Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

палац Топкапи

  1. Запис відноситься до місця: Туреччина

Підносячись над Босфором і Мармуровим морем в місці, що було одного разу древнім Константинополем, Палац Топкапи в Султанахмет - одна з найбільш відвідуваних визначних пам'яток Стамбула. Побудований в 1478 Султаном Мехметом II, Палац був офіційною резиденцією Оттоманських Султанов протягом майже 400 років. У 1924 Топкапи був перетворений в музей Мустафою Кемалем Атетюрком, і в 1985 став об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Старого Міста Стамбула.

У 1924 Топкапи був перетворений в музей Мустафою Кемалем Атетюрком, і в 1985 став об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Старого Міста Стамбула

Запис відноситься до місця:
Туреччина

Покриваючи область приблизно 70,000 квадратних метрів, Палац Топкапи встановлений навколо чотирьох головних внутрішніх дворів лістообразние форми. Це країна чудес, павільйонів, садів і будівель, які колись виконували велику кількість ключових політичних, адміністративних, освітніх, релігійних та житлових функцій для Османської імперії. Колись Палац розміщував університет, мечеть, Імперський Рада і державний Монетний двір, і вважається, що до 4,000 чоловік жили в його стінах.

У Палаці Топкапи розміщується велика колекція скарбів включаючи коштовності, костюми, озброєння і святі експонати
У Палаці Топкапи розміщується велика колекція скарбів включаючи коштовності, костюми, озброєння і святі експонати. Ось найголовніші з них плащ і меч Пророка Мохаммеда і його колекцію порцеляни, яка є третьою за важливістю в світі. Також заслуговує на увагу Кинджал Топкапі, який інкрустують три виразно великих смарагду. У казначействі Палацу розміщується п'ятий найбільший алмаз в світі - Алмаз Спунмекера, який встановлений в сріблі і оточений 49 меншими алмазами.

Одна з головних визначних пам'яток палацу - свій Гарем - захищене і заборонене місце, яке розміщувало тільки найближчих до Султану людей, включаючи його сім'ю, дружин, коханок, євнухів і їх слуг. Вхід в Гарем був строго заборонений для сторонніх, всім всередині керувала мати Султана.

Відвідувачів проводять з екскурсіями через витончено прикрашені передпокої і кімнати Гарему, розповідають про давню історію і легендах, унікальній системі щедрих зручностей, які колись дарувалися його найважливішим жителям, включаючи фонтани, каміни, гарячі і холодні ванни і систему підігріву підлоги Топкапи.

Хоча зараз можна побачити тільки частину з сотень кімнат Палацу Топкапи, це місце варто відвідати через його значною архітектури, експонатів і видів. У комплексі Палацу також розміщуються ресторан Конья, кабіна обміну валюти і магазин подарунків. Палац відкритий з середи по понеділок, з 9:00 до 19:00 (Продажі квитків закінчуються о 18:00). По вівторках вхід закритий. Вартість вхідного квитка становить 20 турецьких лір. У Гарем можна потрапити тільки з екскурсією, доплативши ще 15 турецьких лір. Поруч з палацом розташовані і інші пам'ятки Стамбула , Блакитна мечеть, Софійський собор та інші цікаві місця.

Поруч з палацом розташовані і інші   пам'ятки Стамбула   , Блакитна мечеть, Софійський собор та інші цікаві місця

Новости