Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грузинська гостинність включено. Огляд пляжних готелів в Кобулеті

Коли наступного разу єдиний білоруський авіаперевізник оголосить черговий розпродаж квитків, я, не замислюючись, зарезервує собі крісла з видом на Батумі і бажано, щоб на дворі в момент зльоту з Мінська був уже сумний білоруський жовтень. В цей час в Аджарії збиратимуть урожай мандаринів, а температура повітря може підстрибнути до двадцяти і вище зі знаком «плюс». Коли наступного разу єдиний білоруський авіаперевізник оголосить черговий розпродаж квитків, я, не замислюючись, зарезервує собі крісла з видом на Батумі і бажано, щоб на дворі в момент зльоту з Мінська був уже сумний білоруський жовтень

Чи існує хай і короткострокова «зимівля» в Грузії покаже час. Поки на дворі позитивні місяці я продовжую інспекцію безвізових для білорусів курортів Чорного моря. У цьому питанні без Грузії ніяк не обійтися. Тому ласкаво просимо на гальку курорту Кобулеті, дорогі любителі солоних морських хвиль.

Готелі у вільній туристичній зоні

Відпочинок в Грузії давно популярний в Білорусі. Влітку цей напрямок щільно входить в топ-5 для моїх позбавлених моря співвітчизників. Я з дитинства чую спогади моєї мами, як доктор прописав їй їхати грітися на галькові пляжі Кобулеті після хвороби.

Я з дитинства чую спогади моєї мами, як доктор прописав їй їхати грітися на галькові пляжі Кобулеті після хвороби

Ми багато знаємо про метаморфози Батумі, який можна порівняти хіба що з містами Арабських Еміратів. При цьому трохи віддалік знаходиться той самий hidden champion ( «прихований чемпіон» - англ.) - морський курорт Кобулеті. Всього 21 кілометр відділяє туриста, що прилетів в аеропорт Батумі, від першої лінії моря.

Всього 21 кілометр відділяє туриста, що прилетів в аеропорт Батумі, від першої лінії моря

Три рази в день уздовж моря ходить новий електропоїзд - добиратися до моря комфортно, і вид з вікон шикарний. У 2010 році Парламент Грузії прийняв закон «Про вільної туристичної зони Кобулеті», і тут сталося маленьке диво.

У 2010 році Парламент Грузії прийняв закон «Про вільної туристичної зони Кобулеті», і тут сталося маленьке диво

З величезною швидкістю стала перетворюватися інфраструктура курорту. Туристів чекати довго не довелося. В кінці репортажу я розповім, хто сьогодні приїжджає в Грузію на море, а поки що покажу самі різнопланові місця для проживання в Кобулеті. По-моєму, саме готелі на море і ціни на них - тема номер один в розпал сезону.

По-моєму, саме готелі на море і ціни на них - тема номер один в розпал сезону

Якщо хочете подивитися, як виглядає набережна в Кобулеті - в цьому репортажі ви знайдете кілька фотографій, які змусять вас набрати телефон турфірми, що пропонує тури в Грузію.

Перлина біля моря

Я жив в готелі «Pearl Of The Sea Hotel & Spa» - це самий центр першій береговій лінії Кобулеті. Невеликий готель запам'ятався ісколючітельной музейної чистотою.

Невеликий готель запам'ятався ісколючітельной музейної чистотою

Не встигнеш вийти на сніданок до ресторану або до басейну - номер прибраний і твої речі розкладені по поличках. Як і в будь-яких морських готелях ціна за ніч відрізняється від регулярної в пік сезону. Тому відразу про максимумі.

Тому відразу про максимумі

За мій невеликий затишний стандартний 2-місний номер з видом на подвір'я потрібно викласти 230 ларі на добу (приблизно 185 BYN). У вартість увійде сніданок і, гадаю, користування басейном.

