Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єгипет здорово потрясло. Туристи кричали: "Рятуйтеся!", А місцеві заговорили про покарання

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

1 лютого 2012, 7:50 Переглядів: 1 лютого 2012, 7:50 Переглядів:   Землетрус

Землетрус. Місцеві жителі в страху висипали на вулицю, побоюючись повторних поштовхів, фото egyptunbound.blogspot.com.

У країні фараонів - нова напасть. На цей раз єгипетські курорти змусило хвилюватися землетрус. Увечері минулого понеділка, 30 січня, о 19.10 труснуло з силою 5,6 балів за шкалою Ріхтера. Особливо його відчули в Хургаді, відгомони також відчули на іншому популярному курорті - Шарм-ель-Шейху.

Перші поштовхи викликали справжню паніку серед жителів і туристів Хургади. "Хвилин за десять до перших поштовхів мої акваріумні рибки стали якось дивно себе вести - дуже швидко хаотично плавати. Мої гості ще пожартували, що, може, скоро буде землетрус - так воно і сталося, - каже" Сегодня "мешканка Хургади Ірина. - У квартирі "поповз" диван, двері шафок плескали, дзвенів посуд. У моєї подруги, яка живе на п'ятому поверсі, навіть впала антресоль. Це тривало секунд сім, не більше. Але було страшно. Ми вийшли на вулицю, так як повторні, набагато більш сильніше поштовхи, зазвичай відбуваються через кілька хвилин віслюку перших. На щастя, вони не повторилися ".

Інша мешканка курорту, Світлана, каже, що дорослі переживали через землетрус, а от дітям сподобалася тремтіння землі: "Ми вечеряли, коли почало трясти. Пол під ногами" плавав ", ми полізли відразу під стіл. Так роблять всі єгиптяни, тому що вони роблять дуже міцними столи. а моїм синам (5 і 7 років. - Авт.) такий екстрим здався кумедним. Ми з чоловіком переживали, а вони ще довго питали, коли ж знову будуть "гойдалки".

У готелях тряска теж багатьох вигнала на вулиці. "Особливо панікували європейські туристи, та й наші деякі психанула - один вискочив з номера як ошпарений, в одних трусах, кричав:" Рятуйтеся! ". Люди допізна сиділи на вулиці, боялися заходити в готель. Адміністраторам врешті-решт вдалося їх заспокоїти, мовляв , це нормально, Єгипет періодично трясе ", - ділиться з нами Галина, яка працює в одному з місцевих готелів. Співробітники готелів говорять, що багато спочатку кричали, мовляв, в житті більше не поїдуть в цей неспокійний Єгипет, але потім вже заспокоїлися і лежали біля моря, як ні в чому не бувало.

КАРА АЛЛАГА. А ось місцеві жителі, навпаки, захвилювалися ще дужче. "Вони вважають, що землетрус - це кара Аллаха за революцію і заворушення, - розповідає Ірина. - Поштовхи почалися, коли закривалися виборчі дільниці. (Вибирали депутатів у верхню палату парламенту. - Авт.). Явка виборців була дуже низькою, народ втратив довіру до кандидатів. Ще в місті проходять досі мітинги зі сутичками. Ось і стали говорити, що це Аллах попередив, щоб схаменулася народ ".

ЦУНАМІ. До речі, останнім часом Єгипет часто трясе. Останній землетрус на півдні країни сталося 26 грудня 2011 силою в 4,2 бала. Єгипетські вчені навіть заявили, що в Єгипті і в інших країнах Середземномор'я в найближчі три роки може статися руйнівний цунамі. Але поки ці припущення викликають тільки суперечки.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Єгипет здорово потрясло. Туристи кричали:" Рятуйтеся! ", А місцеві заговорили про покарання". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Катерина Стулень

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости