Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ермітаж в Санкт-Петербурзі

  1. Історія створення Ермітажу
  2. Вартість квитків в Ермітаж
  3. Години роботи Ермітажу
  4. Як дістатися до Ермітажу
  5. Що можна побачити в Ермітажі
  6. Картини в Ермітажі
  7. Скульптури в Ермітажі
  8. • Путівники по Санкт-Петербургу >>
  9. • Путівники по Ермітажу >>
  10. Символ із сад Ермітажу

Щорічно три мільйони чоловік відвідує Ермітаж, найбільший художній та історичний музей в світі. Виставки та експозиції Ермітажу займають п'ять будівель: Зимовий палац, Малий Ермітаж, Старий Ермітаж, Придворний театр і Новий Ермітаж. Музей включає близько 350 залів-галерей і більше 3 мільйонів предметів мистецтва, щоб обійти весь музей буде потрібно пройти 20 км.

Історія створення Ермітажу

Щорічно три мільйони чоловік відвідує Ермітаж, найбільший художній та історичний музей в світі

Зимовий палац на Двірцевій площі

З 1754 по 1762 рік тривало будівництво Зимового палацу, нової резиденцією імператриці Єлизавети Петрівни, за проектом знаменитого архітектора Бартоломео Растреллі. Головна будівля музею - Зимовий палац - за задумом імператриці Єлизавети Петрівни мав затьмарити своєю пишністю палаци європейських монархів. Але п олновластной господинею палацу стала Катерина Велика, вона внесла корективи в первинний проект будівництва, до основного знання були прибудовані Малий і Великий Ермітаж, зведений Ермітажний театр.

Великий італійський просвіт

Приводом для заснування Ермітажу в 1764 році послужило придбання великої колекції творів мистецтв Катериною Великою. У колекцію входило 225 картин знаменитих голландських і фламандських художників XVII століття: Рембрандт, Рубенс, Йорданс і інші. На даний момент в Ермітажі збереглося 96 картин з першої колекції. Ця колекція так надихнула імператрицю, що вона відправила до Європи навчених людей, щоб вони купували цінні твори мистецтва.

Георгіївський (Великий тронний) зал

Спочатку ці картини зберігалися у відокремлених апартаментах Малого Ермітажу. Апартаменти, в яких зберігалися твори мистецтва стали називати Ермітаж. До речі, слово «Ермітаж» (ermitage) в перекладі з французької мови означає особисте затишне місце, пустель, скит, самотній будиночок. Це відповідало дійсності, так як відвідувати Ермітаж могли лише обрані. І тільки в 1852 році Ермітаж був відкритий для широкої публіки.

Вартість квитків в Ермітаж

400 рублів - для громадян Росії і Білорусії (при собі мати паспорт)

500 рублів - при відвідуванні Ермітажу і Головного штабу (квиток дійсний два дні)

Безкоштовний вхід в Ермітаж:

• діти дошкільного віку, школярі та студенти (незалежно від громадянства). Студентам при собі мати студентський квиток або карту ISIC .

• пенсіонери (тільки громадяни Росії - при собі мати пенсійне посвідчення)

Перший четвер кожного місяця - день безкоштовного відвідування музею для всіх категорій індивідуальних відвідувачів.

Спеціальні експозиції (вхід тільки за наявності вхідного квитка в Ермітаж)

300 рублів - екскурсія в Діамантову комору

300 рублів - екскурсія в Золоту комору

У Діамантової коморі представлені стародавні золоті вироби, шедеври ювелірного мистецтва європейських та російських майстрів, вироби Фаберже, коштовності з колекцій членів імператорської сім'ї Романових. У Золотій коморі можна побачити золото скіфів, коштовності країн Сходу: Індії, Ірану, Китаю, зразки східного зброї.

Години роботи Ермітажу

• вівторок - неділя: 10:30 - 18:00

• середовище: 10: 30-21: 00

• понеділок - вихідний день

Влітку і в вихідні / святкові дні рекомендується приходити за 60-40 хвилин до відкриття Ермітажу, інакше можна простояти багатогодинну чергу в касу. Або, щоб уникнути чергу, можна купити квитки в терміналах у внутрішньому дворі музею та пройти в Ермітаж без черги, але через термінал можна придбати пільгові квитки.

Як дістатися до Ермітажу

Найближчі станції метро: "Невський проспект", "Адміралтейська", "Гостинний двір"

Найближча зупинка наземного транспорту: «Державний Ермітаж»

Автобуси: 7, 10, 24,191

Тролейбуси: 1, 7, 10, 11

Вам необхідно пройти по Невському проспекту в бік набережної Неви і Двірцевій площі. Вхід в Ермітаж знаходиться на Двірцевій площі навпроти Олександрійського стовпа.

практична інформація

• У вестибюлі біля кас можна безкоштовно взяти план залів музею, щоб не заблукати.

