Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі пам'ятки Камбоджі. Що подивитися в Камбоджі

  1. 1. Прокатаєтеся на бамбуковому поїзді
  2. 2. Зустріньте світанок в Ангкор
  3. 3. Відвідайте плавучу село
  4. 4. З'їжте смаженого павука
  5. 5. Доторкніться до темного минулого Камбоджі
  6. 6. Сидіть один на один з природою
  7. 7. помедитуйте з Буддою
  8. 8. Дізнайтеся, ніж слони займаються на пенсії
  9. 9. Прокатаєтеся на човні по Меконгу
  10. 10. Увімкніть режим шопоголіка в Пномпені

До недавніх пір древня кхмерская цивілізація була прихована від цікавих очей іноземців. Але сьогодні ніхто не заборонить вам своїми очима побачити смажених павуків, бамбукові дрезини, стада диких слонів і плавучі села. Скайсканер підібрав список занять в Камбоджі, про яких ви будете захлинаючись розповідати онукам.

1. Прокатаєтеся на бамбуковому поїзді

За розбитим рейках між столицею Камбоджі Пномпенем і містечком Баттамбанг курсує унікальний поїзд. Хоча навряд чи можна назвати поїздом цю дрезину. Колеса, бамбукова платформа, бензиновий двигун - ось і весь склад. Виглядає хистко, але на одну платформу уміщається десять пасажирів, пара мішків з рисом і в'язка дров. За попутному вітрі бамбуковий поїзд розганяється до 40 км / ч.
Найцікавіше відбувається, коли на одному шляху зустрічається два таких поїзди. Платформу, де сидить менше пасажирів, швидко знімають з рейок, пропускають зустрічний транспорт і продовжують рух як ні в чому не бувало.

2. Зустріньте світанок в Ангкор

Можна сто разів почути про храмовому комплексі Ангкор , Але краще один раз його побачити. 900-річний Ангкор символізує міць і велич древньої цивілізації кхмерів. Якби не войовничі сусіди, древнє місто площею близько 200 квадратних кілометрів міг би стати чудом світу і втерти носа піраміді Хеопса. Руїни комплексу налічують більше сотні палаців і храмів, найвідоміший з яких - Ангкор-Ват.
Щоранку сонні туристи сідають в тук-туки і їдуть на берег озера перед Ангкор-Ватом, щоб зайняти самі козирні місця. Як тільки перші промені сонця торкаються веж храму, над натовпом прокочується збуджений гул і, як по команді, лунають клацання фотоапаратів. Якщо хочете насолодитися світанком в тиші, краще забратися на вершину храму Пре РУП (Pre Rup), звідки відкривається чудовий вид на руїни Ангкора. Наодинці з собою можна побути і на місці зйомок фільму «Лара Крофт: Розкрадачка гробниць»: серед руїн храму Та Прум (або Та Прохм), оповитого ліанами і корінням дерев, відчуваєш себе вигаданим персонажем.

Наодинці з собою можна побути і на місці зйомок фільму «Лара Крофт: Розкрадачка гробниць»: серед руїн храму Та Прум (або Та Прохм), оповитого ліанами і корінням дерев, відчуваєш себе вигаданим персонажем

3. Відвідайте плавучу село

Тонлесап не тільки носить титул найбільшого прісноводного озера в Південно-Східній Азії, а й годує кілька плавучих сіл. Місцеві живуть в будинках, прив'язаних до жердинах, і десятиліттями не сходять на берег, пересуваючись тільки на човнах. У самій цивілізованій селі є церква, буддійський храм і школа - де ще ви побачите школярів, відчалює на урок в металевих тазиках?
Прямо у сіл ростуть густі мангрові ліси. Можна нескінченно плисти і розглядати довгі чіпкі коріння, загрузли в мулі, рибалок, вони ставлять пастку, і замурзану дітвору, яка із захопленням зустрічає кожного іноземця.

Можна нескінченно плисти і розглядати довгі чіпкі коріння, загрузли в мулі, рибалок, вони ставлять пастку, і замурзану дітвору, яка із захопленням зустрічає кожного іноземця

Фото: elifranssens / iStock Editorial / Thinkstock

4. З'їжте смаженого павука

Список делікатесів Камбоджі очолює смажений птицеед. Якщо у вас міцні нерви, ви просто зобов'язані замовити блюдо а-пінг (a-ping) і спробувати хрусткого павучка розміром з долоню. Найсмачніша частина - лапки - нагадує крабове м'ясо. А ось живіт краще не їсти, але не питайте чому.
Купити цілу тарілку смажених павуків можна на ринку в Пномпені або в південно-східній провінції Кампонгтям. Місцеві жителі розводять птахоїдів в земляних ямах або добувають в найближчих лісах, а потім обсмажують в киплячому маслі і додають спецій. Відмінна закуска під келих місцевого пива Angkor !

Відмінна закуска під келих місцевого пива   Angkor

НЕ пропустіть: 20 страв, які ви точно НЕ захочете спробувати

5. Доторкніться до темного минулого Камбоджі

Шанувальникам дарк-туризму потрібно обов'язково побувати на Полях смерті Чоенг Ек недалеко від Пномпеня. Це місце ввібрало в себе всі ті жахи, які випали на долю кхмерів. Тут поховано близько 17 тисяч осіб, які загинули під час масових репресій в 1970-х роках. Якщо хочете перевірити нерви на міцність, вирушайте на Поля смерті в сезон дощів, коли на поверхню землі в прямому сенсі вимиваються зловісні таємниці. А якщо ваша психіка не така міцна, як панцир черепахи, радимо не заглядати в скляну ступу біля входу, де зберігається 8000 черепів, знайдених у братських могилах.

А якщо ваша психіка не така міцна, як панцир черепахи, радимо не заглядати в скляну ступу біля входу, де зберігається 8000 черепів, знайдених у братських могилах

Читайте також: 12 незвичайних видів туризму

6. Сидіть один на один з природою

У порівнянні з розкрученими курортами сусіднього Таїланду, пляжі Камбоджі - справжня знахідка для любителів усамітненого відпочинку. Забудьте всі свої гаджети будинку і їдьте на острів Ко Ронг в 25 кілометрах від міста Сіануквіль. Це як раз той випадок, коли можна вірити туристичним буклетів: білосніжний пісок, прозоре море і кокосові пальми до ваших послуг. Вдень поплавайте з маскою у коралового рифу, який оперізує острів, а ввечері - повечеряйте кальмарами, привезеними з рибальського села по сусідству.
Хочете пірнути глибше і побачити побільше? В 4 км від До Ронга маячить острів Ко Ронг сало - цитадель камбоджійського дайвінгу. Стайки риб-собачок і верткі краби, прозора вода і ніяких «перешкод справа» у вигляді групи китайських нирців - краса!

Стайки риб-собачок і верткі краби, прозора вода і ніяких «перешкод справа» у вигляді групи китайських нирців - краса

7. помедитуйте з Буддою

У 8 км від міста з апетитним назвою Кампот зеленіють дощові ліси гірського заповідника Пном Бокор. Мальовнича дорога наверх в'ється крізь джунглі, де мешкають слони, гібони і отруйні змії. По дорозі вам зустрінуться руїни французького готелю «Бокор Хілл», покинутого в 70-х роках минулого століття. Кажуть, там до цих пір бродять примари будівельників, які не впоралися з дедлайном.
Слідкуйте, щоб пам'ять на фотоапараті не закінчилася ще по дорозі - на вершині вас чекає фантастичний вид. Присядьте на сходинки Пагоди п'яти кораблів поруч з Буддою і відчуйте, як неквапливо тече час в горах.

8. Дізнайтеся, ніж слони займаються на пенсії

Добре бути слоном в Камбоджі: якщо пощастить, на старості років можуть викупити у господаря і відправити в унікальний будинок для людей похилого віку під назвою Долина слонів . Тут 40-60-річні тварини насолоджуються заслуженою пенсією. Поки їх побратими катають туристів і викорчовують дерева, вони безтурботно гуляють по джунглях і спілкуються з такими ж «старичками».
Якщо доберетеся сюди по камбоджійським вибоїнах, вам дозволять цілий день ходити по п'ятах слонів-пенсіонерів і спостерігати за їх життям на природі. Якщо сподобається, можете залишитися в Долині слонів на пару тижнів - але вже в якості волонтера, а не гостя.

Якщо сподобається, можете залишитися в Долині слонів на пару тижнів - але вже в якості волонтера, а не гостя

9. Прокатаєтеся на човні по Меконгу

У жовтих водах річки Меконг поруч з містом Крат мешкає рідкісний вид ірравадійскіх прісноводних дельфінів - їх тут менше двадцяти особин. Неповторна посмішка на закруглених мордочках здатна розтопити лід у серці будь-якого циніка. Щоб поспостерігати за тим, як миготять їх блискучі спинки, попросіть місцевого рибалки відвезти вас на човні на середину річки. Найвищі шанси побачити дельфінячу арку над водою - о 6 годині ранку або під вечір, близько 17:00.
Якщо хочеться провести більше часу на хвилях, забронюйте річковий круїз по Меконгу на кілька днів. З води гострі скелі і солом'яні халупи на березі виглядають особливо чарівно, до того ж ви зможете одним оком заглянути і в сусідній Лаос.

З води гострі скелі і солом'яні халупи на березі виглядають особливо чарівно, до того ж ви зможете одним оком заглянути і в сусідній Лаос

10. Увімкніть режим шопоголіка в Пномпені

Пномпень - одна з найдешевших столиць світу, тому звідси ніхто не їде з порожніми руками. Якщо у вас є місце у валізі, прогуляйтеся по нічному ринку біля храму Ват Пном і купите пару пляшок пальмового віскі, футболку з написом «Люблю Камбоджу» і різьблену фігурку Будди.
Щоб відчути прилив ностальгії, відвідайте знаменитий Русский ринок, де колись шопілісь співробітники радянського посольства. Правда, від російського залишилася тільки назва - кермо влади вже давно належать китайцям. Ще одне культове місце - бульвар Sothearos, де вечорами продають смажених коників і апетитних жуків.

Ще одне культове місце - бульвар Sothearos, де вечорами продають смажених коників і апетитних жуків

Знайти дешеві квитки в Камбоджу

Більше цікавого:

12 речей, які варто зробити в Бангкоку

Літо цілий рік: як виїхати на зиму в Таїланд і скільки це коштує

7 способів заощадити в Сінгапурі

У самій цивілізованій селі є церква, буддійський храм і школа - де ще ви побачите школярів, відчалює на урок в металевих тазиках?
Хочете пірнути глибше і побачити побільше?

Новости