Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік 2019 - Куди поїхати на свята - відпочити - відпочинок в Карпатах - Болгарія Польща Туреччина ОАЕ Туніс - «ФАКТИ»

  1. Відпочинок біля моря
  2. Гірськолижні курорти

Новорічні та різдвяні свята не за горами, і багато українців вже зараз починають планувати зимовий відпочинок. Хтось збирається в гори, а хтось мріє зустріти Новий рік на березі моря. Агентства радять замовляти новорічні тури саме зараз, тому що вже на початку грудня ціни навіть на самі бюджетні напрямки виростуть на 200-300 доларів. «ФАКТИ» з'ясували, в яку суму обійдеться святковий відпочинок на найбільш затребуваних курортах та скільки коштуватимуть такі ж поїздки, якщо не користуватися послугами турагентств.

Відпочинок біля моря

Єгипет

Якщо говорити про морському відпочинку, то саме Єгипет вважається одним з бюджетних напрямків. Взимку це Шарм-еш-Шейх (в Хургаді в цей час може бути дуже вітряно). У Шарм-еш-Шейху денна температура в грудні становить +24, температура води - +23.

Мінімальна вартість семиденного туру на двох в Шарм-еш-Шейх - 500 доларів. Це all inclusive, але в тризірковому готелі. Варто сказати, що про єгипетських тризіркових готелях відгуки неоднозначні. Як правило, це маленькі готелі не на першій береговій лінії і на гарне харчування там розраховувати не варто.

Ціни на семиденний відпочинок для двох у кінці грудня в чотиризірковому готелі зараз стартують від 640 доларів. У п'ятизірковому - від 800 доларів. Але, за словами турагентів, вже через два тижні такі ж поїздки будуть коштувати на 100-200 доларів дорожче.

Але, за словами турагентів, вже через два тижні такі ж поїздки будуть коштувати на 100-200 доларів дорожче

Є ще один нюанс - новорічна доплата. Якщо у ваші сім днів включена новорічна ніч, за неї доведеться доплатити. Сума складе від 60 до 180 доларів з людини - в залежності від рівня готелю.

Подорож без турагентств. У випадку з Єгиптом це проблематично, оскільки прямих рейсів з Києва до Шарм-еш-Шейха немає. Можна летіти з пересадкою в Баку, Стамбулі чи Дубаї. В дорозі - близько 16 годин. Вартість таких перельотів туди і назад в передноворічні дні на двох обійдеться приблизно в дві тисячі доларів. При цьому самі готелі в Єгипті недорогі: сім днів в двомісному номері в тризірковому готелі коштуватимуть близько 100-125 доларів. Тиждень в п'ятизірковому готелі - від 320 доларів. Але в цю вартість включено тільки сніданки. Обіди та вечері доведеться оплачувати окремо. На популярній платформі Airbnb можна орендувати апартаменти за 30-40 доларів на добу без харчування.

Шрі Ланка

Популярне місце для любителів літнього відпочинку в грудні. Взимку їдуть на південно-західне узбережжя, де вдень повітря прогрівається до +30, а температура води в океані становить від 26 до 28 градусів тепла. Але відпочинок на Шрі-Ланці не можна назвати бюджетним. Сім ночей в тризірковому готелі в кінці грудня для двох обійдуться майже в 1300 доларів (варто зазначити, що про тризіркових готелях на Шрі-Ланці, на відміну від єгипетських, відгуки хороші. Правда, далеко не завжди це all inclusive). Плюс доплата за новорічну ніч - мінімум 100 доларів з людини.

Найчастіше туристи їдуть на Шрі-Ланку нема на сім, а на 14 ночей - в перерахунку так виходить дешевше. Ціна за двотижневий тур на двох стартує від 1530 доларів.

Подорож без турагентств. Поїздка вийде дорогою за рахунок перельоту. Прямий рейс з Києва туди і назад економ-класом для двох обійдеться в 1940 доларів (і це з ручною поклажею, без доплат за багаж). Час в дорозі - трохи більше 8 годин. Якщо летіти з пересадкою через Шарджу, переліт займе більше 17 годин. Вартість перельоту з пересадкою туди і назад на двох - від 1500 доларів. Сім ночей в тризірковому готелі - від 250 доларів. У цю ціну включені тільки сніданки.

Об'єднані Арабські Емірати

Ця країна також користується попитом серед любителів зустріти Новий рік на березі океану. Найпопулярніший напрям - Дубай. Туди найчастіше їдуть на сім ночей. Зараз новорічний тур на двох з проживанням у тризірковому готелі (рівень тамтешніх «трійок» буває вище єгипетських «п'ятірок») можна придбати за 900 доларів. Але це без харчування.

Подорож без турагентств. З Києва літають прямі рейси в Дубай. Переліт на двох туди і назад в кінці грудня - початку січня обійдеться в 1080 доларів. Вартість семи ночей в самому бюджетному готелі - від 640 доларів без харчування. Якщо брати ліжко в загальному номері, сім ночей коштуватимуть менше 200 доларів.

Туніс

Після гучного скандалу з туроператором «Оазис тревел», які заборгували авіаперевізнику понад мільйон доларів (через що сотні туристів, які повністю сплатили свої тури, влітку нинішнього року не змогли нікуди полетіти, а інші застрягли в Тунісі і не мали можливості повернутися ), Тури в Туніс поки не продають.

Подорож без турагентств. Переліт туди і назад обійдеться на двох приблизно в 900 доларів. Прямих рейсів немає, тому летіти доведеться 12 годин з пересадкою в Парижі. Шість днів в готелі в номері для двох зі сніданком обійдуться приблизно в 300 доларів. Без сніданку можна знайти апартаменти за 230 доларів.

Гірськолижні курорти

Туреччина

Останнім часом серед туристів користується великим попитом гірськолижний курорт Улудаг. На курорті переважають траси простої і середньої складності, що робить його привабливим для сімейного відпочинку і новачків. Знаходиться в 170 кілометрах від Стамбула і 35 кілометрах від Бурси - на території гірського хребта, максимальна висота якого сягає 2543 км.

Улудаг вважається досить дорогим курортом, але рівень цін тут значно нижче, ніж на європейських курортах такого ж рівня. Туристів приваблюють пакети «все включено». Семиденний тур на передноворічні дні для двох можна купити за 1200 доларів. У цю суму включені переліт, проживання, харчування та послуги ski-bus - автобуса, що доставляє лижників від готелів до підйомників.

Без турагентств. Прямий переліт з Києва до Стамбулу і назад обійдеться приблизно в 800 доларів. Від Стамбула до Бурси - 4 години їзди на автобусі (в обидві сторони на двох це буде коштувати близько 30 доларів). Двомісний готельний номер на сім ночей зараз ще можна орендувати за 215-250 доларів. Але це без сніданку. Такий же варіант з сніданком потягне вже на 360 доларів. Харчування протягом дня і ski-bus доведеться оплачувати окремо.

Польща

Великим попитом користується гірськолижний курорт Закопане на півдні країни. Новорічний шестиденний тур на двох зараз пропонують за 1100 доларів. У суму включені переліт і проживання в апартаментах (без харчування). За таку ж ціну є пропозиції на перші числа січня, але вже з харчуванням. А ось аналогічні тури на різдвяні свята ще можна знайти за 650 доларів.

Без турагентств. Один з найдешевших варіантів: доїхати на поїзді до Львова, а звідти - на автобусі до Закопане. Квиток на автобус можна знайти за ціною в межах 20 доларів. Ще один варіант: дістатися на поїзді «Інтерсіті» до Перемишля (Перемишля). З Києва квиток другого класу буде коштувати 525 гривень. З Перемишля до Закопане можна доїхати на автобусі за 15 доларів.