• У музей не пускають з водою, тому залишайте пляшки з водою в гардеробі.

• Якщо Ви купуєте квиток на фото- і відеозйомку, в касі видають круглий стікер з посмішкою. Цей стікер можна приклеїти на свою камеру, щоб було видно контролерам.

• На першому поверсі знаходяться кафе і магазини.

• Ходити доведеться багато, одягайте зручне взуття.

• Можна взяти на прокат аудіогід в Йорданській галереї і на майданчику Йорданської сходи (потрібна застава).

Що можна побачити в Ермітажі

Багатьом відвідувачам музею вистачає сил тільки на огляд одного поверху. Якщо Ви знаєте, що не зможете довго ходити (середній час в Ермітажі - 4 години), то піднімайтеся відразу на 2-ий поверх по Йорданської сходах. Свою назву сходи отримала після церемонії освячення води в Неві.

Свою назву сходи отримала після церемонії освячення води в Неві

Йорданська сходи

Картини в Ермітажі

Картинна галерея включає в себе скарби світового живопису: Леонардо Да Вінчі, Мікеланджело, Рафаеля, Моне, Ван Гога, Рембрандта, Рубенса, Тиціана, Ренуара і багатьох художників.

Картинна галерея включає в себе скарби світового живопису: Леонардо Да Вінчі, Мікеланджело, Рафаеля, Моне, Ван Гога, Рембрандта, Рубенса, Тиціана, Ренуара і багатьох художників

Мадонна Бенуа Мадонна Бенуа   Мадонна Літта Мадонна Літта

В Ермітажі знаходяться два шедевра Леонардо Да Вінчі: «Мадонна Літта» і «Мадонна Бенуа» - вираз чистоти, щирості жіночої краси в фарбах. Картина «Мадонна Літта» була придбана у міланського герцога Антоніо Литта в 1865 році.

Зал мистецтва Нідерландів Зал мистецтва Нідерландів   Військова галерея 1812 року Військова галерея 1812 року

На третьому поверсі представлено зібрання живопису XIX-XX століть, це приголомшливі полотна Пікассо, Матісса, Сезанна, Моне, Ван Гога та інших художників. Ця колекція вважається однією з кращих в світі.

Скульптури в Ермітажі

Галерея історії стародавнього живопису Галерея історії стародавнього живопису   Зал Мистецтво античного світу   скорчившись хлопчик Зал Мистецтво античного світу скорчившись хлопчик

В Ермітажі знаходиться єдина в Росії справжня робота Мікеланджело «скорчившись хлопчик». Ця скульптура цікава своєю незавершеністю - спина, таз і ноги фігури опрацьовані більш ретельно, а ось обличчя, кисті рук і стопи намічені в найзагальнішому вигляді - можливо Мікеланджело не встиг її завершити, а може він вважав, що так і повинно бути.

Путівники по Санкт-Петербургу >>

Стелі в Ермітажі

Гуляючи по Ермітажу, зверніть увагу на розпис стель і стін.

Гуляючи по Ермітажу, зверніть увагу на розпис стель і стін

Зал Леонардо Да Вінчі Зал Леонардо Да Вінчі   Малахитовая вітальня Малахитовая вітальня

Деякі стелі і стіни Ермітажу прикрашені гризайлью - це розпис, що імітує ліпнину і барельєфи.

Павільйони зал Павільйони зал   лоджії Рафаеля лоджії Рафаеля

Стіни і склепіння Лоджій Рафаеля прикрашені фресковий розпис і скульптурними рельєфами, виконаними за ескізами Рафаеля його учнями. Ермітажна копія Лоджій була створена за бажанням Катерини Великої.

Путівники по Ермітажу >>

Прогулянка по залах Ермітажу: фотографії

Золота вітальня Золота вітальня   гербовий зал   Олександрівський зал   Двадцатіколонний зал   Бібліотека Миколи II гербовий зал Олександрівський зал Двадцатіколонний зал Бібліотека Миколи II

Годинник «Павич» в Ермітажі

Павич в павільйоні залі

Ось уже понад два століття збори Ермітажу прикрашає унікальний експонат, незмінно викликає захоплення глядачів. Це - знаменитий годинник «Павич». Фігури павича, півня і сови, що входять в композицію автомата з годинником, забезпечені механізмами, що приводять цих птахів в рух. Рівне о сьомій годині щосереди в павільйоні залі майстер заводить годинник: Павич розпускає свій хвіст, півень кукурікає, дзвіночки дзвенять на клітці сови.

Символ із сад Ермітажу

Символ із сад

Символ із сад знаходиться на втор му поверсі між галереями, що з'єднують Північний і Південний павільйони Малого Ермітажу. Сад добре видно з вікон павільйон залу.

Сад добре видно з вікон павільйон залу

Новости