Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Жіноче обрізання стає все більш популярним в Малайзії

Dr Ariza BT Mohamed demonstrates which genital areas are affected by circumcision. Photos by Thomas Cristofoletti

Я зустріла 19-річну Саяхеру Атіка в торговому центрі. Вона часто проводить вихідні у великому торговому центрі Куала-Лумпура, як і більшість інших дівчат її віку. Але, як вона сама стверджує, вона відрізняється від інших дівчат. Саяхера є яскравим сучасним представником малайської культури: вона вітає закордонний капіталізм і в той же час суворо дотримується місцевим правилам ісламу. І як вона з гордістю повідомляє мені, це також означає, що вона зробила собі обрізання .

І як вона з гордістю повідомляє мені, це також означає, що вона зробила собі   обрізання


19-річна Саяхера Атіка (в центрі) зі своїми друзями біля торгового центру Куала-Лумпур.

«Мені зробили обрізання, тому що цього вимагає іслам», говорить вона. Вона використовує малайське слово ваджіб, що означає релігійний борг в ім'я Аллаха. Саяхера знає, як жіноче обрізання сприймається на Заході, але не згодна з тим, що деякі вважають цю процедуру негуманною. «Я не думаю, що це шкідливо», говорить вона. «Це захищає дівчат від дошлюбного сексу, а також знижує їх статевий потяг. Але я не впевнена, що це завжди працює », вона хіхікає, коли говорить це.

Жіноче обрізання, як ви знаєте, включає в себе хірургічне видалення частини або всього клітора жінки, що классіфіціруетсяВсемірной організацією охорони здоров'я як Пошкодження Жіночих Полових Органів (ПЖПО) . ПЖПО не має ніяких медичних показань і не несе ніяких вигод для здоров'я. Більш того, в бюлетені ВООЗ йдеться, що це «відображає глибоке коріння нерівності між статями і представляє крайню форму дискримінації по відношенню до жінок». У 2012 Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй одноголосно прийняла резолюцію , В якій назвала обрізання у жінок «порушенням прав людини» і закликала народи заборонити цю практику.

У 2012 Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй одноголосно прийняла   резолюцію   , В якій назвала обрізання у жінок «порушенням прав людини» і закликала народи заборонити цю практику


Мати і дочка стояти в залі очікування в приватній клініці Global Ikhwan. Жінки з усього регіону відвідують Ісламську клініку, де ПЖМО проводиться регулярно.

Незважаючи на те, наскільки жорстоким є обрізання, більшість мусульманських жінок, як і Саяхера, проходять цю процедуру в Малайзії. Дослідження 2012 року, проведене доктором Мазтах Кіл'ав, професором в Університеті Мала факультету Соціальної та превентивної медицини, показало, що 93 відсотків жінок-мусульманок вже зробили обрізання. Даниїл також встановила, що процедура частіше виконуватися навченими медичними працівниками в приватних клініках, а не традиційними практиками обрізання, яких називають Ма Bidans.

Даниїл стверджує, що варіант жіночого обрізання в Малайзії є менш агресивним і травматичним, ніж деякі види обрізання, які практикуються в інших країнах. Вона каже, що часто проводиться ін'єкція в кліторальний капюшон, проводиться процедура у дівчаток у віці від одного року до шести років. Однак, я виявила, що більш травматичні методи також широко поширені.

Акушер і гінеколог доктор Мігхіліа з приватної клініки Global Ikhwan, яка знаходиться в місті Раванг, на північ від Куала-Лумпур, зізналася, що іноді вона виконує більш радикальні маніпуляції з голкою або ножицями. «Я просто беру голку і відсікаю верхню частину клітора, але дуже маленьку частину», говорить вона. «Всього лише один міліметр».


Доктор Мігхіліа демонструє, як вона виконує обрізання у жінок ножицями.

ПЖПО не заборонено в Малайзії, хоча державні лікарні не можуть виконувати такі операції. У 2009 Комітет з ісламським релігійних справах Національної ради Малайзії ухвалив , Що жіноче обрізання обов'язково для всіх мусульманських жінок, якщо немає протипоказань.

Це не означає, однак, що все малайзійці підтримують постанову. Саяріфатул АДГБ, старший співробітник по програми Сестри Ісламу, групи із захисту прав місцевих жінок, наполягає на тому, що sunat (обрізання на малайзійській мові) жодного разу не згадується в Корані. Вона вважає, що популярність обрізання відбувається з більш консервативної інтерпретації ісламу.

«Раніше - це було частиною культури, але тепер, через постійне процесу ісламізації, люди просто все відносять до ісламу», говорить вона. «І якщо ви тут скажіть, що щось пов'язане з релігією, люди просто сліпо будуть слідувати цьому».

АДГБ вважає, що обрізання стало поширюватися так активно в суспільстві в 2012 році, коли Міністерство охорони здоров'я оголосило, що розробило основні принципи для реклассификации цієї процедури з категорії виключно народної і традиційної в медичну категорію. Вона вважає, що це вводить людей в оману, вони думають, що це корисно з точки зору медицини і здоров'я. «Коли випустили інструкції і внесли процедуру до переліку медичних маніпуляцій, для людей це стало означати, що це треба робити, хоча ніякої користі для здоров'я в цьому немає», заявила вона. (Міністерство охорони здоров'я не відповіло на численні прохання прокоментувати це питання).

ЮНІСЕФ, Міжнародної конфедерації акушерок і Міжнародна федерація гінекології та акушерства, а також інші міжнародні організації позначили, що така «медканізація» цієї процедури є тривожним сигналом .

Але, багато малайзійці вважають, що міжнародні організації не повинні розповідати як жити. «Проблема з Заходом полягає в тому, що вони дозволяють собі давати поради і обговорювати», сказав Абдул Хан Рашид, професор медичного коледжу. «Хто, чорт візьми, вони такі, щоб розповідати нам що робити, а що не робити? Багато жінок роблять це в приватних клініках в безпечних умовах, але якщо зробити цю процедуру нелегальної, обрізання будуть робити неофіційно ».

Багато жінок роблять це в приватних клініках в безпечних умовах, але якщо зробити цю процедуру нелегальної, обрізання будуть робити неофіційно »


Доктор Аріза Мохамед є відомим членом Ісламської медичної асоціації Малайзії, і вона виправдовує релігійними правилами

У Малайзії лікарі захищають практику, хоча і засуджують подібні практики в інших країнах. «Ми проти того, що відбувається в інших країнах, таких як Судан», сказала доктор Аріза Мохамед, акушер-гінеколог лікарні KPJ Ampang Puteri в Куала-Лумпурі. «Процедури, які проводяться у нас суттєво відрізняється від того, що проводиться в Судані», додала вона. «Тим більше, що обрізання і пошкодження жіночих статевих органів істотно відрізняються між собою».

Фотграфіі Thomas Cristofoletti

Следуёте за повідомленнями Марти на Twitter

«Хто, чорт візьми, вони такі, щоб розповідати нам що робити, а що не робити?

Новости