Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сомнолог розповів, як побороти осінню депресію і сонливість

Фото: depositphotos / martinan

Відпустка в теплій країні допоможе запобігти осінню депресію, розповів Агентству "Москва" президент Російського товариства сомнологи, доктор медичних наук, професор Роман Бузунов.

"Коли нам починає не вистачати сонячного світла, в мозку відбувається нестача серотоніну - гормону щастя. Це, в свою чергу, може викликати розлад сну і призвести до осінньої депресії", - зазначив професор.

За його словами, в цьому випадку допомагає светотерапия, коли людина піддається впливу яскравого світла. Сомнолог рекомендував відправлятися в теплі і сонячні країни, такі як Таїланд і Єгипет.

"Щоб уникнути сезонної депресії, можна навіть заздалегідь запланувати собі відпустку в листопаді або лютому в теплих країнах", - розповів Бузунов, додавши, що підійде і знаходження на яскравому білому штучному світлі.

Бузунов підкреслив, що причиною проблем зі сном у жителів мегаполісу стає щоденний стрес, викликаний транспортної складової, величезною кількістю людей і роботою в змінному графіку.

Раніше фахівці з Університетського коледжу Лондона довели , Що люди, які вважають за краще середземноморську дієту, приблизно на 33% менше схильні до депресії.

Новости