Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На правому березі Парижа

Пост від: Jazz Tour на 26.06.2017 в Головна сторінка Коментарі до запису На правому березі Парижа відключені 1,234 перегляди

Варто подумати про Рів Гош, лівому березі Парижа, і на розум тут же приходять Ейфелева вежа і Латинський квартал. Правий берег в два рази менший за розмірами і не має такої чіткої ідентифікації. На Правому березі є кілька знаменитих пам'яток, але вони кілька старорежимні, хоча багато хто вважав би назвати їх монументальними і акуратними. Йдеться про Луврі, Саді Тюїльрі і Пале-Роялі.

Існує ще більш інтимний, але якийсь безладний район Маре, а також елегантні площі на Правобережжі, наприклад, площа Бастилії або площа Згоди - місце страти Людовика XVI, Марії-Антуанетти і Робесп'єра. Не варто забувати і про фінансовому центрі XIX століття Правого берега з його грандіозними бульварами, заповненими універмагами і пасажами. Також на Правом березі розташовані села Монмартр, Пассі і Бельвіль, до останнього намагалися зберегти свою самобутність, але все таки приєднані до Парижу в 1860 році. Нижче ми спробували описати кілька дійсно заслуговують на увагу місць, які допоможуть вам відкрити справжню квінтесенцію Правого берега.

Найвіддаленіший музей Парижа. Музей Карнавалі, що займає два сусідніх особняка, можна назвати самим паризьким з усіх паризьких музеїв. Одягнувши навушники аудіогіда (послуга коштує € 5), відразу піднімайтеся на третій поверх, де зосереджена велика частина колекції по Французької революції: картини, скульптури, реліквії, мініатюри, масштабні моделі гільйотин, зброю і навіть копія Бастилії, вирізана з каменю, привезеного зі знаменитої фортеці-в'язниці. Також тут відтворена тюремна камера Людовика XVI з справжніми речами короля. До справжнім скарбам музею відноситься і крісло, в якому помер Вольтер, а також ліжко Марселя Пруста.

Замовивши стейк в старомодному бістро, ви відчуєте себе як вдома. У «Poulette» стейки готують правильно. Це невелике кафе, відкрилося ще в кінці XIX століття, зараз стало місцем, що допомагає впізнавати Париж зсередини. Мало того, це місце з оцинкованої барною стійкою і чорно-білим кахельною підлогою є офіційним історичним пам'ятником. У головному залі ви побачите його головна прикраса - викладені кахлем сцени в стилі Прекрасної епохи в обрамленні орхідей і вишень, що оспівують пиво і каву. Стейк обійдеться вам в 19,50 €.

Нічний Париж волшебен. Хочете відчути це диво, тоді поспішайте в Кур Каре, яке закривається рівно о 21:35. Це східне крило Лувру, побудоване в XVI-XVII ст. Звідси ви побачите підсвічується піраміду Лувру IM Pei на заході, церква Сен-Жермен-л'Осерруа на сході, Інститут Франції на півдні і вулицю Ріволі на півночі. З Кур Каре йдіть до кінної статуї Людовика XIV, розташованої відразу за пірамідою, і ступайте в східну частину Тюїльрі, звідки відкриється вид на Тріумфальну арку, Велику арку Дефанс і Луксорський обеліск.

Потім прямуйте в сторону річки до мосту Турнель, де Вуді Аллен і Голді Хоун танцювали в фіналі фільму «Всі говорять, що я люблю тебе». Перейшовши міст, ви потрапите на острів Сіте, в західній частині якого є відмінна оглядовий майданчик з видом на Інститут Франції і Лувр, а спустившись до річки до мосту Пон-Неф, побачите кінну статую Генріха IV.

Малий палац може похвалитися невеликий, але чудовою колекцією живопису XIX століття, представленої роботами художників Прекрасної епохи, а також відомих імпресіоністів. Загляньте в їдальню, виконану в стилі модерн за проектом Ектора Гимара, а потім поснідайте в кафе-саду в оточенні пальм і скульптур.

Назва магазину «G. Detou »перекладається як« У мене є всі », і це дійсно так. У бакалійної крамниці є великий вибір тортів і тістечок, крихітні сріблясті драже і цукати з пелюсток фіалок. Також тут ви зможете купити природні ароматизатори і емульгатори, фісташки і пасту з троянди, а збираючись на тривалу прогулянку, запастися пакетом горішків і сухофруктів. Як сувенір для рідних візьміть банку консервованого тунця і сардин (приблизно по 3 євро) або гірчицю в мініатюрному бляшаному відерці (теж приблизно 3 євро).

Знамениті криті пасажі стали з'являтися в Парижі в XIX столітті. Це були перші торгові центри міста, котрі обіймали криті, опалювальні приміщення з газовим освітленням, кафе, ресторанами, масою товарів і послуг, що пропонуються. Перший такий пасаж був обладнаний сотнею залізних колон, прикрашених скляними скульптурами.

Сьогодні ви можете не тільки оцінити красу старовинних торгових центрів, а й пообідати в оформленому Філіпом Старком кафе «Caffè Stern», розташованому в найстаршої аркаді - Пасаж Панорам 1800 року побудови. Колись тут робили гравюри і розпечатували фото, а зараз пропонують оновлені страви італійської класики - середземноморську піцу з картопляним пюре, яке подається у великій кавовій гуртку з соусом болоньєзе (по 16 євро), і найкращу каву еспресо в Парижі (2,5 євро ). Обід - від 38 до 100 євро на людину.

На іншій стороні бульвару Монмартр ви знайдете пасаж Жуфруа, в якому працює один з найстаріших книгарень в Парижі. Попросіть власника магазину Жана-Люка Ланлауда показати його особисту колекцію, яку він зберігає в кабінеті нагорі.

Якщо захочете прикупити дешевих сувенірів, ступайте в «Paris Est Toujours Paris», де всього за 5 євро продаються рушники із зображенням вулиць і визначних пам'яток Парижа. У пасажі «La Marelle» ви знайдете дешеві старі речі, наприклад, шовкове плаття Cacharel за 50 євро.

Обов'язковою для відвідування є і пасаж «Galerie Vivienne», розташований за адресою 6, Rue Vivienne. Знайти його, не знаючи адреси, непросто - вивіски на вході немає. Тут вас чекає великий вибір старовинних карт, гравюр, книг і фотографій. Відразу звідси вам слід перенестися в інший світ Парижа - світ церков.

Щосуботи о 6 годині вечора в Сен-Жерве-Сен-проти, розташованої в самому серці Маре, проходять 30-хвилинні служби з співами. Якщо буде час, можна сходити в Сент-Есташ, що поруч з Ле-Аль. Тут, в прибудові, ви побачите декорований бронзою і білим золотом триптих американського художника Кіта Харінга «Життя Христа».

Трохи вище «Éléphant Paname», в чудовому будинку епохи Наполеона III, знаходиться художній і танцювальний центр «Goust». Тут же працює однойменний ресторан, відзначений однією мішленовськой зірочкою. Він належить Енріко Бернардо, який в 2004 році, у віці 27 років, був визнаний кращим сомельє світу. Іспанська шеф-кухар Хосе Мануель Родрігес Мігель готує приголомшливі страви середземноморської кухні, а Енріко підбирає до них кращі вина. Вартість дегустаційного вечері коливається в межах 85-130 євро.

Якщо ви хочете випити коктейль під тиху, спокійну музику, йдіть в «Club Rayé», назва якого перекладається як «смугастий». Тут дійсно все смугасте, починаючи з чорно-білих стін, смугастих подушок і скатертин, і закінчуючи соломинками в напоях. Вартість коктейлів стартує з 14 €, і готують в «полосатик» як класику, так і зовсім несподівані мікси, наприклад, Violette (фіолетовий лікер, коньяк, вершки) або Thyme (ром, лайм, коричневий цукор, тімьяновий джем). Заклад працює з 19:00 до пізньої ночі. Тут постійно грають піаністи і виступають естрадні співаки, але музиканти - це тільки доповнення. Головне місце в «Club Rayé» займають оригінальні напої.

Вранці прогуляйтеся по Променаду Планте - 4-кілометровому бульвару, прокладеному вздовж закинутої залізничної лінії Vincennes і нагадує нью-йоркський парк High Line. Творці променаду зберегли тунелі, набережні і кювети, але всюди розставили лавочки і висадили найрізноманітніші рослини, такі як бамбук, айва, вишня, падуб, троянди і жимолость. Почніть прогулянку в західній частині бульвару зі сходів, що ведуть до віадуків Мистецтв, і прямуйте на південь, де на фасаді Музею історії імміграції ви побачите приголомшливі барельєфи.

«Le Marché des Enfants Rouges» - це найстаріший критий ринок Парижа, назва якого походить від червоного вбрання, що видається вихованцям розташованого по сусідству дитячого будинку. Ринок був заснований в 1615 році, але практично знищений в 1990-х. Однак місцеві жителі зупинили знесення і організували реконструкцію. Зараз, походжаючи вздовж рядів з м'ясом, сиром і рибою, ви побачите покажчики на кіоски, в яких продають продукти з країн Карибського басейну, Італії, Північної Африки і Японії.

Перш ніж оглянути колекцію Музею декоративного мистецтва з його меблями, килимами та столовими приборами, загляньте в сувенірний магазин, розташований за адресою 107, Rivoli. Тут зібрані сотні робіт місцевих дизайнерів-авангардистів, молодих художників, графічних дизайнерів і виробників іграшок. Потім зійдіть в підземний торговий центр «Carrousel du Louvre», де ви знайдете «Arteum», що пропонує декоративні предмети, картини, плакати, літографії і книги.

Детальніше про подорож і турах в Париж

Новости