Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палац Віманмек в Бангкоку: де знаходиться, як дістатися, фото, відгуки туристів

  1. Де знаходиться Палац Віманмек
  2. Як дістатися
  3. Історія створення
  4. архітектурний стиль
  5. Що можна побачити на території
  6. Цікаві факти
  7. Ціни на квиток
  8. Що подивитися поруч
  9. Корисне для туриста:

Щороку Таїланд приваблює безліч туристів не тільки пляжами, але і своєю культурою. Любителі подорожувати зобов'язані побувати в цій екзотичній країні, щоб побачити все розмаїття архітектури культурно-історичних споруд. Серед визначних пам'яток Таїланду найбільшою популярністю користуються стародавні храми, монастирі і палаци. До таких належить і Палац Віманмек в Бангкоку (Vimanmek Royal Palace), який раніше служив королівською резиденцією. Його простота і в той же час витонченість вражають. Палац по праву називається найбільшим в світі будівлею з тикового дерева (рідкісна порода), а побудований він був в 1901 році.

Де знаходиться Палац Віманмек

Палац Віманмек був побудований на острові Січанг і довгий час служив літнім будиночком Рами V. У 1901 будівля була перевезено в Бангкок за наказом короля. Тепер адреса палацу Ratchawithi Road Rd., Dusit, Bangkok. Якщо подивитися на карті, то будівля знаходиться трохи північніше Старого Королівського міста.

Як дістатися

До Королівського тикового палацу можна дістатися громадським транспортом або пішки за допомогою підказок гугл-карти. До пам'ятки можна доїхати на автобусах: 12, 43, 56, 110.

Історія створення

Вікіпедія розповідає, що після візиту короля Рами V в Європу в 1887 році, він прийняв рішення побудувати собі палац в європейському стилі. На свої особисті гроші король викупив безліч садів і полів, на території яких і була зібрана резиденція. Сама будівля будували на острові Січанг, а в 1901 його переправили в Бангкок. Збірка палацу проходила під особистим керівництвом принца Наріссаран Уватівонг. Починаючи з 1932 року, будівля вже не використовувалося як резиденція тут зберігали майно королівської сім'ї. У 1982 році палац переробили в музей і Віманмек був відкритий для туристів. Тут можна побачити подарунки королю від інших правителів, трофеї полювання, меблі, картини, фотографії та ін.

Чи знаєте ви? У музеї також представлені портрети імператора Росії Миколи II і інших відомих росіян, з якими спілкувалася королівська сім'я Таїланду.

архітектурний стиль

В архітектурі палацу проглядається вплив Заходу. Віманмек побудований в класичному європейському стилі вікторіанської епохи з тайськими мотивами. На даху триповерхової будівлі розташували гострі шпилі. Перший поверх збудований з цегли і цементу, а інші - виключно з тикового дерева. На третьому поверсі знаходиться восьмикутна вежа, в якій і проживав король. Всього в будівлі 81 кімната з терасами і балконами. Для туристів відкрито 30 залів.

Це цікаво. З 1935 по 1982 рік в палаці ніхто не жив і він почав руйнуватися. Його вдалося реставрувати з дозволу правителя. Після реставрації половина будівель стала доступна для туристів.

Що можна побачити на території

На території палацу Віманмек розташовано безліч каналів - Скляний, Срібний і канал Ароматного дерева. Особливу увагу привертає Нефритовий басейн, який отримав таку назву через колір води в ньому.

Також поруч з резиденцією розміщені музеї портретів представників династії Чакри, королівських екіпажів, фотографії.

Цікаві факти

  • Назва палацу в перекладі з тайського означає "Будинок небожителів".
  • При будівництві резиденції не було використано жодного цвяха. Всі деталі з'єднувалися дерев'яними шпонками.
  • Палац Віманмек став першою будівлею, куди провели електрику.
  • У резиденції був встановлений перший в Таїланді душ з водонагріву і перший ліфт.

Години роботи



Палац доступний для туристів щодня з 9:30 по 16:00. Відзначимо, що продаж квитків закінчується о 15:15. З 10:30 до 14:00 в залі палацу демонструють тайські традиційні танці.

Це важливо. При відвідуванні палацу необхідно дотримуватися дрес-код. Всередину вас пустять тільки в довгій закритому одязі. Якщо такої немає, то на вході можна придбати довгу накидку. Також в музеї заборонено робити фото.

Ціни на квиток

Вартість входу в палац становить 100 бат для дорослого і 20 для дитини. Якщо ви вже купили квиток в Королівський Палац, то відвідування Віманмек буде безкоштовно. Каси припиняють продаж перепусток о 15:15.

Що подивитися поруч

Крім Палацу Віманмек в Бангкоку також варто відвідати:

Корисне для туриста:

  • Храм Ват Сакет або Храмом Золотий гори . Таку назву будинок одержав через те, що побудоване воно було на штучній горі, а на найвищій його точці розміщена священна золота ступа. Храм знаходиться в центрі Бангкока. Висота будівлі - 76 метрів, а щоб піднятися на оглядовий майданчик, потрібно подолати 318 сходинок.
  • Ват Пхракеу (або Храм Смарагдового Будди) користується величезною популярністю серед туристів і вважається найсвятішим місцем у Таїланді. Тут зберігається статуя Смарагдового Будди. Тайці вірять, що ця святиня приносить благополуччя країні.

Крім усього цього, в Бангкоку є ще безліч пам'яток . Визначитися зі списком місць, необхідних для відвідування можна, почитавши відгуки туристів. А як вважаєте Ви, де ще слід побувати в Бангкоку?

Чи знаєте ви?
А як вважаєте Ви, де ще слід побувати в Бангкоку?

Новости