Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші замки і палаци світу

  1. Шамбор, Франція
  2. Замок Юссе, Франція
  3. Замок Шенбрунн, Австрія
  4. Замок Мацумото, Японія
  5. Замок Ешфорд, Ірландія
  6. Замок Фасілідес, Ефіопія
  7. Замок Шверін, Німеччина
  8. Палац Версаль, Франція
  9. Великий палац, Таїланд
  10. Замок Пелеш, Румунія
  11. Замок Тевтонського ордена, Польща
  12. Замок Нойшванштайн, Німеччина
  13. Королівський палац, Камбоджа
  14. Букінгемський палац, Англія
  15. Національний палац Пенья, Португалія
  16. Замок Бран, Румунія
  17. Віндзорський замок, Англія
  18. Замок Фронтенак, Канада
  19. Петродворец, Росія

Серед найпривабливіших туристичних визначних пам'яток в багатьох країнах є старовинні замки та палаци. Колись вони були резиденціями монархів, багато донині ними є. Представляємо список найкрасивіших замків і палаців світу, відвідування яких варто шляху, який інколи необхідно подолати, опинившись в тій чи іншій країні.

  1. Шамбор, Франція
  2. Юссе, Франція
  3. Шенбрунн, Австрія
  4. Мацумото, Японія
  5. Ешфорд, Ірландія
  6. Фасілідес, Ефіопія
  7. Шверін, Німеччина
  8. Версаль, Франція
  9. Великий палац, Таїланд
  10. Пелеш, Румунія
  11. Замок Тевтонського ордена, Польща
  12. Нойшванштайн, Німеччина
  13. Королівський палац, Камбоджа
  14. Букінгемський палац, Англія
  15. Національний палац Пенья, Португалія
  16. Бран, Румунія
  17. Віндзорський замок, Англія
  18. Фронтенак, Канада
  19. Петродворец, Росія

Фотографії запозичені з інстаграм-акаунтів.

Шамбор, Франція

Серед найпривабливіших туристичних визначних пам'яток в багатьох країнах є старовинні замки та палаци

Шамбор (фото: @justinetancou)

Найбільший, красивий і величний замок в долині Луари був побудований за указом Франсуа I, і він занурює вас в саме серце Епохи Відродження. Шамбор зведений в самому серці найбільшого закритого лісопарку в Європі, і в ньому майже ніколи не жили.

Найбільше вражає його зовнішній вигляд, що нагадує казкові замки, його площа і подвійні сходи, спроектована Леонардо да Вінчі. Шамбор в 1981 році внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Замок Юссе, Франція

Замок Юссе (фото: @_la_steff_)

Цей замок з видом на річку Ендр теж розташовується в долині Луари. Основна будівля у вигляді фортеці було побудовано в XI столітті. У 1442 році на її руїнах Жан V де Бюель (лорд Юссе і капітан короля Карла VII) почав будівництво нинішнього замку, який в даний час належить родині Блакас. Сьогодні будівля відкрито для публіки, а щоб додати до чарівності цього місця, гостьовий огляд замку включає перегляд казки про Сплячу красуню.

Замок Шенбрунн, Австрія

Замок Шенбрунн (фото: @christian_hartmann)

В середині XVIII століття Марія-Тереза ​​(з роду Габсбургів) наказала відреставрувати цю величну будівлю, яка слугувала їй літньою резиденцією. Декор в стилі бароко був замінений на рококо, а перетворення привели до появи таких масштабних кімнат як велика галерея, яка налічує 40 м в довжину і 10 м в ширину.

Шенбрунн вражає не тільки багатим оздобленням, великими бароковими садами, які включені в список Всесвітньої спадщини. Територія парку включає гігантський лабіринт (побудований в 1720 році), зоопарк (одна тисяча сімсот п'ятьдесят дві) і найдовшу оранжерею світу (відноситься до середини XVIII століття).

Замок Мацумото, Японія

Замок Мацумото (фото: @babylovekitty)

Замок Мацумото - один з чотирьох замків, які є об'єктами національного культурного надбання Японії. Побудований близько 1593-1594 рр, Мацумото відрізняється від інших будівель такого роду тим, що він стоїть на плоскій поверхні грунту, а не на узвишші, як це здається на перший погляд. І в ньому не 5, а 6 поверхів.

Замок Ешфорд, Ірландія

Замок Ешфорд (фото: @ mama.beek)

Цей замок побудований в 1228 році на північному березі Лох-Корріб, і за весь час свого існування він переходив у володіння різних господарів. У XIX столітті, коли замок був у володінні сімейства Гіннес, він зазнав значних змін під впливом вікторіанського стилю. У 1939 році будівля стала власністю Ноеля Хьюггарта, який перетворив його в розкішний п'ятизірковий готель.

Замок Фасілідес, Ефіопія

Замок Фасілідес (фото: @kasiagubernat)

У 1636 році ефіопський імператор Фасілідес оселився в Гондар і зробив його своєю столицею. Він заснував Фасіл-Геббі, укріплене місто, який знаходиться в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Його територія включає монастирі, громадські та приватні заклади, королівські резиденції. Імператорський місто має в своєму розпорядженні не одним середньовічним замком, але головним і найбільш вражаючим є саме Фасілідес.

Замок Шверін, Німеччина

Замок Шверін (фото: @leonardokurnia)

У 1160 році на місці недавно згорілої слов'янської фортеці Генріх Лев побудував укріплений замок Шверін. Пізніше, з 1843 по 1857 рр., Тут проводилися грандіозні роботи по реконструкції, які і поклали початок величного замку, що стоїть сьогодні на острові Шверін. З 1990 року замок є резиденцією парламенту федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія.

Палац Версаль, Франція

Палац Версаль (фото: @timalexanderartist)

Надлишкова розкіш, запаморочлива пишність, імперський шик ... Це слова, які красномовно описують це втілення класичного французького мистецтва, представленого в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Колишній мисливський будинок Людовика XIII був перебудований у палац під час правління Людовика XIV.

Версаль також відомий своїми садами, облаштування яких вимагало сорок років роботи і зусиль тисяч людей. Саме в цих садах знаходяться палаци Великий Тріанон і Малий Тріанон - улюблене місце відпочинку Марії-Антуанетти.

Великий палац, Таїланд

Великий палац Таїланду (фото: @silvery_waves)

Його будівництво почалося під час правління Рами I в 1782 році, але пізніше він розширювався іншими правителями. Повністю будівництво було завершено в другій половині ХIХ століття. Корпус цього дивного палацу охоплює близько 218 000 м ² і включає в себе інші будівлі, в тому числі Храм Смарагдового Будди, в якому знаходиться знаменита статуя з нефриту. Сьогодні тут приймають іноземних лідерів і сановників буддійського духовенства, запрошених правителем, який засідає в палаці Чітралада.

Замок Пелеш, Румунія

Замок Пелеш (фото: @isabelladeliao)

Це один з перших замків в Європі, в якому було проведено електрику. Будівництво почалося в 1873 році під правлінням принца Кароля I Гогенцоллерна-Зігмарінгена і тривало більше десяти років. 160 кімнат замку демонструють еклектику різних стилів, серед яких німецьке бароко, рококо і мавританський стиль.

Серед найбільш вражаючих залів - арсенали, в яких зберігається близько 400 одиниць зброї, в тому числі меч ката, який використовується колись для обезголовлювання знаті, східний меч самураїв, шпаги зі слонової кістки і сапфірів.

Замок Тевтонського ордена, Польща

Замок Тевтонського ордена (фото: @sarafrugoli)

Це один з найважливіших пам'ятників, зведених лицарями Тевтонського ордена, монахами, родом з чернечої держави Пруссії, які боролися з язичниками. Будівництво замку почалося в 1270 році. Його цегляний відтінок приголомшує в поєднанні з яскраво-зеленою рослинністю. Замок Тевтонського ордена включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Замок Нойшванштайн, Німеччина

Замок Нойшванштайн (фото: @ matthew.deane1)

Його називають «Замок казкового короля», тому що він втілює собою саме те, як ми уявляємо собі замки і палаци з казок і легенд. Зведення замку почалося в 1868 році і тривало протягом двадцяти років.

Будівництво Нойшванштайн відбувалося за указом Людвіга II, які славився своєю малою товариськістю. Для нього він повинен був стати притулком, які втілюють світ фантазій. Декор будівлі відображає середньовічні легенди, які надихали Вагнера, а картини, що прикрашають його стіни натхненні операми композитора, близького друга короля.

Щороку близько 1,3 мільйона людей приїжджають сюди, щоб захопитися сліпучою красою цього замку, який є сьогодні одним з найбільш відвідуваних в Європі.

Королівський палац, Камбоджа

Королівський палац Камбоджі (фото: @josimwh)

Палац, побудований в 1866 році під час правління короля Нородома, має площу в 183 135 м2, що включає грандіозні будівлі, які зводилися протягом багатьох років. Серед них є сліпуча тронний зал з вежею заввишки 59 м.

Палац використовується для проведення важливих церемоній, таких як коронація монархів або для королівських весіль. Тронний зал служить місцем зустрічі нинішнього короля Камбоджі з почесними гостями.

Букінгемський палац, Англія

Букінгемський палац (фото: @ jennmarie0812)

Спочатку він був готелем, потім став приватним особняком, перетворившись до палацу на початку XIX століття, під час правління Георга IV. Король помер до закінчення робіт, і королева Вікторія стала першим монархом, що оселилися тут - в 1837 році. З тих пір Букінгемський палац є однією з офіційних резиденцій британської монархії, які користуються його 775 кімнатами, в тому числі розкішним бальним залом. Букінгемський палац не є приватною власністю: він належить Англії і відкритий для туристів кілька тижнів на рік.

Національний палац Пенья, Португалія

Національний палац Пенья (фото: @arodhdic)

Неймовірно барвистий палац не міг залишитися непоміченим зі своїм поєднанням стилів - готичного, єгипетського і мавританського. Як і весь ансамбль португальського міста Синтра, він входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Його будівництво почалося в середині XIX століття за указом принца Фердинанда Саксен-Кобург-Гота, а закінчилося в 1885 році. Кілька років по тому, в 1910 році, палац став державною власністю. Сьогодні в ньому проходять музичні концерти і різні виставки.

Замок Бран, Румунія

Замок Бран (фото: @ independent.traveler)

Відомий у всьому світі як «замок Дракули», Бран приваблює безліч туристів, які хочуть познайомитися з легендами, оточуючими це ім'я. Насправді ж Влад Цепеш (той самий граф Дракула) ніколи навіть не був в цьому середньовічному замку. У 1377 році король Угорщини Людовик I побудував фортецю на вершині скелі Дітріх, на місці колишнього замку Тевтонського ордена. У 1920 році будівля перейшла у володіння румунською королівської сім'ї.

Віндзорський замок, Англія

Віндзорський замок (фото: @afiomen)

Віндзорський замок розташований в передмісті Лондона, і на відміну від Букінгемського палацу, який відкритий для відвідувачів в обмежений час, Віндзор приймає туристів регулярно протягом усього року. Це одна з резиденцій королівської сім'ї, яка володіє замком з часів Середньовіччя. Сам замок був побудований в XIII столітті.

Замок Фронтенак, Канада

Замок Фронтенак (фото: @ elyseb1994)

Замок Фронтенак розташований в канадській провінції Квебек, де він був побудований в кінці XIX століття під керівництвом канадських залізничних компаній. Спочатку цей готель класу «люкс» належав компанії Fairmont, і дуже скоро він став символом Квебека.

Сьогодні Шато Фронтенак продовжує свою роботу як готель-музей, в якому ви можете милуватися предметами старовини, красивими картинами, сліпучої позолотою на стінах і стелі. Цей замок названий на честь графа Луї де Бюад де Фронтенак. Кажуть, тут навіть водяться привиди.

Петродворец, Росія

Петродворец (фото: voyagist.ru)

Є Версаль французький, австрійський, а є і російська. Петродворец розташований в 29 км від Санкт-Петербурга, на березі Фінської затоки. Як неважко здогадатися з назви, колись він був резиденцією російського імператора Петра Великого, який наказав побудувати його після відвідування Версаля в 1717 році.

Чудовий фасад палацу тягнеться на 260 метрів, але найбільш вражаюче - це, звичайно, інтер'єр, що включає безліч сліпучих залів, салонів і галерей.

Джерело: fr.chatelaine.com

Завантаження ...

Новости