Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінгемський палац

  1. Історія
  2. Що подивитися в Букінгемському палаці?
  3. Королівська галерея
  4. Зміна варти
  5. королівські стайні
  6. пам'ятник Вікторії
  7. Сади Букінгемського палацу
  8. Грін-парк
  9. Букінгемський палац - режим роботи і вартість квитків
  10. Як дістатися до Букінгемського палацу?


Букінгемський палац - один з найбільш знакових будівель не тільки Лондона, але і всієї Великобританії. У наші дні там живе і працює королівська сім'я, в тому числі і королева Єлизавета II. Примітно, що якщо королева знаходиться в резиденції, то над палацом розвивається прапор. Більшу частину року Букінгемський палац закритий для відвідування, однак, в серпні і вересні, коли королева відправляється у відпустку, туристи можуть відвідати цю величну резиденцію.

Букінгемський палац Букінгемський палац


Історія

Палац бере свою назву від побудованого в 1703 році будинку для Джона Шеффілда, герцога Букінгемського. Отримавши нову посаду, герцог вирішив побудувати для себе невеликий палац, але результат йому не сподобався і він практично не жив в цьому будинку. У 1762 році будинок був куплений королем Джорджем III для його дружини, королеви Шарлотти, і пізніше став відомим як будинок королеви. За наказом Джорджа IV, архітектор Джон Неш ініціював перетворення будинку в палац в 1820-х роках. В результаті чого були добудовані три будівлі, що створюють з першим будинком квадрат з просторим внутрішнім двором. Неш також переробив сади Букінгемського палацу і спроектував вхід «Мармурову Арку» в північно-східному кутку Гайд-парку. Передній двір був розширений в 1847 році архітектором Едвардом Блором і перероблений в 1913 році Астоном Уебом в якості фону для статуї Меморіалу королеви Вікторії. Сад Неша (західна сторона) практично не змінився. У 1837 році, при вступі на престол королеви Вікторії, Букінгемський палац офіційно був оголошений головною резиденцією британських монархів.

Букінгемський палац Букінгемський палац

Що подивитися в Букінгемському палаці?


державні кімнати

Традиційно закриті для публіки Державні кімнати палацу, перший раз були відкриті для туристів в серпні і вересні 1993-го року. Це було зроблено для отримання доходів, необхідних на відновлення Віндзорського замку, який був сильно пошкоджений в результаті пожежі в 1992 році. Після чудового успіху, Державні кімнати тепер є частиною екскурсійного туру. Весь тур включає відвідування 19 кімнат, доступних до огляду туристами (всього палац нараховує 775 кімнат, серед яких державні та гостьові покої, офіси, кімнати обслуговуючого персоналу, підсобні приміщення і т.д.). Найяскравіші кімнати екскурсійного туру - Тронний зал, Музична кімната, Королівська галерея, Біла кімната, Блакитна кімната, Зелена кімната, Зал для прийомів і Бальний зал.

Букінгемський палац - Зал для прийомів Букінгемський палац - Зал для прийомів

Королівська галерея

Королівська галерея - прекрасна публічна художня галерея, яка займає частину західного фасаду Букінгемського палацу і пропонує різні виставки (до 450 робіт з великої Королівської колекції). Галерея розташована на місці колишньої каплиці, яка була ретельно відреставрована і розширена. Це прекрасне місце для перегляду деяких з найбільш важливих королівських колекцій мистецтва Великобританії, в тому числі тут представлені яйця Фаберже, малюнки Леонардо да Вінчі, полотна Ван Дейка, Рубенса і Рембрандта.

Букінгемський палац - Королівська галерея Букінгемський палац - Королівська галерея

Зміна варти

Церемонія зміни варти королівської гвардії в Букінгемському палаці є шанованою лондонській традицією з 1660 року. Видовище починається, коли загони охорони королеви їдуть з казарм Гайд-парку і повз Букінгемського палацу, щоб змінити охорону у кінної гвардії. Це барвисте видовище починається щодня о 11:30 з квітня по липень (в інші місяці - через день) і триває близько 40 хвилин.

