Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

8 дивовижних палаців Європи

  1. 1. Версальський палац
  2. 2. Букінгемський палац
  3. 3. Палац Шенбрунн
  4. 4. Палац Петергоф
  5. 5. Королівський палац в Казерті
  6. 6. Національний палац Пена
  7. 7. Палац Альхамбра
  8. 8. Королівський палац у Мадриді

У Європі так багато прекрасних місць, які варто відвідати. По суті, поїздка в Європу не буде вважатися такою, якщо ти не побуваєш хоча б в одному з грандіозних палаців. Від міських палаців Лондона до розтягнулися сільських замків Франції ці величезні будівлі прикрашають європейські пейзажі. Отримай свою денну дозу задоволення від подорожей, познайомившись з нашим списком чудових палаців Європи.

1. Версальський палац

Версальський палац

фото: david

Версальський палац, можливо, - один з найвідоміших палаців Європи. Він знаходиться в Версалі (Франція) і раніше був офіційною резиденцією короля Франції - до Французької революції. Спочатку він був побудований Луї XIII як мисливський будиночок, але Луї XIV перетворив його в чудовий палац, яким він є і сьогодні. Від блискучих золотих воріт до ідеально доглянутих садів - все це необхідно побачити своїми очима.

2. Букінгемський палац

Букінгемський палац

фото: This

У той час як багато європейських палаци вже давно не бачили своїх постояльців, Букінгемський палац все ще є домом однієї з найвідоміших і найвпливовіших королівських сімей в світі. Тому не дивно, що він один з найпопулярніших серед пам'яток Лондона. У літню пору відпочиваючі тут можуть прогулятися по палацу, а також побачити зміну варти, що відбувається щодня в 11.30.

3. Палац Шенбрунн

Палац Шенбрунн

Фото: cplgumby / flickr

Однією з найвідоміших визначних пам'яток Відня є палац Шенбрунн. Цей палац нічим не поступається Версальським палацу у Франції. Одного разу він навіть був будинком Марії-Антуанетти, до того, як її відправили до Франції. Крім величних будівель в палацовому парку є зоопарк, лабіринт і мармуровий літній будиночок.

4. Палац Петергоф

Палац Петергоф

Фото: v7kupon.com

Палац Петергоф об'єднує декілька палаців і садів в Санкт-Петербурзі (Росія). Він був побудований за наказом Петра Великого, якого надихнув Версальський палац. В результаті на доглянутих газонах садів дуже симетрично розставлені фонтани і мармурові статуї. Цей палац говорить сам за себе своєю красою.

5. Королівський палац в Казерті

Королівський палац в Казерті

Фото: www.villaadrianasorrento.com

Палац в Казерте знаходиться в самому серці міста, на півдні Італії. Тобі знадобиться чимало часу, щоб обійти всі 1200 кімнат королівської резиденції. Ти також обов'язково повинна побачити просторі галявини, сади і декоративні фонтани.

6. Національний палац Пена

Національний палац Пена

Фото: victoriapeckham / flickr

Національний палац Пена розташований на самій вершині гори Синтра в Португалії. Він був побудований королем Фердинандом II на руїнах старого монастиря. Характерними рисами Національного палацу Піна є його пофарбовані в червоний і жовтий кольори будівлі, які в ясну погоду можна побачити практично з будь-якої частини Лісабона.

7. Палац Альхамбра

Палац Альхамбра

фото: Nic's

Альхамбра - це головна визначна пам'ятка в Гранаді (Іспанія). Спочатку це була фортеця, але сьогодні Альхамбра приваблює туристів чудовим будівлею палацу і своїми садами. Арабсько-ісламська архітектура виводить цю будівлю на абсолютно інший рівень серед європейських палаців. Палац зачарує тебе водними басейнами, фігурами з дерева і мозаїкою з плитки.

8. Королівський палац у Мадриді

Королівський палац у Мадриді

Фото: gacabo / flickr

Королівський палац у Мадриді - офіційна резиденція іспанської королівської родини (але це не означає, що вони всі живуть тут). У палаці знаходиться більше 3 тисяч кімнат, а також безліч шедеврів мистецтва і предметів старого побуту. Він розташований в діловій частині Мадрида і регулярно відкритий для відвідувачів, крім днів, коли тут проходять державні зустрічі.

У Європі багато і інших палаців, які ти можеш відвідати. Це список лише кількох, що дійсно заслуговують на увагу. Бувала ти в одному з них? Який би хотіла відвідати найбільше?

Бувала ти в одному з них?
Який би хотіла відвідати найбільше?

Новости