлербейі

палаци Стамбула

Палаци Стамбула, як і майже всі історичні пам'ятки Стамбула , Розташовані в основному в європейської частини цього прекрасного міста. Тільки палац Бейлербейі знаходиться в азіатської частини міста.

У цій статті ви дізнаєтеся про палаці Топкапи , Побудований за султана Мехмеда Фатіха (Завойовника) в якому жили і правили 25 султанів, серед яких і Султан Сулейман Пишний (Кануні) з коханою дружиною Роксоланою (Хюррем Султан). Детальніше >>>

В цієї статті розповімо про палаці Долмабахче , Який служив резиденцією останнім султанам Османської імперії. Детальніше >>> . Третій палац про яких розповімо нижче, це палац Бейлербейі, який служив літньою резиденцією султанів після 1865 року.

палац Бейлербейі

Палац Бейлербейі розташований на азіатському березі Босфору , Майже поруч з першим Босфорським мостом . Палац почав будується в 1861 році за проектом архітектора Саркіса Бальяна, другий з чотирьох синів Карабета Бальяна (архітектор Палацу Долмабахче). Ще на початку XVI століття на цьому місці знаходився дерев'яний палац, який був зруйнований пожежею. Султан Абдюльазіз наказав спорудити на місці старого палацу новий палац і так почалося будівництво Бейлербейі, яке закінчилося в 1865 році.

Султан Абдюльазіз наказав спорудити на місці старого палацу новий палац і так почалося будівництво Бейлербейі, яке закінчилося в 1865 році

Палац Бейлербейі - літня резиденція султанів

Фото палацу Бейлербейі

В гостях у гетьмана Бейлербейі, як і його архітектурний стиль, є химерною сумішшю Сходу і Заходу. Палацу прикрашають кришталеві люстри з богемського скла, а килими палацу так само як і в Долмабахче, виткані в палацових ткацьких майстерень міста Хереке. Султан Абдулазіз захоплювався мореплавством, тому в палаці багато картин на морські сюжети і чимало предметів, виконаних у формі кораблів.

Час роботи музею Бейлербейі

Щодня, крім понеділків та четвргов з 9.00 до 17.00.
Вхідна плата: 20 лір. Готелі у районі Палацу Бейлербейі

Палаци Стамбула на мапі

СХОЖІ СТАТТІ

Новости