Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Казерта Італія: королівський палац, як дістатися з Неаполя, аутлет, готелі

  1. Історія
  2. Структура і зовнішній вигляд
  3. Парк і ботанічний сад
  4. Як дістатися
  5. з Неаполя
  6. з Рима
  7. Цікаві факти
  8. Вхід
  9. Готелі
  10. 3 зірки
  11. Hotel Caserta Antica
  12. 4 зірки
  13. Hotel Royal Caserta
  14. B & B і апартаменти
  15. B & B Montalbano
  16. Аутлет і шопінг

Казерта (Caserta) - італійський місто, який завоював популярність туристів завдяки легендарному Королівського палацу (Reggia di Caserta), який ще називають «Версалем Італії». Архітектурний ансамбль являє собою найбільший будинок, побудоване в Європі (Europe) в XVIII столітті.

Архітектурний ансамбль являє собою найбільший будинок, побудоване в Європі (Europe) в XVIII столітті

Історія

Походження Казерти залишається для істориків таємницею. Поселення існувало тут ще до приходу римлян. Лангобарди, що завоювали Казерта в XVIII столітті, заклали основу майбутнього міста. Вежа в центрі служила пунктом спостереження. Сьогодні історичне будова є палацом префектури.

В XI столітті місто вже знаходився в норманської влади. До 1268 році почалася епоха Анжуйской династії, а в 1734 році в результаті Війни за польську спадщину (1733-1735) Казерта потрапила під владу молодшої гілки Бурбонської династії - Неаполітанських Бурбонів (Borbone di Napoli). Це час вважається піком розвитку Казерти. У 1750 році Карл VII Бурбон (Charles VII of Naples) вирішує побудувати нову резиденцію. Вона повинна була розташуватися поблизу Неаполя (Naples), але подалі від моря - щоб королівських осіб не турбували французькі кораблі.

Карл VII побажав, щоб новий палац став більш грандіозним, ніж будь-який європейський палац. Особливо він хотів перевершити французький Версаль (Versailles). Архітектора ікалі довго, але остаточний вибір припав на Луїджі Ванвітеллі (Luigi Vanvitelli).

Майстер приїхав в Казерта лише в 1751 році. Він працював над кресленнями палацу більше півроку. До листопада проект був готовий. Перший камінь заклали в січні 1752 року на день народження Карла VII. Парк почали розбивати через рік. Розуміючи грандіозність проекту, Ванвітеллі привертає на допомогу перспективних римських архітекторів.

Судячи зі збережених документів, над будівництвом працювало:

  • 458 охоронців;
  • Безліч місцевих жителів;
  • Каторжники (165 осіб);
  • 245 турків.

Насправді поняття «турки» служило позначенням релігійної приналежності рабів, більшість яких було привезено з північної Африки. Будівництво планували завершити через 10 років, проте в 1759 Карл VII виїхав з Італії, і всі справи по зведенню палацу лягли на його наступників. Ванвітеллі помер в 1779 році, після чого керувати будівництвом став син архітектора Карло (Carlo Vanvitelli).

Залюдненим палац був вже до 1780 року, але будівельні роботи тривали до 1845 року.

Структура і зовнішній вигляд

Палац в Казерте представлений прямокутником, всередині якого розташовані чотири просторих двору. Поділ на сектора вирішено перехресними проходами. Проходами з одного двору в інший служать серединні арки в перехресних стінах. Довжина фасаду - 247 метрів, прилеглих стін - 185 метрів.

У казертском палаці 5 поверхів, висота будівлі - 36 метрів. Весь комплекс нараховує близько 1200 кімнат, з яких лише половина доступна для відвідування.

Весь комплекс нараховує близько 1200 кімнат, з яких лише половина доступна для відвідування

Основними визначними пам'ятками комплексу є:

  • Територіальний музей;
  • Музей опери;
  • Картинна галерея.

