Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Їмо в Великий Королівський Палац, Храм Смарагдового Будди (Grand Palace & Wat Phra Kaeo) .Статья 2-а. - Подорож по Тайланду - Паттайя - Бангкок. 10 днів відпустки в Таїланді своїми очима.

І так як я писав у попередній статті, як ми взяли таксі зі станції Ekamai Bangkok. Сіли і поїхали до першої пам'ятки Банкока. Надивившись з дружиною телеперадачі «Орел і решка», захотілося самим побачити це диво).

Таксист виявився дуже добре знає бангкок і ми доїхали до Великого Королівського Палацу миттю всього 30 хвилин. По дорозі я займався тим, що фотографував життя тайців і вулиці, Bangkok.

По дорозі я займався тим, що фотографував життя тайців і вулиці, Bangkok

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

#Bangkok #thailand

Бангкок місто контрастів і численних квітів. Магазинчики і ларьки, тук-туки, таксі, автобуси, зупинки щити і т.д. все в яскравих кольорах. Безліч фарб і зелені. Біля кожного об'єкта стоять якісь небудь буддійський статуї, ікони, зображення короля Таїланду, міфічні тварини, слони.

Одна з таких ікон або як її називають не знаю. Всього швидше як пам'ятник королю Таїланду в знак його поваги.

Так само в Бангкоку безліч хмарочосів, колірна гамма у них теж різноманітна, яскрава і барвиста.

висотки, Bangkok

висотки, Bangkok

висотки, Bangkok

висотки, Bangkok

висотки Банкока

висотки Банкока

Вулиця, Bangkok

Вулиця, Bangkok

рекламні щити в Бангкоку

рекламні щити в Бангкоку

висотки бангокока

висотки бангокока

висотки, Bangkok

Проїжджаючи вулицями Бангкока розумієш наскільки тут різноманітна життя, починаючи з трущоб і закінчуючи високими хмарочосами і цілими палацами.

Поліцейську дільницю в Бангкоку. Знову ж біля поліцейської дільниці фото і монумент королівської сім'ї і короля Таїланду. Поліцейську дільницю в Бангкоку Цілий стадіон тайського боксу в Таїланді (Бангкоку) Rajadamnern stadium Автосалон ferrari в Бангкоку Cavallino Motors

До речі вулицями Таїланду їздить велика кількість ferrari і lamborgini. Непогано люди живуть в Паттайя і Бангкоку ;-).

Їмо по вулицях Бангкока з таксистом до Великого Королівського палацу.

Трохи про Королівському палаці:

Великий палац ( Тайські. พระบรม มหาราช วัง, Пхрабароммахарадчаванг) - комплекс будівель в Бангкоку , Таїланд .

Великий палац служив резиденцією королів Таїланду починаючи з XVIII століття. Будівництво палацу почалося в 1782 році, під час правління короля рами I , Коли він перемістив столицю країни з Тхонбурі в Бангкок. Палац постійно розширювався, згодом було побудовано безліч нових будівель і споруд різного призначення. В даний час палац для проживання королів Таїланду не використовується. король рама IX проживає в палаці Чітралада .

Ось такого плану міфічні тварини. Дракон-собака. І таких тварин безліч по Тайланду.

Нарешті то, проїхавши ці ворота, що на фото, почав виднітися Великий Королівський палац. По вулиці почалися будови схожі, як я вже зрозумів потім, на королівський палац.

Після того як ми проїхали ці маленькі палаци, повернувши за ріг, відкрився вид на Wat Phra Kaeo і Великий Королівський Палац.

Після того як ми проїхали ці маленькі палаци, повернувши за ріг, відкрився вид на Wat Phra Kaeo і Великий Королівський Палац

Wat Phra Kaeo і Великий Королівський палац вид здалеку.

Навпаки Королівського палацу знаходитися Міністерство оборони Таїланду.

Міністерство оборони Таїланду

(Ministry of Defense. Bangkok)

Вхід в Королівський палац на проти Міністерства оборони, виявляється тільки для тайців. Вхід для туристів з боку Музею «Queen Sirikit Museum of Textiles»

Ось карта, як пройти до входу для туристів.

Завдяки Google Maps і симкарту з інтернетом пересуватися по будь-якому місту світу легко і просто. Про сім-карту Тайланда я описував в статті День перший . Найкраще купувати сім-карту того міста, де ви знаходитеся, це у багато разів дешевше і інтернет постійний. Завдяки місцевої сім-карті можна дзвонити через Viber в будь-яку точку світу. Рекомендую всім хто де б не перебував, насамперед купувати собі сім-карту тієї країни, де ви знаходитесь.

Ось вид на споруди Wat Phra Kaeo і Великого Королівського палацу з вулиці, поблизу.

З лівого боку якраз знаходяться ворота для входу тайцам, а якщо йти в праву сторону вздовж білої стіни ви побачите вхід для туристів. Якщо що можна запитати у охорони як пройти, вони люб'язно вам підкажуть.

Дійшли ми з дружиною до музею, там зроблена каса для входу в музей, але ми не пішли в музей так як нам вже хотілося подивитися сам палац і ми вирушили далі всередину до кас, де продаються безпосередньо вже квитки для входу в Королівський палац.

Дійшли ми з дружиною до музею, там зроблена каса для входу в музей, але ми не пішли в музей так як нам вже хотілося подивитися сам палац і ми вирушили далі всередину до кас, де продаються безпосередньо вже квитки для входу в Королівський палац

Перед тим як потрапити до входу в Wat Phra Kaeo і Королівський палац, потрібно пройти огляд всіх ваших речей. Тайці у військовій формі доглядають ваші речі. Якщо все нормально то вони вішають білу стрічку на ваші речі.

Пройшовши стійку огляду ви можете рухати до кас, щоб купити собі квитки.

Коли ми пройшли огляд і вийшли на цю доріжку, ми думали все, йдемо вже в королівський палац, але не тут то було.

Величезна черга в 3 ряди біля каси. Ми зайняли чергу, Едіственний плюс касири працюють дуже швидко, тому черга рухалася швидко, чому ми несказанно зраділи.

І ось нарешті то вони довгоочікувані квитки.

І ось нарешті то вони довгоочікувані квитки

Вартість входу в Wat Phra Kaeo і Королівський палац 500 бат на одного або 1000 рублів, зараз вже напевно дорожче із зростанням долара.

Нарешті то всю процедуру ми пройшли, нас додивилися на вході люди у військовій формі і ми зайшли.

Перед нами відкрився вид на надзвичайно красиві будівлі.

Перед нами відкрився вид на надзвичайно красиві будівлі

Усі будівлі зроблені з позолоти або золота незрозуміло, і розбавлені маленькими дзеркальцями, які дають ефект блиску всього, що ними покрито.Ета золота пагода називається «Чеди», що втім і означає «пагода». У Чеди зазвичай зберігаються реліквії Будди і мощі небажаних монархів. Ви її бачите зліва на фото.

Вид відкривається звичайно шикарний. Але через велику кількість туристів, складно зробити красиві фотографії або зробити якісну фотосесію. Тому ми вже просто ходили з дружиною і фотографували все підряд. Але якщо з'являлися моменти, коли можна було зробити кадр, ми його не пропускали).

Але якщо з'являлися моменти, коли можна було зробити кадр, ми його не пропускали)

Phra Mondop - це бібліотека. Ця бібліотека сучасна, так би мовити, була побудована за часів Рами I, натомість старой- яка була сховищем стародавніх книг. З тієї бібліотекою трапилася неприємність. Не дивлячись на те, що вона була оточена ровом з водою, що захищало її від пожеж і навали термітів, бібліотека таки згоріла в день своєї презентації від іскри святкового феєрверку. Ми не дарма фотографували елементи. Сама будівля дуже красиве -старательно викладено мозаїкою, і оточене статуетками Будди. Дуже вирізняється з-поміж інших, його всі знають. Тому, в будь-який час доби можете запитати »А чи не підкажете як пройти в Прамондоп?», Вам обов'язково покажуть)).

До речі спека в Бангкоку відчувається дуже сильно особливо з 11 години дня, а з огляду на що будови і все доріжки зроблені з мармуру, спека стоїть пекельна, тому хто збирається на екскурсію в Королівський палац рекомендую запастися водою. Ми пішли з однією пляшкою 1,5 літра, про що потім сильно пошкодували.

Ват Пра Кео виконаний в стилі Раттанакосін (так само називається і острів посеред Бангкока, на якому розташовані стародавні храми). По суті Раттанакоссін це і є Це Старий Бангкок, саме так раніше в 1782-1932 називався Таїланд -Королевство Раттанакосін (або Сіам) .На території також розташовано 12 Сала (Sala Thai) - це павільйони, які захищають людей від сонця і дощу, а так ж дозволяють зупинитися постояти - поговорити. Територія Wat Phra Kaew налічує 100 різних будівель.

