Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мілан. пам'ятки

  1. Площа Дуомо
  2. Галерея Вітторіо Емануеле II, Galleria Vittorio Emmanuelle II

Мілан, Італія

Спочатку ми не планували поїздку до Мілана, просто дуже хотіли, в черговий раз, побувати в Італії, а бюджетні квитки можна було купити тільки на рейс до Бергамо, який знаходиться в 55 км від Мілана. Тому вирішено було перекантуватися одну ніч в Мілані, заодно подивитися основні визначні пам'ятки. Мілан - всесвітньо відомий як центр світової моди, зосередження модних бутиків і вотчина модних показів. Розпродажі нам не світили, бо був тільки листопад, тому ми вирішили подивитися що встигнемо і їхати далі по маршруту Мілан- Венеція - Верона . З аеропорту Бергамо ходять автобуси до центрального вокзалу Мілана. Деякі коштують 10 євро, інші 5 євро. За часом йде хвилин 40-50.

Міланський собор (Дуомо-ді-Мілано) просто приголомшує! Собор будувався протягом 400 років! Він виконаний з білого кандолійского мармуру в стилі «палючий готика».

Він виконаний з білого кандолійского мармуру в стилі «палючий готика»

Міланський собор. Мілан, Італія

За величиною Міланський собор займає п'яту позицію в світі. Його будівництво було розпочато в 1386 році, а закінчено в 1813 році. Деякі деталі дороблялися аж до 1965 року. Собор закінчується 135 шпилями, спрямованими в небо. Фасад Дуомо затвердив сам Наполеон в 1805 році, який побажав коронуватися саме в цьому соборі. Зовнішнє і внутрішнє оформлення Дуомо становить безліч скульптур всіляких святих, великих людей, гаргулій та інших символів, мереживні орнаменти.

Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо)   Міланський собор (Дуомо)   Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо)

Вікна Міланського собору прикрашають вітражі.

Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо)   Міланський собор (Дуомо)   Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо)

У Дуомо спочивають кілька ракій святих. Над вівтарем висить цвях, за твердженнями, знятий з розп'яття Ісуса. Справжній шедевр - статуя святого Варфаломея, з якого здерли шкіру.

Св.Варфаломей, Міланський собор. Мілан, Італія

Його м'язи детально виліплені, а через плече недбало перекинута здерта шкіра на зразок тоги. Погляд безпристрасний і дуже реалістичний.
Кумедний епізод з життя Міланського собору: скандально відомий Сільвіо Берлусконі отримав по щам мініатюрку Дуомо.
Обов'язково підніміться наверх, на оглядовий майданчик Міланського собору. По-перше можна зблизька роздивитися шпилі Дуомо, архітектурні шедеври, мереживні орнаменти.

Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо)   Міланський собор (Дуомо)   Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо) Міланський собор (Дуомо)

По-друге, зверху відкриється цікавий вид на площу Дуомо і Мілан в цілому.

Площа Дуомо Площа Дуомо   Площа Дуомо   Мілан, Італія Площа Дуомо Мілан, Італія

Площа Дуомо

На площі Дуомо встановлена ​​кінна статуя короля Вітторіо-Емануеле II, об'єднувача Італії, в честь якого названа розташована поруч, на площі галерея. Щоб голуби не засиджуватися коня і вершника, через них пропустили струм малої частоти. Тому, голуби змушені задовольнятися постаментом.

Тому, голуби змушені задовольнятися постаментом

Статуя короля Вітторіо-Емануеле II Статуя короля Вітторіо-Емануеле II   Барельєф лева на постаменті Барельєф лева на постаменті

Зліва від Дуомо розташований Королівський палац, побудований в 1778 році. На жаль, під час війни в палац потрапила бомба, частково зруйнувавши будівлю. Від початкових мозаїк, що прикрашали підлогу і стіни, мало що залишилося. Палац відреставрували і тепер використовують в якості виставкового залу.

Галерея Вітторіо Емануеле II, Galleria Vittorio Emmanuelle II

Найвідоміша торгова галерея Мілана була побудована в 1865 році і названа на честь короля Вітторіо Емануеле II. Галерея знаходиться на площі Дуомо.

Галерея знаходиться на площі Дуомо

Галерея Вітторіо Емануеле II Галерея Вітторіо Емануеле II   Галерея Вітторіо Емануеле II   Галерея Вітторіо Емануеле II Галерея Вітторіо Емануеле II Галерея Вітторіо Емануеле II

Автором проекту є Джузеппе Мегон. Його спіткала трагічна історія: архітектор помер напередодні відкриття галереї, зірвавшись з лісів. Через галерею можна вийти до театру Ла Скала. Усередині знаходяться бутики.
Пол галереї викладений мозаїкою з гербами столиць Італійського королівства: Мілан, Флоренція, Рим і Турин.

Галерея Вітторіо Емануеле II

Є таке повір'я: якщо тричі обернутися на «причандали» бика, зображеного на гербі Турина, то буде Вам виконання бажань!
Звичайно, якби мала ми часом, відвідали б замок Сфорцеско, але нас чекав поїзд в Венецію. На закінчення кілька фоток з видами вулиць Мілана

вулиці Мілана вулиці Мілана   Ожила статуя, Мілан   Фонтан на площі Фонтану, Мілан (1782г Ожила статуя, Мілан Фонтан на площі Фонтану, Мілан (1782г.) Трамвай в Мілані Церква св.Марії дель Суфраджіо Стоянка велосипедів в Мілані вулиці Мілана вулиці Мілана вулиці Мілана

Новости