Справа в центральному холі відвідувачів зустрічає симетрична мармурові сходи. Права сторона веде до Палатинской капелі (Cappella Palatina), ліва - до ряду великих залів. Ця частина палацу гармонійно вирішена в стилі бароко і класицизму. З верхнього майданчика сходів відкривається вид на протилежну стіну, прикрашену трьома нішами.

До кінця майбутнього палацу в Казерте мода на барокову пишність зійшла нанівець, і наслідування стилістиці Версаля завершилося. Тому нові зали були виконані в стилістиці ампір.

Парк і ботанічний сад

Парк і ботанічний сад

Також як і у Франції (Версаль), при палаці розбитий великий парк. Тут обладнаний каскад фонтанів, розкинулися тінисті алеї, зеленіють сади, розбиті тераси. Казертскій парк лежить на 120 га землі. Він розтягнувся на 3 км на північ. Паркова зона розкинулася каскадом фонтанів і алей нижче по схилу. Тут також створено ботанічний (англійська) сад. Він розроблявся Карло Ванвітеллі і Джоном грейфер.

Він розроблявся Карло Ванвітеллі і Джоном грейфер

Особливо виділяється фонтан Діани і Актіон, дельфінів, Венери і Адоніса. Декорування парку різними скульптурами надає йому особливого колориту.

Парк ділиться на 2 великі зони:

  • Перед палацом розкинувся невеличкий зал для глядачів;
  • Далі на північ ще за часів неаполітанських Бурбонів був розбитий пейзажний парк в англійському стилі.

Перед палацом розкинувся невеличкий зал для глядачів;   Далі на північ ще за часів неаполітанських Бурбонів був розбитий пейзажний парк в англійському стилі

Після смерті Луїджі Ванвітеллі його син Карло хотів зберегти ідею батька при створенні парку. Його територія широко розросталася на північний захід, що істотно збільшило витрати на будівництво. Саме тому фонтанів стало 6 замість 19.

Мережа доріжок призводить відвідувача до шестикутної вежі. Це маленький замок (Castelluccia), в якому король відпочивав після закінчення полювання. На захід від партеру розташувався Старий ліс (Bosco Vecchio). Він був тут до побудови замку. На північ від старого лісу був обладнаний басейн, в якому вирощувалася риба.

За партером слід каскад з фонтанів - Маргарита - виконаний досить просто. У ньому послідовно розмістили 4 басейни. Перспектива завершується Великим каскадом. Вода, що надходить з акведука, ллється з висоти 82 метри. Знизу розташувався великий басейн, навколо якого розгортається міфологічна сцена: Діана, яка збирається купатися в компанії Актеона і німф.

Якщо попрямувати на схід, паркові доріжки заведуть в Англійська сад (Giardino Inglese). Рослини для саду збиралися з різних областей королівства. У самій північній точці парку побудована Пасіка (Aperia). При французів тут займалися розведенням бджіл, що пояснює назву пам'ятки.

Як дістатися

Казерта розташувалася в 40 км на північ від Неаполя. Дістатися туди можна самостійно на поїзді або власному автомобілі, а також відвідати палац під час індивідуальної екскурсії .

з Неаполя

з Неаполя

Дістатися до міста можна на поїзді з Неаполя з вокзалу Napoli Centrale. Він ходить кожні півгодини. Поїздка займає 46 хвилин. Квиток коштує 3,1 євро.

з Рима

з Рима

З Рима в Казерта поїзди відправляються з вокзалу Termini . Тривалість поїздки - 1 година 8 хвилин, а вартість квитків від 34 до 47,1 євро. Якщо купувати квитки заздалегідь, ціна набагато нижча. Купити будь-який квиток на поїзд по Італії і перевіряти актуальний розклад рекомендуємо тільки на офіційному сайті .

Якщо подорожуєте на орендованому авто , Місце на парковці біля палацу коштує 1 євро на годину.

Цікаві факти

  1. Примітно, що з 1997 року палац разом з парком і ботанічним садом охороняється ЮНЕСКО і входить в список об'єктів Всесвітньої спадщини людства;
  2. Використовується краса внутрішнього і зовнішнього оздоблення старовинної споруди і в сучасному кінематографі. Тут проходили зйомки «Зоряних воєн», фільму «Місія нездійсненна-3» і «Леді Гамільтон»;
  3. Тут відкрито галерею видатних картин XVIII століття, королівські апартаменти, придворний театр;
  4. У будівлі представлені експозиції Музею опери та Територіального музею.

Розкішної деталлю інтер'єру є парадні сходи. Поруч розташувалася Паллатінская капела.

Вхід

Парк працює з 8:30 ранку до 7 вечора. У зимовий час він закривається о 3 годині дня. Чи не працює палац по вівторках, а також 25 грудня та 1 січня. Вхідний квиток коштує 12 євро (дитячий - 6 євро) і включає відвідування палацу, галереї, апартаментів, англійського саду і парку. Квиток тільки до палацу - 9 євро.

Актуальні ціни можна перевірити на офіційному сайті королівського палацу www.reggiadicaserta.beniculturali.it

Готелі

Пі відвідуванні Королівського палацу в Казерте можна зупинитися в одному з готелів. Ціна на оренду номера залежить від розташування і типу хостелу (3, 4 зірки, «ліжко + сніданок»).

3 зірки

Hotel Amadeus

Hotel Amadeus

готель Hotel Amadeus розташувався всього в 200 метрах від вокзалу Казерти. До Королівського палацу йти не більше 500 метрів. Кожен номер оснащений окремою ванною. Щодня для гостей накривається сніданок.

Hotel Caserta Antica

Hotel Caserta Antica

готель Caserta Antica знаходиться на схилі пагорба, між 2 селами, відбудованими ще в середньовіччі. Поїздка до Казерти займає 15 хвилин. Гостям пропонується великий відкритий басейн.

4 зірки

Grand Hotel Vanvitelli

Grand Hotel Vanvitelli

готель Grand Hotel Vanvitelli розташований недалеко від аеропорту, до центру міста можна дістатися на машині за 5 хвилин. Елегантні номери, виконані в стилі бароко, просторі і місткі. На даху є басейн в оточенні зелених дерев. Готель розташований в історичній будівлі. До числа зручностей відноситься наявність міні-бару, а також показ супутникових телеканалів. Багато номерів виходить на великий балкон. Басейн готелю розташовується в саду з фонтанами.

Hotel Royal Caserta

Hotel Royal Caserta

Королівський палац знаходиться практично за рогом. У 50 метрах від готелю розташована залізнична станція. За 10 євро можна припаркувати автомобіль на платній стоянці.

B & B і апартаменти

B & B Al Dosello

B & B Al Dosello

Від готелю Al Dosello до Королівського палацу можна доїхати на машині - він розташувався в 5 км від резиденції неаполітанських королів. Гості можуть безкоштовно скористатися автостоянкою та приладдям для барбекю.

B & B Montalbano

B & B Montalbano

затишні апартаменти Montalbano типу «ліжко + сніданок» має терасу з мальовничим видом на вулкан Везувій. Комфортабельні апартаменти з безкоштовним Wi-Fi і видом і кондиціонером припадуть до душі кожному туристу.

Аутлет і шопінг

Шопінг по-італійськи - така ж частина подорожі по Італії, як і відвідування місцевої піцерії. Казерта - справжня Мекка для шопінгу. У місцевому аутлеті LA REGGIA DESIGNER OUTLET представлені люксові бренди, такі як Patrizia Pepe, Calvin Klein, Prada, Valentino. Знаходиться аутлет в 8,8 км від палацу, ось маршрут на карті .

Торговий центр Centro Commerciale Campania знаходиться навпроти аутлета виглядає настільки розкішно, що готовий скласти конкуренцію Королівського палацу.

↘️🇮🇹 КОРИСНІ СТАТТІ ТА САЙТИ 🇮🇹↙️ Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Новости