Ще один варіант: доїхати з Києва до Закопане на автобусі з пересадкою в Кракові. В дорозі доведеться провести 25 годин. Зате для двох туди і назад це буде коштувати близько 140 доларів і не доведеться доплачувати за багаж і за лижі.

Долетіти до Польщі можна лоукостерами. Наприклад, ірландський Ryanair на передноворічні числа пропонує квитки до Кракова за 50 доларів. Але потрібно враховувати, що в зв'язку зі зміненими правилами провезення багажу навіть за ручну поклажу вагою до 10 кілограмів доведеться доплатити 9 доларів. А якщо везете з собою лижі - ще 50 доларів. Таким чином квиток з лижами і сумкою буде коштувати вже 109 доларів. На двох в обидва боки - мінімум 436 доларів.

Від Кракова до Закопаного можна доїхати на автобусі. Популярний в Європі лоукостер Flixbus довезе за 12 доларів (для двох поїздка обійдеться, відповідно, в 22 долара).

Багато хто їде в Закопане машиною. Відстань - 960 кілометрів, в дорозі близько 11 годин.

Семиденний відпочинок в бюджетному готелі в Закопане без харчування можна знайти за 400 доларів на двох.

Словаччина

Гірськолижний курорт Ясна в Словаччині називають одним з найкращих у Східній Європі. На території курорту діють 13 підйомників загальною пропускною здатністю 11 800 людей за годину, тут 14 лижних трас різних рівнів складності. Якщо замовляти тур, то шість ночей (включаючи новорічну) в тризірковому готелі для двох разом з перельотом обійдуться в 830-900 доларів. Це без харчування. Ціна за номер в чотиризірковому готелі з включеним сніданком складе 1360 доларів.

Без турагентств. Можна долетіти лоукостером до Братислави. Мінімальна вартість квитка в одну сторону без доплат за багаж і лижі - 50 доларів. Від Братислави до Ясні є можливість доїхати на поїзді за 12 доларів.

До Братислави ходять і автобуси. Квиток коштує 72 долари (на двох туди і назад - приблизно 290 доларів), але їхати доведеться не менше 33 годин в одну сторону.

Ще один варіант - дістатися на поїзді до Ужгорода, а вже звідти на автобусі до Братислави (вартість автобусного квитка - 88 доларів).

На машині з Києва до гірськолижного курорту Ясна їхати приблизно 15 годин (1500 км).

Для двох на сім ночей можна знайти готель зі сніданком за 470 доларів.

Словенія

Один з найбільш затребуваних гірськолижних курортів - Бохинь. Розташований в Альпах на висоті 520 м над рівнем моря на березі мальовничого озера Бохинь. Шестиденний новорічний тур на двох можна знайти за 1250 доларів. Ця сума включає переліт, трансфер і проживання в бюджетному готелі зі сніданком.

Без турагентств. Квитки на двох до Любляни і назад обійдуться в 1000 доларів. Ще година їзди від Любляни до гірськолижного курорту. Можна дістатися на автобусі. Вартість одного квитка - від 4 до 11 доларів. Також є можливість орендувати автомобіль.

Якщо їхати на автобусі, один квиток буде коштувати близько 110 доларів. В дорозі - більше 38 годин. На машині з Києва можна доїхати за 18-19 годин (1800 км). Шість ночей в двомісному номері в бюджетному готелі на курорті Бохинь обійдуться приблизно в 300 доларів.

Болгарія

Один із самих бюджетних курортів - Банско. Знаходиться на південному заході Болгарії, біля підніжжя одного з найкрасивіших гірських масивів - Пірінськіх гір. Курорт пропонує шість трас загальною протяжністю 14 кілометрів. Семиденний різдвяний тур на двох обійдеться в 363 долара. У цю суму входять поїздка на автобусі, проживання в тризірковому готелі з сніданком. У Банско зараз пропонується багато схожих турів в межах 360-450 доларів.

Без турагентств. Так як лоукостер в Болгарію не літають, найдешевше буде їхати на автобусі до Софії. Дорога на двох з Києва, туди і назад. обійдеться в 280 доларів (70 доларів квиток). З Софії в Банско ходять автобуси. Квиток коштує всього 2-3 долари.

На машині з Києва до Банско їхати трохи більше 18 годин (1460 км).

Шість ночей в двомісному номері в готелі коштуватимуть 180 доларів. Харчування доведеться оплачувати окремо.

Румунія

Гірськолижний курорт Пояна-Брашов. Знаходиться на висоті 1030 м неподалік від старовинного міста Брашов. Навколо хвойні ліси. Тут є 12 трас загальною протяжністю 14 км, два трампліни і постійно працюють крісельні підйомники. Тури в Пояну-Брашов на новорічні та різдвяні свята купити проблематично, більшість туристів воліють добиратися самостійно. На машині з Києва їхати близько 14 годин (відстань - 927 км). Можна також доїхати на автобусі до Бухареста (квитки туди-назад на двох обійдуться приблизно в 100 доларів). З Києва до Бухареста є можливість дістатися і на поїзді - за 100 доларів. Правда, поїзд їздить тільки по п'ятницях. І купити не нього квитки онлайн неможливо: вони продаються лише в міжнародних касах на залізничному вокзалі.

Від Бухареста до Пояни-Брашов курсує потяг - квиток коштує 6-9 доларів.

Шість ночей в бюджетному готелі на цьому курорті для двох обійдуться в 180 євро (без харчування).

Буковель

Відпочинок в українських Карпатах вийде дорожче, ніж в Болгарії або Румунії. Так, шестиденний різдвяний тур з перельотом (всі туроператори пропонують з Києва рейси виключно до Івано-Франківська) і готелем з сніданком обійдеться мінімум в 560 доларів. Але таких пропозицій мало. Середня ціна на шестиденний відпочинок в Буковелі - 900-1000 доларів.

Середня ціна на шестиденний відпочинок в Буковелі - 900-1000 доларів

Без турагентств. За шість ночей в найдорожчому готелі на Буковелі доведеться заплатити мінімум 540 доларів. Це стандартний номер на двох без харчування. Варіанти з сніданками значно дорожче.

Австрія

Гірськолижні курорти Австрії набагато дорожче, ніж польські, румунські та болгарські. Ціни на шестиденні новорічні та різдвяні тури на двох стартують від 1600 доларів (це з проживанням у тризірковому готелі). Крім того, у вартість таких турів не входить консульський збір - 73 долари за кожного. Варіанти за 1600 доларів можна знайти на курортах Зельден і Заальбах. Ціни на відпочинок в Ішгль і Шладмінге стартують від 2500 доларів.

Без турагентств. Якщо їхати на автобусі або поїзді або летіти лоукостером, найпростіше дістатися до Відня. Наприклад, угорський Wizzair пропонує на кінець грудня квиток з Києва до Відня за 77 доларів. Квиток назад в перших числах січня можна знайти за 60 доларів. Але знову-таки потрібно враховувати доплати за ручну поклажу до 10 кілограмів (приблизно 8 доларів) і за лижі (34 долари). З Києва до Відня курсує потяг. Квиток коштує 100 доларів, час у дорозі - 22 години. Поїзд ходить кожен день.

З Відня можна за півтори години доїхати на поїзді до найближчого гірськолижного курорту Земмеринг. Вартість квитка - від 16 до 26 доларів.

Бюджетний готель в Земмерінг на двох (6 ночей зі сніданком) можна знайти за 380 доларів.

Раніше «ФАКТИ» повідомляли про те, що популярний туроператор JoinUp виявився в епіцентрі нового скандалу під час польоту в Єгипет: пілот літака авіаперевізника YanAir через конфлікт деяких пасажирів з бортпровідницею пригрозив туристам в'язницею. А раніше десятки туристів застрягли в аеропортах Львова та Шарм-ель-Шейха .

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости