Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

цитати | Записи в рубриці Цитати | Хочу все знати ... або потроху про все: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

  1. 1. Коко Шанель
  2. 2. Маргарет Тетчер
  3. 3. Мерилін Монро

Бути жінкою, взагалі, важко. По можливості намагайтеся цього уникати. Але якщо вже так вийшло - життєвий досвід Мерилін Монро, Коко Шанель, Моніки Беллуччі і інших великих і прекрасних вам на допомогу.

1. Коко Шанель

Фраза: «Чим гірше у дівчини справи, тим краще вона повинна виглядати».

Ми любимо Коко за маленьке чорне плаття, штани, твідовий костюм, сумочку 2.55 і парфум, який став втіленням «запаху жінки». А ще - за безліч афоризмів з приводу стилю. Справжня революціонерка від світу моди, Шанель заповіла нам, що розкіш повинна бути зручною, що можна бути «чудовою в 20 років, чарівною в 40 і залишатися чарівною до кінця днів своїх» і що краще скромно, ніж по-чудернацьки. Тому речі її Модного дому та стали класикою на століття, а її заповіти - прямим керівництвом до дії.

2. Маргарет Тетчер

Фраза: «Бути могутньої - це як бути справжньою леді. Якщо вам доводиться нагадувати людям, що ви нею є, ви нею точно не є ».

Своїми жорсткими соціальними реформами «залізна леді» домоглася не тільки найнижчого рейтингу популярності - її смерть в 2013 році жителі Великобританії святкували ходами і демонстраціями. Але, як би не було спокусливо покритикувати «відьму», сидячи у себе на кухні, ми краще сфокусуємось на іншому - а саме на тому, що своїм прикладом Тетчер однією з перших показала: жінка може добитися найвищого положення. Маргарет була впевнена, що єдиною перешкодою для жінок (як і для чоловіків) є лінь і відсутність волі до перемоги.

3. Мерилін Монро

Фраза: «Не можна спати з чоловіком і брати у нього гроші, не намагаючись хоч трохи повірити в те, що любиш його».

Роль сексуальної дурки-блондинки, яку Мерилін була змушена грати все життя, сковувала саму актрису, адже їй хотілося серйозних драматичних ролей і, врешті-решт, простого жіночого щастя. З іншого боку, саме цей образ зробив колись Норму Джин не черговий блондинкою Золотого століття Голлівуду, а іконою - Мерилін Монро. У підсумку - Мерилін немає вже більше 50 років, але мільйони чоловіків і донині марять цим втіленням жіночності.

Бути жінкою, взагалі, важко

Новости