Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крит Екскурсія в Кносский палац

  1. легенда
  2. Історія
  3. Тоді і зараз
  4. Наша екскурсія

Буквально на наступний день після заселення в готель Aldemar Knossos Royal, ми вирушили на екскурсію Буквально на наступний день після заселення в готель Aldemar Knossos Royal, ми вирушили на екскурсію. Екскурсія комбінована, складна. Включає в себе і відвідування однієї з головних визначних пам'яток Криту - Кносского палацу, і поїздку на красиве плато Лассіті з візитом в печеру Діктеон, де за переказами народився Зевс, і середньовічний монастир Кера.

Розповім сьогодні про першу частину екскурсії.

легенда

Історія Кносского палацу переплітається з легендою Історія Кносского палацу переплітається з легендою. Я вже розповідав, що у Зевса народилися три сини. Одним з них був Мінос, який оселився в Кноссі, побудував там палац і став правителем Криту.

Одним з них був Мінос, який оселився в Кноссі, побудував там палац і став правителем Криту

роги бика

Детально легенда розказана раніше, але нагадаю, що дружина Міноса Пасифая зрадила його з биком, в якого, за намовою Посейдона, так сильно закохалася, що не змогла встояти зоофіліческой пристрасті. А від неприродних пристрастей, як відомо народжуються неприродні діти, можна сказати виродки: ну як ще можна назвати людину з головою бика ?! Детально легенда розказана раніше, але нагадаю, що дружина Міноса Пасифая зрадила його з биком, в якого, за намовою Посейдона, так сильно закохалася, що не змогла встояти зоофіліческой пристрасті

Заточив його Мінос в камеру складного лабіринту. Мінотавр бешкетував, пожираючи принесених йому в жертву знатних юнаків і дівчат (в усіх відношеннях - урод). Сміливець Тесей, не без допомоги дочки Міноса Аріадни (і тут любов, але природна), зумів знайти і вбити чудовисько. Ну, там ще багато подробиць; почитайте . Заточив його Мінос в камеру складного лабіринту

Історія

Чи був лабіринт насправді Чи був лабіринт насправді? Насправді, той складний архітектурний стиль, в якому були розташовані його приміщення (багато переходів і коридорів), в переносному сенсі і називали лабіринтом. Чи був Мінотавр? Та хто його знає, Мінос-то точно був; і Пасифая була. І збереглося дещо від палацу.

А відкрив його, точніше розкопав англійський археолог Артур Еванс на початку ΧΧ століття. А відкрив його, точніше розкопав англійський археолог Артур Еванс на початку ΧΧ століття Еванс ретельно вивчив розкопане, описав палац, а потім і частково відновив його. Правда, матеріали застосовував не ті, з чого будувався палац 4 тисячі років тому (залізобетон). Чому ж частково? А інакше було б красиво, але нецікаво. На контрасті краще відчувається дух історії, велич древнемінойской цивілізації.

Цікаво, що в ті давні часи, на Крит і до палацу навідувалися представники іншої великої цивілізації - єгиптяни; їм палац дуже подобався. Цікаво, що в ті давні часи, на Крит і до палацу навідувалися представники іншої великої цивілізації - єгиптяни;  їм палац дуже подобався

Цікаво, що в ті давні часи, на Крит і до палацу навідувалися представники іншої великої цивілізації - єгиптяни;  їм палац дуже подобався

місце амфітеатру

Евансу, до речі, дали дворянський титул за заслуги з вивчення мінойської культури і розкопкам палацу. Евансу, до речі, дали дворянський титул за заслуги з вивчення мінойської культури і розкопкам палацу

Тоді і зараз

Площа палацу була близько 22 тис. Кв.м. І було в ньому 1100 кімнат. Площа палацу була близько 22 тис Причому був він багатоповерховим; подекуди сягав п'яти поверхів. Збереглися руїни складів, кімнати цариці, місця, де був амфітеатр, і ложі Міноса біля амфітеатру, ями, куди скидали залишки жертвоприношень. Тронний зал частково відновлений, його можна подивитися через віконце. Цікаво, що під час розкопок, в кімнаті Пасіфаї були виявлені залишки туалету зі змивом води (при тому, що на початку ΧΧ століття на Криті каналізації не було)! Залишилися і канали акведука (древнього водопроводу).

Наша екскурсія

містечко поруч з палацом (знімок з автобуса)

У готель за нами приїхала машина, щоб підвезти до місця, де зручніше розгортатися автобусу. У готель за нами приїхала машина, щоб підвезти до місця, де зручніше розгортатися автобусу А в автобусі нас чекала гід Ніна - гречанка, давно переїхала з Тбілісі. Її російська досить непоганий, але з деякими кумедними особливостями: наприклад, вона на повному серйозі постійно вживає слово «Однако». Але гід вона - чудовий: глибина знань, в міру емоційний, насичений подробицями розповідь, коректне ставлення до різних категорій туристів. У групі було багато дітей, які весь час катували її питаннями про Мінотавра і лабіринті, проявляючи при цьому досить непогані знання міфології.

камінь, схожий на кварц

Спочатку ми пройшли по всій палацової території, що супроводжуються розповіддю гіда, потім у нас було трохи часу, щоб постояти в черзі в Тронний зал і трохи погуляти серед руїн. Спочатку ми пройшли по всій палацової території, що супроводжуються розповіддю гіда, потім у нас було трохи часу, щоб постояти в черзі в Тронний зал і трохи погуляти серед руїн Вразила не тільки чергу разноязикіх туристів (причому сонечко сильно пекло), але те, що сюди приїжджають і зовсім люди похилого віку, яких, часом, під руки підтримують.

Як я і писав раніше, сюди цілком можна приїхати і самостійно: в Іракліон, а потім автобусом в Кноссос. Правда, як з'ясувалося, купити екскурсію на місці не можна. Є варіант прилаштуватися до якої-небудь російсько-мовної групи. Але наша група, напрмер, тож велика була, доводилося ближче притискає до гіда, щоб чути. Як я і писав раніше, сюди цілком можна приїхати і самостійно: в Іракліон, а потім автобусом в Кноссос Ми не пошкодували, що поїхали з екскурсоводом: Ніна виправдала дуже гарне враження і в продовження цієї екскурсії.

Але про продовження я Вам розповім в наступній статті ...

А Ви загляньте в опис одного з кращих готелів Криту Aldemar Knossos Royal ( перша і друга частини), з якого і почалася ця довга екскурсія ( третя і четверта частини).

А від неприродних пристрастей, як відомо народжуються неприродні діти, можна сказати виродки: ну як ще можна назвати людину з головою бика ?
Чи був Мінотавр?
Чому ж частково?

Новости