Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коли і де проходить розлучення королівського караулу в Лондоні

Одним з найцікавіших щоденних заходів в Лондоні - це знаменита зміна варти. Це масштабне, яскраве видовище, ідеально відрепетируване до найменшого повороту голови можна спостерігати влітку щодня, а взимку через день біля Букінгемського і Сент-Джеймского палаців або біля Віндзорського замку. Звичайно найкрасивіша і цікава церемонія біля Букінгемського палацу.

Якщо ви захочете так само відвідати Букінгемський палац, то квитки краще купити заздалегідь , Щоб не стояти в чергах.

В принципі, все дуже просто: новий караул змінює старий караул відстояв свою зміну, але вся справа в тому, як це все відбувається. Нагадаємо, що традиція цього ритуалу йде корінням в далекий 1660 рік. Тоді було вирішено, що біля палаців британських королів можуть нести караул тільки гвардійці королівського двору. На той момент резиденцією короля був палац Уайт-хол, саме біля нього несла невсипущу вахту королівська Кінна Гвардія. Після цього резиденція монарха переїжджала ще два рази: в королівський двір Сент-Джеймс в кінці 17-го століття, і в нинішній Букінгемський Палац в 1837 р

Отже, що ж відбувається під час цієї самої церемонії.

Спочатку Сент-Джеймский караул виносить прапор з Фрайар-Корт в Сент-Джеймському палаці, що б приєднатися до караулу Букінгемського палацу від 11.00 до 11.30.

30

Новий караул марширує з казарм Веллінгтона до Букінгемському палацу, де в 11.33 відбувається урочиста церемонія передачі ключів. Потім протягом півгодини грає оркестр, супроводжуючи парадний марш нового варти. Як тільки нові часові займають свої пости, караул відстояв зміну, повертається в казарми Веллінгтона. Сент-Джеймский караул направляється по Мелл до Сент-джеймского палацу. Новий караул охоронятиме королеву в Букангемском палаці протягом наступних 24 годин.

Церемонія з квітня до кінця липня (початку серпня) проходить щодня, а з серпня по березень - через день. У погану погоду церемонію можуть скасувати.

Процесію зміни варти потрібно обов'язково подивитися своїми очима, ніяка трансляція або фотографія не може передати всю красу і урочистість ідеально рівного ладу, чіткість рухів, яскравість костюмів.

Не пропустіть і запам'ятайте, що найкращий огляд відкривається біля огорожі Букінгемського Палацу або поблизу меморіалу Вікторії.

Відмінного відпочинку!

Новости