Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різкі стрибки атмосферного тиску очікуються в Москві

Фото: depositphotos / mike_laptev

Різкі стрибки атмосферного тиску очікуються в Москві в найближчі дні. У п'ятницю, 28 вересня, атмосферний тиск опуститься нижче норми і зрівняється з рекордом 1945 року. Про це повідомляється на офіційному сайті столичного Метеобюро.

За даними синоптиків, 27 вересня в Москві тиск впаде більш ніж на 10 одиниць в порівнянні з середою. А 28 вересня, коли циклон буде ближче до Москви, ще знизиться до 734 міліметрів ртутного стовпа і зрівняється з найнижчим тиском для цього дня, яке відзначалося в 1945 році.

Після цього тиск знову різко піде вгору, і вже 30 вересня наблизиться до позначки 753 міліметрів ртутного стовпа.

Фахівці попереджають, що різкі перепади атмосферного тиску можуть негативно впливати на самопочуття людей із серцево-судинними захворюваннями і з синдромом хронічної втоми.

Норма атмосферного тиску в Москві та інших великих містах знаходиться в діапазоні від 750 до 765 міліметрів ртутного стовпа. З іншого боку, москвичі не відчувають незручностей, якщо тиск коливається в межах 745-755 міліметрів ртутного стовпа.

Зі збільшенням температури цей показник також збільшується. 760 міліметрів ртутного стовпа може бути нормою для теплої пори року.

Раніше в столичному регіоні продовжили жовтий рівень погодної небезпеки на четвер, 27 вересня, через сильний вітер. Синоптики прогнозують в цей день дощі і прохолодну погоду. Температура повітря вночі складе 4-6 градусів, вдень - 10-12.

Науковий керівник Гідрометцентру Роман Вільфанд повідомляв, що в середині жовтня в столиці повернеться бабине літо, однак температурний фон в кінці вересня-початку жовтня буде досить низьким. Вночі температура буде триматися на рівні +5 градусів, а вдень підніматиметься до позначки +10 ... + 12 градусів.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости