Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів

  1. Ще по темі "Як відпочити в селі":
  2. Снегопадское
  3. Дача і Село
  4. наш колгосп :-)))
  5. Шукаємо відповідальну сім'ю з дачею / будинком в селі на літній період
  6. Порадьте села, дачі, де добре зняти дачу?
  7. А що вже все в робітничо-шкільно-садовськіх справах?
  8. Заява в школу на час канікул
  9. Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів
  10. Про воду ще питання ..
  11. Школа чекає інформації, де буде дитина на канікулах.
  12. Село під Серпухова для прийомних сімей
  13. мій улюблений дитячий фільм - "Село Качка"
  14. де б бюджетно будиночок в селі зняти
  15. Відлітаємо у відпустку - що в заяві в школу написати?
  16. Відпочинок в поодинці. Де цікаво?
  17. Німеччина, Дармштат.
  18. Подгляделкі
  19. Де відпочити цього літа з дитиною в Росії?
  20. хто відпочивав в селі з 1,5-2-х вічками?

Народження дочки внесло корективи в стандартний літню відпустку нашої сім'ї: тільки два тижні, але обов'язково у моря (бажано - у моря закордонного) і обов'язково - з комфортом і максимум зручностей. В цьому році в нашому розпорядженні виявилися аж цілих три літніх місяці і маленький будиночок без зручностей в селі в Центральному Чорноземному районі Росії.

В цьому році в нашому розпорядженні виявилися аж цілих три літніх місяці і маленький будиночок без зручностей в селі в Центральному Чорноземному районі Росії

Взагалі, як я все більше переконуюся з роками, вирішальну роль в будь-якій сфері життя грає наше ставлення до подій і настрій: в будь-якій ситуації є безліч граней, і в наших силах вибрати необхідні. Запорука вдалого відпочинку, як мені вже було відомо, - зміна обстановки і нові позитивні враження. І переїзд на літо з рідного шумного мегаполісу в уже призабуту російське село забезпечив нас враженнями на рік.

Однак на початку шляху мене трохи бентежила і насторожувала необхідність забезпечити гідний і зручний побут в нових для мене умовах. Але літо манило, зміна обстановки вже була нагальною потребою, і з настроєм взяти максимум від цього літа ми з дітьми поїхали в село.

Ой, ну що там може бути цікавого, - скаже досвідчений споживач туристичних послуг. Ну, не скажіть! Життя насправді дарує нам набагато більше приводів для радості і щастя, ніж ми часом готові взяти, мислячи шаблонами і орієнтуючись на нав'язливу рекламу з прикладами комфортного проведення часу успішної людини. Я ж, розширивши горизонт свідомості, вступила в літо з яскравим бажанням і чіткої метою знайти незвичайне в звичайному, незвичне - в звичному.

Отже, «Російське село. Керівництво користувача »: що не забути зробити, якщо ви опинилися з дітьми влітку в селі, щоб відпочинок відбувся і запам'ятався надовго.

  1. Повалятися з книжкою (або без) в спекотний літній день в затінку в саду серед плодових кущів, ароматних трав і квітів, під шум вітру в березах, щебет птахів, дзижчання джмелів. Тут же можна, нарешті, з дітьми вдосталь награтися в настільні ігри, почитати вголос, порозглядати картинки з малюком і пообсуждать прочитане зі старшим.
  2. Якщо дня не жаркий, а прохолодний або дощовий, вищеописане в п.1. можна із задоволенням здійснити на веранді: надійний захист від негоди в умовах абсолютної близькості до природи (ніякої шумоізоляції і панорамне скління).
  3. Регулярно вечорами розводити багаття, милуватися на вогонь, смажити шашлики, спілкуватися з близькими, годувати приходить на запах м'яса їжачка.
  4. Зайнятися, нарешті, повноцінним фізичною працею, який так недоступний жителям великих міст: посадити і виростити город; розчистити і облагородити сад; розбити клумби; почистити комин; покосити газон; може бути, навіть зайнятися заготовками грибів, ягід, овочів і фруктів на зиму.
  5. Долучити до навичок фізичної праці підростаючого сина: розпиляти і наколоти дрова, спалити гілки після прибирання саду, прополоти і полити грядки з овочами, пофарбувати паркан, розвести багаття для шашлику, зібрати урожай овочів і фруктів, а також вистругати з гілки ясена бойовий меч.
  6. Побачити близько, як ростуть овочі та фрукти. Дітям це виявилося не тільки цікавим, але і місцями дивним.
  7. Близько познайомитися зі світом домашніх тварин (особливо актуально для малюків). Як відомо, в містах зараз в тренді контактні зоопарки та міські ферми. Ставлення до них у багатьох, і у мене зокрема, неоднозначне: з одного боку - захоплення, можна гладити і годувати раніше бачених тільки на картинках тварин; з іншого боку - тварин шкода, бо вони знаходяться в неприродній для них середовищі, втомлені від уваги натовпів і не дуже гарного догляду.

Ставлення до них у багатьох, і у мене зокрема, неоднозначне: з одного боку - захоплення, можна гладити і годувати раніше бачених тільки на картинках тварин;  з іншого боку - тварин шкода, бо вони знаходяться в неприродній для них середовищі, втомлені від уваги натовпів і не дуже гарного догляду

У селі ж середовище - сама наіестественная, і тварини знаходяться в абсолютній доступності для докладного розглядання, а багато хто навіть для тактильного спілкування і годування з рук. У нас була можливість таким чином знайомитися і спілкуватися з:

  • коровами і кіньми - на випасі в лугах за городами;
  • кізочками, овечками і телятами - на випасі прямо на вулицях біля будинків, там, де трава особливо висока;
  • гусьми і качками - в калюжах на вулицях або на річці;
  • курми з курчатами і півнями, а також индюшками - в лопухах біля доріг вздовж вулиць;
  • бачили ми і поросят - у дворі у знайомих;
  • кішок і собак - їх тут за домашніх тварин і не вважають, вони вільні і незалежні, сновигають, де доведеться.

коровами і кіньми - на випасі в лугах за городами;   кізочками, овечками і телятами - на випасі прямо на вулицях біля будинків, там, де трава особливо висока;   гусьми і качками - в калюжах на вулицях або на річці;   курми з курчатами і півнями, а також индюшками - в лопухах біля доріг вздовж вулиць;   бачили ми і поросят - у дворі у знайомих;   кішок   і собак - їх тут за домашніх тварин і не вважають, вони вільні і незалежні, сновигають, де доведеться

  1. Познайомитися з доступним світом дикої природи (це, знаєте, виявилося дуже цікаво навіть дорослим). Єжи, лисиці, ящірки, сови ... Не кажучи вже про велику кількість птахів, бабок і метеликів.
  2. Прогулятися по селу і перейнятися місцевим колоритом: різьблені наличники, плетуть мережива (елецкие - коклюшками на великій подушці) бабусі, що гуляють по вулицях кізоньки і гуси. Бачили ми також пам'ятник огірку, брали участь у хресній ході до річки з спусканням вінків на воду в день пам'яті загиблих у ВВВ, ходили на місцеві ярмарки.
  3. Викупатися в річці; робити це регулярно і в різних місцях, попутно милуючись неповторними краєвидами високих берегів і далеких горизонтів, заростями очеретів і бурхливий в вирах хвилями - недарма річка називається Швидка Сосна.
  4. Сходити на рибалку. Чи не впадати у відчай, якщо нічого не трапиться; сходити ще раз. Просто побути на річці в світанкові або вечірні години, а навіть і серед дня - окреме задоволення.
  5. Помилуватися на заходи (в Черноземье вони шикарні), на зоряне небо; спробувати знайти сузір'я (в тому числі за допомогою спеціальної програми для планшетного комп'ютера).
  6. Обладнати ділянку саду біля будинку улюбленими літніми розвагами дітей: зробити велику пісочницю, повісити гойдалки, надути і налити басейн, поставити намет. На наступний рік мрію додати батут і гойдалки-лавку.
  7. Переночувати в наметі. Актуально для дітей, а також з метою підготовки до автопоходу з ночівлею в поле, планованому в наступному році по Дівногорье.
  8. Побродити неспішно по лугах і полях, слухаючи заспокійливі звуки птахів і комах, вдихаючи аромат літнього різнотрав'я, милуючись строкатістю фарб і нескінченними, безкрайніми просторами; понюхати і помацати трави і квіти; побачити, як ростуть злаки, кукурудза, соняшники, цукровий буряк; зустріти зграю куріпок, спробувати зловити юркую ящера; забратися в стіг.
  9. Побігати босоніж по густій ​​пилу і м'якій траві.
  10. Повалятися в густій ​​траві луки.
  11. Сходити за грибами в лісосмугу.
  12. Сходити за ягодами на луг / в поле.
  13. Набрати і насушити запашних трав для чаю (чебрець, звіробій, іван-чай).
  14. Запастися на зиму вітамінами: наїстися досхочу овочів і фруктів, ягід. Особливе задоволення - поїдати смачні вітаміни прямо з грядки або з куща. Як пахнуть свіжозірвані помідори! А зелень!
  15. Піти в сад і, зображуючи ведмедя, наїстися з куща малини; не забути про полуницю, вишню, смородину, аґрус, яблука, сливи, груші ... Треба зазначити, що овочі-фрукти протягом літа плавно змінюють одного, коли вони присутні в саду і городі в достатній кількості постійно.
  16. Попити свіжого (або навіть парного) молока (коров'ячого та козячого).
  17. поспостерігати прибирання полів сільгосптехнікою; побачити зблизька величезні комбайни, бадьоро біжать по полю і дріфту на поворотах; побачити, як живим потоком зсипається зерно в величезні кузова вантажівок і дбайливо ховається брезентом.
  18. Відвідати найближчі міста, познайомитися з визначними пам'ятками, погуляти по парках. У нашому випадку такими містами виявилися: Єлець, Задонск, Липецьк, Воронеж.
  19. Відвідати місцеві природні пам'ятки, заповідники, просто красиві місця. Ми були в заповідниках Галич гора і Воргольскіе скелі, на облаштованому пляжі біля річки Дон, в сафарі-парку «Кудикіна гора» в с. Кам'янка.
  20. Проїхатися (на автомобілі, а краще - на велосипедах) по навколишніх селах і селах, заглянути в зруйновані храми (в деяких збереглися прекрасні фрески), старі водонапірні башти; дотримуючись обережності походити по залізничних коліях і забратися на залізничний міст (поїзда в даній місцевості ходять рідко); побачити, як ідуть роботи в кам'яному кар'єрі (ми бачили, як добувають вапняк), попити води з колодязя (дуже смачна!).

)

Підводячи підсумки минулого літа, потрібно відзначити, що відпустка, незважаючи на деякі побоювання напередодні, повністю вдався. Відпочивали ми в селі Єлецького району Липецької області, в 20 км. від м Єлець і траси М4 «Дон»; плавали в основному в річці Швидка Сосна (притока Дону), відвідали навколишні села, села і поля в радіусі 30-40 км, а також ряд міст і заповідників на трохи більшому віддаленні.

Але, безумовно, залишилися ще неохопленими багато цікавих місць; сподіваємося усунути прогалини в наступному році. У списку до відвідування у нас вже значаться: Дівногорье, Воронезький заповідник, Рамонь, Тула, Бородіно. І це далеко не повний список з можливого; насправді, пам'яток і цікавинок навіть на такій маленькій ділянці нашої Батьківщини - від Москви до Воронежа - дуже багато!

Поїдьте за щасливим і безтурботним літом в село! Вона вас не розчарує.

Особистий досвід

Катеринчик x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів"

Ще по темі "Як відпочити в селі":

Чоловік і село

Все б нічого, але я ТЕРПІТИ НЕ МОЖУ ці поїздки в село за цілою низкою причин, і максимум можу туди з'їздити пару раз на рік, не більше. А чоловікові там сподобалося, він там відпочиває, розслабляється, ходить на риболовлю, човен недавно купив. Їздить він туди приблизно раз ...

Снегопадское

(Зима в селі). Снегопадское. Перший раз в цьому році поїхала в село. Чистота, тиша і. білизна. Інший світ, немов попереду Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Літо в селі: відпочинок з дітьми в Черноземье. Чим зайнятися в селі влітку ...

Дача і Село

Подивіться інші обговорення: Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Літо в селі: відпочинок з дітьми в Черноземье. Чим зайнятися в селі влітку - ідеї для всієї Народження дочки внесло корективи в стандартний літню відпустку нашої сім'ї: тільки дві ...

наш колгосп :-)))

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Отже, «Російське село. Керівництво користувача »: що не забути зробити, якщо ви опинилися з дітьми влітку в селі, щоб відпочинок відбувся і запам'ятався надовго.

Шукаємо відповідальну сім'ю з дачею / будинком в селі на літній період

Діти будуть організовані, доглянуті, відпочинуть в хороших умовах. І Ви відпочинете. У нас в селі у таких сімей двори травою вище людського зросту зарості - який може Старший буде вже в селі, молодший з мамою залишиться (мама правда поки не в курсі).

Порадьте села, дачі, де добре зняти дачу?

Подивіться інші обговорення Порадьте села, дачі, де добре зняти дачу? Суть мого поста зводилася до пропозиції недорого відпочити з дитиною на природі, тк на форумах часто зустрічають питання "де зняти недорого дачу на літо?"

А що вже все в робітничо-шкільно-садовськіх справах?

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Керівництво користувача »: що не забути зробити, якщо ви опинилися з дітьми влітку в селі, щоб відпочинок відбувся і запам'ятався надовго.

Заява в школу на час канікул

Розділ: Відпочинок в канікули (достроково забрати дитину перед літніми канікулами). Підкажіть, будь ласка, текст заяви (і на чиє ім'я написати) або киньте посилання. Заява в школу на час канікул.

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів

Подивіться інші обговорення: Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Літо в селі: відпочинок з дітьми в Черноземье. Чим зайнятися в селі влітку - ідеї для всієї Народження дочки внесло корективи в стандартний літню відпустку нашої сім'ї: тільки дві ...

Про воду ще питання ..

Розділ: Дозвілля та відпочинок (як як в селі багатодітним отримати покіс). Будинок в селі і будинок в садовому товаристві мені здається кардинально відрізняється кількістю душ населення на так вирити свердловину - і провести в будинок воду + поставити котел або отмор - в чому проблема?

Школа чекає інформації, де буде дитина на канікулах.

Якщо в селі три місяці, то це нормально! Як відпочити влітку ... в місті. Збирають інформацію про те, де діти будуть відпочивати влітку. Прохання написати в щоденнику інформацію де ваша дитина буде відпочивати влітку (червень, липень, серпень) по місяцях. "

Село під Серпухова для прийомних сімей

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Керівництво користувача »: що не забути зробити, якщо ви опинилися з дітьми влітку в селі, щоб відпочинок відбувся і запам'ятався надовго.

мій улюблений дитячий фільм - "Село Качка"

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Отже, «Російське село. Керівництво користувача »: що не забути зробити, якщо ви опинилися з дітьми влітку в селі, щоб відпочинок відбувся і запам'ятався надовго. гусьми і качками - в калюжах на вулицях ...

де б бюджетно будиночок в селі зняти

Може зняти будиночок в селі десь кілометрів 300 і далі від Москви. Щоб десантом з дитям висадитися і місяць жити. У селах проблема в тому, що господарі самі там живуть і влітку до них в гості ще приїжджають. Або просто самі з'являються летом.Свободних будинків ...

Відлітаємо у відпустку - що в заяві в школу написати?

зазвичай це заздалегідь обговорюють з вчителькою. ще пишуть, що відповідальність за навчання на цей період беруть на себе. і беруть у вчительки завдання. у нас з цієї чверті взагалі заборонили знімати дітей з навчання з формулюванням "у відпустку, на відпочинок" 11.02.2010 9:06:15, Танжер.

Відпочинок в поодинці. Де цікаво?

Відпочинок в поодинці. Де цікаво ?. Поради. Туризм за туристичними путівками. Подорожі за кордон і по Росії: покупка туру, бронювання готелю, віза, паспорт, квиток, туроператор, турагент. Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів.

Німеччина, Дармштат.

Відпочинок для нас почався з визначення країни, в якій ми могли б відпочити, термінів перебування в ній і вибору пристойною турфірми. Далі - тільки ціна питання. Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів.

Подгляделкі

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Отже, «Російське село. Керівництво користувача »: що не забути зробити, якщо ви опинилися з дітьми влітку в селі, щоб відпочинок відбувся і запам'ятався надовго.

Де відпочити цього літа з дитиною в Росії?

Відпочинок в селі, керівництво користувача: 27 пунктів. Де відпочити цього літа з дитиною в Росії? І там, і там відкрите море, чисте, мало народу. У Бетте взагалі краса, але це глушину, далеко від міста (50 км). Однак якщо ви на машині поїдете, то це відмінне місце ...

хто відпочивав в селі з 1,5-2-х вічками?

хто відпочивав в селі з 1,5-2-х вічками? Діліться враженнями. Мені це "світить". Я жила більше місяця в селі коли дитині був рік. З памперсами була проблема, їх привозили тільки на замовлення, так що ми економили їх для нічного сну, а вдень у трусиках бігали іноді ...

А що вже все в робітничо-шкільно-садовськіх справах?
Де цікаво?
О відпочивав в селі з 1,5-2-х вічками?
Порадьте села, дачі, де добре зняти дачу?
Суть мого поста зводилася до пропозиції недорого відпочити з дитиною на природі, тк на форумах часто зустрічають питання "де зняти недорого дачу на літо?
А що вже все в робітничо-шкільно-садовськіх справах?
Відлітаємо у відпустку - що в заяві в школу написати?
Де цікаво?
Де цікаво ?

Новости