Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші палаци Криму

Крим любили і люблять дуже багато людей, а заможні і знатні люди будували палаци на півострові, як свідчення своєї любові до його землі, природі і морю. У наші дні є приголомшлива можливість відвідати кімнати палаців, почути історію їх зведення і дізнатися цікаві факти. Крим любили і люблять дуже багато людей, а заможні і знатні люди будували палаци на півострові, як свідчення своєї любові до його землі, природі і морю

Воронцовський палац

Воронцовський палац знаходиться в Алупці і вражає своєю архітектурою, він має 2 стилю в будові, з одного боку вид англійського замку, з іншого боку східний стиль. Палац зберіг своє багате оздоблення, його кімнати, картини і обстановка змушують захоплюватися. Зимовий сад прикрашають бюсти його господарів і видатних історичних діячів. Палац оточений великим, красивим парком, йдучи по якому, складається враження, що йому не буде кінця.

Ластівчине гніздо

Ластівчине гніздо розташоване в селищі міського типу Гаспра . Багато гостей півострова саме з нього починають огляд палацової архітектури, тому, що саме цей маленький замок, що звисає зі скелі над бурхливим морем, є візитною карткою Криму. Перше будова майбутнього замку було з дерева і служив дачею свої першим господарям. Лише тільки в 1912 році, з'явився той замок, який ми можемо бачити і в наші дні. Палац в довжину 20 метрів, а в ширину 10, в центральній залі знаходиться камін і сам зал прикрашений 11 гербами.

Лівадійський палац

Недалеко від Ялти, в селищі Лівадія, розташовується знаменитий Лівадійський палац, який був резиденцією Романових в Криму. У палаці налічується близько 60 кімнат, а також є два дворика, арабська та італійський. Палац забарвлений в білий колір і від цього приймає ще більш урочистий і не вагомий вид. У ньому проходило знамените збори 1945 року, і до наших днів збереглися покої, де зупинявся Рузвельт. Відвідуючи палац, можна побачити не великий документальний фільм з імператором Миколою II і почути, в унікальній записи його голос.

Масандрівський палац

Палац в Масандрі, був куплений Олександром III, за його наказом перебудовувався і набув такий вид казкового замку, який ми спостерігаємо зараз. Примітно, що Романови ніколи в ньому не жили і навіть не залишалися на ніч, там тільки влаштовувалися не великі прийоми, а до вечора Романови їхали в свою улюблену Лівадію. Палац був відкритий з 90-х р, минулого століття, до цього в ньому знаходилася закрита дача для гос.работніков.

Ханський палац

Палац в Бахчисараї був домом для кримських ханів, його будівництво почалося в 16 столітті, і розташовується він на території в 4 гектари. Палац містить в собі величезний комплекс, куди входить кухня, конюшня, мечеть, гарем і інші споруди. Палац настільки прекрасний, що оспівувався навіть Пушкіним. У палаці є фонтан з дуже сумною історією, називається він фонтан сліз. Його історія жива до сих пір і в пам'ять про неї, службовці палацового комплексу щодня кладуть до нього 2 зрізані троянди.

Новости