Територія Wat Phra Kaew налічує 100 різних будівель

Ось такі павільйончики для відпочинку. Будь-хто може сісти і відпочити від спеки. Ось такі павільйончики для відпочинку А на цій площі розташовані міфічні істоти. Asurapaksi міфічна істота Thepnorasigha Asurawayupak і інші істоти. Навколо стін огороджувальних Wat Phra Kaeo фрески, що ілюструють сцени з Рамаяни (РамаКо), великої битви між Рамою та демонами Равани. Історія починається біля входу, але не обов'язково йти по порядку (вони не марковані).

Так само на території Wat phra Kaeo перебувати Храм смарагдового Будди.

Ось він на фотографії власної персони.

За легендою або переказами ця статуя була виявлена ​​в 1443 році в провінції Таїланду Chiang Rai, після того як в одну з пагод храму вдарила блискавка. Пагода розкололася і під уламками і шаром штукатурки була знайдена ця статуя. Статуя була зеленого кольору, народ подумав що це смарагд, так і повелося називати цього Будду смарагдовим. Насправді статуя виконана з цільного шматка нефриту.
Потім, всі кому не лінь захотіли цю статую. Так вона кочувала по храмах Таїланду, була відправлена ​​в провінцію Chiang mai. Звідти була перевезена князем Chao Chaiyasetthathirat в Луанг Прабанг, а потім у В'єнтьян (це міста нинішнього Лаосу). До 1778 статуя перебувала у Вьентьяне, поки майбутній король Таїланду Рама I не привіз її в Thonburi (столиця Сіаму, заснована правлячим в той час королем Таксіном, замість зруйнованої бірманцями Аюттаі), а саме в храм Ват Арун.
Але так як в стародавньому Сіамі, королі дуже вже любили зводити нові столиці, Рама I теж не був винятком і зробив столицею місто Бангкок (через річку Чхао Прая - 3 хвилини на човні плисти). Тонбури і Ват Арун залишив в'янути, а Смарагдового Будду забрав з собою. Так в 1784 році Смарагдовий Будда остаточно переїхав до храму Ват Пра Кео через річку, де і знаходиться до цього дня.

Нам вдалося потрапити в Храм і зробити фото біля і усередині Храму. Я зміг завпечатліть на фото самого смарагдового Будду.

Я зміг завпечатліть на фото самого смарагдового Будду

Ось так виглядає Храм Смарагдового Будди поблизу. Знову міфічні істоти, які за легендою охороняють від злих духів.

Усередині Храму Смарагдового Будди забороняються будь-яка зйомка, будь то фото або відео.

Ось такі статуї охороняють вхід в Храм Смарагдового Будди.

А ось і сам Будда, фоткал здалеку тому фото не супер якості.

фОТО перші фОТО перші   Ось фото поблизу Ось фото поблизу.

Вхід в Храм строго босоніж або в шкарпетках, кому як зручніше. Але з власного досвіду краще б ми з дружиною пішли в шкарпетках, але ми були не підготовлені :-). Так як підлоги мармурові, а на вулиці спека, де то 40-45С відповідно йдеш як по вугіллю.

Ось такі ось підлоги навколо всього Храму. Тому тим хто збирається в Храм Смарагдового Будди рекомендую брати з собою шкарпетки 😉

Після того як ми подивилися на Смарагдового Будду і пофоткались на тлі ми вийшли з Храму і побачили біля сходів величезний чан, в якому як сказали люди очищаєш свою карму. Карму очищається лотосом, які так само там лежать біля чана.

Ось такий от приємний обряд, особливо після 40-ка градусну спеку і розпеченого мармуру. Освіжає не по дитячому. Ось такий от приємний обряд, особливо після 40-ка градусну спеку і розпеченого мармуру Фото міфічної істоти поблизу.

І так закінчивши огляд Wat Phra Kaeo, ми вирушили з дружиною далі, до самого Королівському Палацу. Але про це я напишу вже в наступній статті разом з відео.

До нових зустрічей 😉

Підписуйтесь на наш блог, діліться з друзями.

Тому, в будь-який час доби можете запитати »А чи не підкажете як пройти в Прамондоп?

Новости