У вартість увійде сніданок і, гадаю, користування басейном

Спершу я здивувався хорошому басейну, але після зрозумів, що тут в кожному «дворі» басейн не гірше. Є в невеликому готелі і президентський сьют, за який просять 910 ларі на добу, тобто близько 735 білоруських рублів.

Адреса сайту російською: http://pearlkobuleti.com/ru

Забронювати готель «Перлина моря» на Holiday.by

Жив би я тут? Так, тому що так і було. Готель сподобався розташуванням - зовсім поруч центральна площа і головні вулиці міста. При цьому здорово, що номери виходили на задній двір. Це дозволяло не чути нічних дискотек з пляжу.

П'ять зірок, але не коньяк. Загадка?

Боюся образити кобулетінцев, але найперша лінія вздовж моря, за моїми підрахунками, це близько 10 кілометрів прогулянки. Непогано, правда? Десь в центрі цього відрізка знаходиться топовий готель в межах міста курорту - Georgia Palace Hotel & SPA.

Визначити його нескладно: пляж «переривається» на характерні стовпчики; до моря «вилітає» величезна тераса; при вході в готель серйозна охорона проводить тебе поглядом; стометрівка «власного» моря нібито чистіше громадських пляжів (жарт). Я не дуже люблю мармур, позолоту і вензелі, але поява на курорті такого рівня готелів - прекрасний маркер того, що курорт користується попитом.

Я не дуже люблю мармур, позолоту і вензелі, але поява на курорті такого рівня готелів - прекрасний маркер того, що курорт користується попитом

Видовий ресторан на шостому поверсі готелю порадував вишуканою грузинською кухнею. Кажуть, що саме тут відкрився перший на Чорному морі центр ... аюрведи з фахівцями з індійської Керали.

аюрведи з фахівцями з індійської Керали

Самим недорогим варіантом розміститися тут в липні виявився 2-місний номер з видом в сад за 461 ларі (372 BYN) за ніч. Сайт готелю попереджає, що бронювання здійснюється тільки на умови неповернення грошей в разі скасування заїзду - всі номери розписані надовго вперед.

Сайт готелю попереджає, що бронювання здійснюється тільки на умови неповернення грошей в разі скасування заїзду - всі номери розписані надовго вперед

Номер, клас якого хочеться вимовляти виключно по-англійськи «Grand Dolce Vita Presidential» коштує 4 627 ларі за ніч або 3 738 білоруських рублів. Вільна туристична зона - можуть собі дозволити. І це чудово.

Сайт готелю: http://gph.ge/

Забронювати Georgia Palace Hotel & SPA на Holiday.by

Жив би я тут? Мабуть, тільки в двох випадках. Якби мені було п'ятдесят шість років, і я дуже любив би розкіш і мармур. Чи не мій стиль, але побувати в ресторані з шикарним виглядом на море - обов'язково.

Ліфт на пляж? Легко!

За платоспроможну публіку, що вибирає відпочинок в Грузії, не так давно став боротися ще один розкішний комплекс. Ми на секундочку «вилетимо» з центру Кобулеті в мальовниче місце над морем.

Готель і курорт Castello Mare (в перекладі «Замок над морем») розташувався на намоленому місці - на крутому кручі над Чорним морем раніше розташовувалася імператорська резиденція. Нічого спільного з минулим крім розкоші це місце не об'єднує.

Нічого спільного з минулим крім розкоші це місце не об'єднує

Три корпуси курорту задають високий рівень відпочинку на морі, а сам комплекс вміє здивувати. По-перше, всі номери дуже просторі - будь то стандарт або багатокімнатний люкс. У готелі можна знайти номери сімнадцяти різних категорій.

У готелі можна знайти номери сімнадцяти різних категорій

На сайті видно, що в основному над усіма інтер'єрами славно попрацював дизайнер, хоча проскакує відвертий кітч в дусі «дорого-багато». Але якщо є попит - чому б і ні. По-друге, величезний басейн над морем - просто бомба.

По-друге, величезний басейн над морем - просто бомба

Мені дуже сподобалося елегантне рішення для потрапляння на пляжі, які розташовуються біля підніжжя скелі. Ліфт!

Ліфт

Натискаєш на кнопочку, і кабінка доставляє тебе прямо до шуму хвиль під скелею. Найнижчу ціну на проживання тут я знайшов в одній з систем бронювання - 273 ларі або приблизно 220 BYN за самий стандартний «дабл». Люкс преміум починається від 580 рублів або 705 ларі за ніч. Забронювати президентський номер ні на сайті готелю, ні в системі бронювання не вдалося. Не здивуюся, що він зайнятий на весь сезон.

Сайт готелю російською: http://castellomare.com/ru/

Забронювати номер в Castello Mare на Holiday.by

Жив би я тут? Відповідь позитивна. При цьому стандартного номера вистачило б - все кімнати в готелі дуже просторі. Упевнений, що я б не вилазив з величезного басейну над морем і обов'язково зробив би соковитих фотографій в соцмережі, як я на заході спускаюся на пляж в ліфті.

Гамарджоба, Генацвале аміго!

Горелочку п'ятизірковому розкоші я вирішив приглушити і подивитися гестхаус. Мені порекомендували «Аміго», тому що саме тут люблять зупинятися білоруси. Кілька корпусів знаходяться в місті, але недалеко від моря.

Внутрішня територія більше схожий на оазис - тут багато зелені, великий басейн з шезлонгами навколо. Клубность і затишок в центрі містечка. Володіє місцем сімейна пара - ось і весь секрет домашньої атмосфери.

Володіє місцем сімейна пара - ось і весь секрет домашньої атмосфери

Три корпуси називаються просто «Аміго I», «Аміго II» і недавно з'явився «Аміго III». На території свій ресторанчик, де гостям пропонується сніданок, який включений у вартість проживання. Обіди та вечері - по меню за додаткову плату.

Обіди та вечері - по меню за додаткову плату

Супи тут стоять 4-5 ларі (приблизно 4 білоруських рубля). Хачапурі по-аджарський 7 ларі (приблизно 5 білоруських рублів). Порція осетрини на 250 грамів - 15 ларі або 12 BYN. Не встиг я подивитися пару номерів і територію, на столі кава, фрукти і вино. Власник «Аміго» Мамука розповідає, що у нього тут повний інтернаціонал і перераховує країни, звертаючи погляд на гостей навколо - литовці, голландці, англійці, поляки, білоруси традиційно приїжджають ...

Власник «Аміго» Мамука розповідає, що у нього тут повний інтернаціонал і перераховує країни, звертаючи погляд на гостей навколо - литовці, голландці, англійці, поляки, білоруси традиційно приїжджають

У гестхауса немає свого сайту - люди самі знаходять його в системах бронювання або за рекомендацією друзів. На середину липня вільних місць на «букінг» я майже не знайшов. Пара стандартних 2-місних номерів на середину літа ще вільна за ціною 129 ларі або 105 BYN за ніч зі сніданком. Покращений 2-місний номер 149 ларі або 120 білоруських рублів за ніч.

Подробиці відпочинку в «Аміго» можна дізнатись за e-mail [email protected]

Забронювати номер в гестхауса Amigo на Holiday.by

Жив би я тут? Як на мене для курорту це один з оптимальних варіантів, коли ти трохи витрачаєш на житло, щоб дозволити собі кілька екскурсій, покупки та інші розваги. При цьому системи бронювання дають цього готелю три зірочки. Внутрішня територія «Аміго» дозволяє «випасти» з міста - це круто. Тому відповідь, безумовно, так.

стильний Kent

Центральний Кобулеті добре, а чим живуть околиці першої лінії? Всього за 60 тетрі (місцевих копійок) можна домчати з центру до готелю Kent.

По дорозі видно, що в Кобулеті є ще радянські «заброшкі», які можуть скоро стати фешенебельними готелями. Kent Hotel складно не помітити - відразу ж претензія на дизайн і свій стиль.

Kent Hotel складно не помітити - відразу ж претензія на дизайн і свій стиль

Треба сказати, що він витриманий і всередині - готель і номери мають своїм обличчям. Автором задумки і дизайнером є сам власник готелю.

Автором задумки і дизайнером є сам власник готелю

Гостей зустрічає футуристична рецепція, з якої є вихід у винний бар. Крім двох басейнів на території, в готелі «Кент» є номери з терасами, на яких у гостей будуть власні басейни з видом на море.

Крім двох басейнів на території, в готелі «Кент» є номери з терасами, на яких у гостей будуть власні басейни з видом на море

Буквально недавно відкрився новий поверх у стилі лофт. Мінімальна ціна за стандартний 2-місний номер на середину липня складає, судячи з сайту, 245 ларі або 198 білоруських рублів. Тримісні номери (добре підійдуть для сімей - авт.) Стоять 280 - 315 ларі за ніч, що в білоруських рублях 227 - 255 BYN. У вартість всіх номерів включено сніданки.

Сайт готелю Kent російською мовою https://www.kenthotelgeorgia.com/ru-ru

Забронювати номер в Kent Hotel на Holiday.by

Жив би я тут? Не скажу, що готель «Кент» - це мрія, куди треба прагнути щосили. При цьому високий рейтинг «букінга» говорить про високий сервісі і популярності у туристів. Вважаю, що якби я розглядав готелі середньої цінової категорії в Кобулеті, то цей готель точно увійшла б в шорт-лист вибору. Новий поверх в стилі «лофт» мені сподобався.

Клубний готель «Кобулеті»

Північна частина набережної і першої лінії Кобулеті відрізняється спокоєм і умиротворенням. Посидіти на заході в одному з прибережних ресторанів - мила справа. Тут немає гучних дискотек, як в центрі.

Все налаштовує на неквапливий морський відпочинок. В кінці дня вирішив заглянути в готель, названий на честь курорту. Beach club hotel Kobuleti мене здивував.

Beach club hotel Kobuleti мене здивував

По-перше, з вулиці він виглядає непоказно, а всередині все витримано в стилі з упором на предмети мистецтва і картини.

По-перше, з вулиці він виглядає непоказно, а всередині все витримано в стилі з упором на предмети мистецтва і картини

Позначається смак власників, які самі з Марокко і Англії. По-друге, тут є номер, в якому я примудрився загубитися. Величезна квартира з безліччю кімнат, вітальнею, кухнею, виходом на величезну терасу.

Величезна квартира з безліччю кімнат, вітальнею, кухнею, виходом на величезну терасу

Великий басейн в центрі внутрішньої території - прекрасний. Мінімальна вартість 2-місного номера з видом на басейн коштує 320 ларі за ніч або 259 білоруських рублів (сніданок включений). Сімейний люкс за чотирьох осіб в пік сезону варто 567 ларі або 459 BYN і також зі сніданками. Точну вартість розкішної квартири потрібно уточнювати на рецепції.

Сайт Kobuleti Beach Club англійською http://kbchotel.ge/

Забронювати номер в готелі Kobuleti Beach Club можна на Holiday.by

Жив би я тут? Однозначно готель потрапила б в «півфінал» мого вибору хорошого готелю на море. Високий рейтинг відомої системи бронювання підказує, що рішення було б вірним.

Досить готелів - хочу на море

Можна до другого пришестя вибирати місце для проживання в Кобулеті. Вільна туристична зона нібито припливом принесла сюди сотні варіантів розміщення. Зараз я пропоную вам фотопрогулянку по набережній Чорного моря.

Сьогоднішня набережна - це близько 10 кілометрів прогулянки вздовж моря. Якщо додати до цього 14-кілометрову головну вулицю міста, що йде паралельно, то можна сказати, що у вашому розпорядженні нескінченний променад.

Якщо додати до цього 14-кілометрову головну вулицю міста, що йде паралельно, то можна сказати, що у вашому розпорядженні нескінченний променад

Мер міста Кобулеті Міріан Катамадзе на зустрічі з журналістами розповів про плани побудувати новий пішохідний бульвар. Примітно те, що на високий сезон, щоб не заважати туристам, будівництво припиняється.

Примітно те, що на високий сезон, щоб не заважати туристам, будівництво припиняється

В майбутньому повернутися до зведення санаторію, який буде спеціалізуватися на кардіології, так як в Кобулеті на пляжі є знаменитий далеко за межами Грузії лікувальний магнітний пісок.

В майбутньому повернутися до зведення санаторію, який буде спеціалізуватися на кардіології, так як в Кобулеті на пляжі є знаменитий далеко за межами Грузії лікувальний магнітний пісок

Море в Кобулеті глибоке відразу біля берега, а пляж гальковий. При цьому на березі здебільшого середня і дрібна галька, при вході у воду - великі камені. Тому для комфортного купання тут продаються тапочки, що дозволяють захистити ноги від можливих порізів об гострі краї каменів. Можливо в якийсь момент тут з'являться пластикові понтони, як в Єгипті.

Можливо в якийсь момент тут з'являться пластикові понтони, як в Єгипті

Поки я півдня гуляв уздовж моря, помітив велику кількість рятувальників у червоних майках. Вони чергують як на вишках, так і ходять вздовж берегової лінії.

Вони чергують як на вишках, так і ходять вздовж берегової лінії

З дітьми краще вибирати місця, де вхід в воду пологий і на пляжі більше дрібної гальки або того ж чорного піску. Такі пляжі в Кобулеті знаходяться на півночі, ближче до парку атракціонів.

Такі пляжі в Кобулеті знаходяться на півночі, ближче до парку атракціонів

Окрема крута штучка - це ступені уздовж моря. Конструкція стара, застаріла, але дуже зручна для спостереження за морем, пляжем і вечірнього нічего_не_деланія.

Конструкція стара, застаріла, але дуже зручна для спостереження за морем, пляжем і вечірнього нічего_не_деланія

Щоранку «амфітеатр» підмітають, щоб новим гостям було комфортно. Клас!

Клас

Поки я гуляв уздовж пляжу, сидів в кафе, став помічати, що чую багато різних мов. Це змусило мене зайти в відділення туристичного інфоцентру і попросити дівчину розповісти про потрете туриста, що приїжджає на відпочинок в Кобулеті . За інформацією за червень в першій трійці туристи з Росії, Польщі (!) І Білорусі. У топ-10 увійшли англійці, турки, чехи, українці, литовці, азербайджанці ...

У топ-10 увійшли англійці, турки, чехи, українці, литовці, азербайджанці

Ось що роблять з курортами і країнами безвіз і дешеві авіакомпанії! Онлайн-табло аеропорту Батумі показує прибуття рейсів «бюджетників» flydubai, YanAir, FlexFlight, SCAT Airlines, Pobeda поряд з класичними авіакомпаніями. Якщо я вирішу в кінці липня з дружиною і дитиною полетіти в Батумі, то Belavia попросить приблизно 2 365 BYN за переліт (приблизно одна тисяча сто вісімдесят два USD) туди і назад. Тому на нашому ринку все ще є бюджетні варіанти відпочинку в Грузії на море з проїздом на автобусі. А я буду чекати знижок на мандариновий сезон.

А я буду чекати знижок на мандариновий сезон

У морського відпочинку в Аджарії є дуже великий плюс. Про це вже скоро я розповім. Далі буде…

Подивіться наші репортажі про Аджарії:

Набридло море? Чим зайнятися в Кобулеті

Навіщо летіти в Батумі? Частина 1: гуляти по колоритному портовому місту

Навіщо летіти в Батумі? Частина 2: потонути в гостинності аджарських гір

Тури в Грузію на Holiday.by

Загадка?
Непогано, правда?
Ліфт на пляж?

Новости