королівські стайні

В середині 18 століття на території палацу були розташовані Королівські стайні (будівлі датуються 1824-1825 роками). Тут знаходяться розкішні автомобілі, десятки карет і коней, які займають почесне місце в королівських ходах і церемоніях. Найбільш вражаючою з представлених карет є Золота державна карета. Вона була побудована для Джорджа III в 1762 році і використовується для кожної коронації з 1821 року. Вона настільки важка, що її тягне вісім коней. У період з квітня по жовтень в Королівські стайні здійснюються безкоштовні 45-хвилинні екскурсії. Ці цікаві тури розповідають про відповідальність персоналу стаєнь і описують, як влаштовують королівські поїздки для спеціальних заходів.

Букінгемський палац - Золота державна карета Букінгемський палац - Золота державна карета

пам'ятник Вікторії

Прямо перед Букінгемським палацом знаходиться великий меморіал, присвячений королеві Вікторії, спроектований архітектором Астоном Веббом, зі скульптурою Томаса Брока. Він зображує королеву Вікторію в оточенні алегоричних фігур - перемоги, витривалості, мужності, істини, справедливості, науки, мистецтва і сільського господарства.

Сади Букінгемського палацу

Більше 350 різновидів польових квітів і 200 сортів дерев ростуть на площі в 39 акрів за Букінгемським палацом. Вони оточують озеро, на березі якого цариця Єлизавета і її сестра грали ще дітьми. Кращі пам'ятки садів - красива квіткова рамка, розарій, Літній будинок, гігантська ваза Ватерлоо і тенісні корти, де грав король Георг VI.

Грін-парк

Грін-парк колись був частиною садів Букінгемського палацу і був улюбленим місцем усамітнення Карла II. Сьогодні парк площею приблизно 16 гектар - найменший з британських королівських парків, відділений від Букінгемського Палацу проїзною частиною і пропонує прекрасний вид на королівську резиденцію.

Букінгемський палац Букінгемський палац



Букінгемський палац - режим роботи і вартість квитків


Букінгемський палац відкритий для відвідування туристів з липня по вересень (щороку приблизно в одних числах - з 23 липня по 28 вересня). Відкритий він з 9:15 до 19:45, всередину пускають до 17:15 (у вересні палац закривається на 1 годину раніше).

Ціни на квитки для відвідування палацу: дорослий - 24 фунта, пенсіонери і студенти - 22 £, діти до 17 років та інваліди - 13,50 £, діти до 5 років - безкоштовно. Комплексне відвідування палацу, Королівської галереї і Королівських стаєнь ( «Королівський день») - 42,70 £ для дорослого. Відвідування палацу і садів - 33 £ для дорослого. Квитки можна придбати як в касі, так і онлайн (https://www.365tickets.co.uk/the-state-rooms-buckingham-palace).


Як дістатися до Букінгемського палацу?


Дістатися до Букінгемського палацу можна на метро:

  • станція Green Park (лінії Victoria, Picсadilly, Jubilee) - шлях до палацу проходить через Грін-парк;
  • станція St.James Park (лінії Circle, District) - вихід до парку St.James і йти ліворуч, повз казарм гвардійців;
  • станція Victoria Station (лінії Victoria, Circle, District) - ліворуч, повз Королівських стаєнь;
  • станція Hyde Park Corner (лінія Piccadilly) - йти вздовж Грін-парку;
  • станція Charing Cross (лінії Northern, Bakerloo, Jubelee) - вихід на Трафальгарську площу і йти по вулиці Мелл прямо до парадного входу палацу.

Так само до Букінгемського палацу можна доїхати на автобусі №11, 211, С1 і С10 - зупинка (Buckingham Palace Road) прямо перед входом до палацу.

Букінгемський палац на карті, панорама


Як дістатися до Букінгемського палацу?

Новости