Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зима 2018-2019 року буде дуже холодною: прогноз погоди

  1. Загальна інформація
  2. Аномалії температур - чекати чи не чекати
  3. Чи варто покладатися на прогноз

Ще рано думати про сильних морозах, проте, багатьом з різних причин вже зараз цікаво, якою буде майбутня зима в 2018-2019 році.

Деяким прогноз погоди потрібен для чіткого визначення мінімальної кількості палива для користування в період усього опалювального сезону. Іншим потрібно дізнатися, чи буде зима дуже холодною, щоб будувати плани на новорічні свята . Треті мріють про шопінг і зимових обновках.

Загальна інформація

Науку під назвою метеорологія складно охарактеризувати точної, незважаючи на те, що вчені займаються нею вже не перше сторіччя. І навіть з урахуванням нинішніх технологій, існування високоточних вимірювальних приладів і комп'ютерних програм не можна дати певної прогнозу погода на кілька місяців вперед.

Все, що стверджують синоптики - не більше, ніж гіпотези і висловлювання думок вголос. Ніхто з них не здатен з точністю прогнозувати то, наскільки холодна буде майбутня зима, тому що природні умови можуть встановлювати свої ремарки.

Територія Російської Федерації простягається від європейської частини континенту до узбережжя Японського моря. Вона тягнеться через кліматичні зони, а значить, одного прогнозу для всієї країни зробити не вийде. Стійкість морозів і кількість снігу нерівномірно на широтах південних і північних смуг.

В цілому попередні дані метеорологів можна надати в декількох тезах:

  1. Зима заявить про себе в кінці листопада, в рамках північних широт це буде проявлятися значно яскравіше. На півдні ж початок холодів може походити на морозну осінь, ознака того - надмірна вологість. У цей період опади у вигляді снігу можуть бути відсутні.
  2. У грудні очікується період рясних снігопадів. У першому зимовому місяці опади будуть на території всієї Росії. Однак не варто виключати таку можливість, що в Краснодарському краї і Криму сніг може відразу стаять через високих позначок на термометрі.
  3. Новорічні свята не запам'ятаються надмірними коливаннями температур, росіян очікують середньостатистичні значення ртутного стовпа. Січня очікується сонячний і з морозами, однак, не варто виключати можливість піднесення погодою сюрпризів у вигляді хуртовин. У зону ризику за традицією потрапляють центральний і північні регіони країни.
  4. У лютому прогнозуються відлиги, відступу зими не слід очікувати до початку березня. Деякі області спостерігатимуть сніговий покрив до квітня.

Метеорологи говорять про те, що ранньої весни чекати не варто, але ЮФО може порушити цей прогноз - снігу розтануть на його території в кінці лютого.

Аномалії температур - чекати чи не чекати

Частина метеорологів стривожені і стверджують, що майбутні зимові місяці виявляться аномально холодними. Вся справа в глобальному потеплінні, причина якого не що інше, як парниковий ефект - клімат Землі дуже змінився. В останні роки було багато аномалій погоди.

Наприклад, цього літа сильні зливи заважали побуті не тільки городянам Росії, але і Європи , Америки, а також населенню азіатських країн. Найчастіше спостерігалися такі явища, як ураган, шторм, торнадо. У 2018 року вони виникали там, де раніше їх ніколи не було помічено.

Не варто дивуватися, що зима, яка незабаром настане, встановить більш низькі температурні значення, ніж були до цього. Однак інша частина метеорологів говорить про те, що в основному регіони очікує помірно м'який зимовий сезон і істотних змін чекати не варто.

Незважаючи на всі прогнози, холоду раніше за все прийдуть і довго протримаються в наступних регіонах РФ:

  • Алтайський край;
  • Забайкаллі;
  • півострів Камчатка;
  • Красноярський край;
  • Магаданська область;
  • Республіка Саха;
  • Ханти-Мансійський АО;
  • Чукотський АТ;
  • Ямало-Ненецький АО.

В різні часи саме на цих територіях були відзначені вкрай низькі значення температурного стовпа, аж до 60 ° C. Жителів центрального і північних регіонів відвідають сильні морози, зима 2018-2019 рр. буде сніжною, що вже стало для них звично.

буде сніжною, що вже стало для них звично

Чи варто покладатися на прогноз

Сьогодні складно зрозуміти, який очікувати зиму в 2018-2019 році - чи буде вона дуже холодної за всі останні десятиліття або звичної. Для оголошення прогнозу погоди вчені повинні досліджувати такі явища, як:

  • вологість і температура;
  • особливості розвитку циклонів і антициклонів;
  • спрямованість, силу вітру;
  • особливості атмосферного тиску;
  • опади.

В останні роки всі ці відомості обробляються спеціалізованими програмами. Вони ж налаштовані на отримання актуальних даних прямо з метеорологічних станцій - наземних і тих, що знаходяться на орбіті.

цікаво: 7 ідей для романтичного побачення в погану погоду

цікаво:   7 ідей для романтичного побачення в погану погоду

І все ж, навіть повний комплект цієї інформації не може дати точних прогнозів на цілий сезон.

Погода залежить від:

  • активності сонця;
  • течій океанів;
  • атмосферного фронту.

Думка синоптиків можна взяти до відома, але тільки по приходу зими стане зрозуміло, якою вона буде.

Новости