Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На скільки дають шенгенську візу вперше?

  1. Якими можуть бути перші візи?
  2. Різні країни - різні терміни
  3. Вибираємо першу країну в'їзду
  4. Загальні вимоги
  5. Найбільш лояльні до росіян країни
  6. Дотримуйтесь терміни перебування в країні!

На скільки дають шенгенську візу вперше? Які держави Європи більше за інших лояльні до росіян при первинній подачі документів? І які правила слід дотримуватися при використанні візи? Більше 30 років тому в люксембурзької селі під назвою Шенген було підписано історичну угоду, яка отримала назву за місцем ув'язнення. Число учасників стрімко зростало, і до 2019 року список включає 26 країн. До нього увійшла велика частина Європи. Вона об'єднана загальним візовим режимом. При дотриманні деяких правил візи, виданої однією з цих країн досить для перетину будь-яких кордонів всередині. Але, не дивлячись, на єдність візового режиму ці країни по-різному ставляться до росіян. І якщо одна з них охоче дає дозволу на в'їзд, то візові офіцери інших країн можуть добряче попсувати нерви.

І якщо одна з них охоче дає дозволу на в'їзд, то візові офіцери інших країн можуть добряче попсувати нерви

Якими можуть бути перші візи?

Шенгенський Кодекс встановив кілька типів віз, залежно від того, для якої мети наноситься візит і кількості запланованих в'їздів. Кожен має різний термін дії, і отримати його більш-менш складно.

  • Транзитна віза. Вона видається для пересадок в країнах шенгену на шляху проходження в треті держави. По ній можна максимально пересуватися по країні наземним транспортом протягом 5 діб, або зробити пересадки в повітряних гаванях Європи, не залишаючи їх меж. Отримати її в перший раз будь-якої складності не складе. Достатньо надати квитки в третю країну і візу цієї держави, якщо вона потрібна.
  • Національні візи D. Вона дається для багаторазового в'їзду і тривалого проживання в одній з країн. При цьому інші держави дозволять тільки транзит. Вони можуть бути річними, трирічними і навіть п'ятирічними.
  • Візи типу С. Це найпопулярніші дозволу. Вони найчастіше діють протягом 90 днів за півроку. Так з'явилося стандартне правило 90/180, тобто більшість країн видає їх в перший раз саме з таким терміном. Вона дозволить безперешкодно перетинати кордони всередині шенгенських країн. Вони можуть бути однократними, дворазовими або зовсім багаторазовими.

Будь-яка з цих віз може бути отримана в перший раз. Але скільки часу змиє провести конкретний заявник в країн, залежить від того, якої політики щодо іноземців в цілому і росіян зокрема вона дотримується.

Різні країни - різні терміни

Бажаючи отримати вже на перший візит максимально тривалу візу і право багаторазового в'їзду, росіяни намагаються вибрати найбільш лояльну країну для першої поїздки. Адже за правилами з візою З однієї країни дається право перебувати у всіх інших. Але потрібно враховувати, що за цим принципом іноземець повинен більшу частину часу поїздки провести саме в цій державі. В умовах європейського міграційного кризи цей аспект жорстко контролюється, і нехтувати ним не варто. Інша справа, що закриті без порушень візи шенгескіх країн дають підвищений шанс на отримання дозволу на в'їзд від інших учасників угоди, в тому числі з великим терміном дії.

Вибираємо першу країну в'їзду

Незважаючи на те, що кордони між шенгенськими країнами досить умовні, не варто нехтувати деякими правилами. В іншому випадку легко позбутися візи, а отримати знову її після такого покарання буде складно.

Загальні вимоги

Перший аспект, який потрібно врахувати - правило першого в'їзду. Багато хто помилково трактують його як можливість отримати візу в самому лояльному посольстві з наміром проводити час в іншій шенгенській країні. Насправді це неправильно, так як порушує друге правило про основний країні перебування. Митники пильно контролюють, скільки часу від поїздки провів росіянин саме в тій державі, посольство якої видало візу.

При цьому перший в'їзд не позбавляє росіянина права відвідати транзитом інші європейські країни.

Як показує практика, будь-якої гарантії того, що віза буде отримана з першого разу або скільки вона буде дійсна немає. Візові офіцери ретельно захищають свої країни від незаконних мігрантів та нелегальних робітників. Тому якщо у них виникнуть сумніви, вони просто відмовлять у візі або обмежать її точними датами, зазначеними у квитках на транспорт. Бували випадки, коли претендентам з прекрасними даними, в вид раніше виданих віз США, Канади і шенгену дають дозвіл на квиткові терміни. Отримання піврічний багаторазової візи в Німеччину теж траплялося, при наявності дуже добре зібраного пакету документів і доходу в Росії.

Найбільш лояльні до росіян країни

Найбільшим проявом лояльності можна вважати легку видачу мультивізи на тривалий термін і скільки зможе іноземець провести в країні за першим вирішенню. У ТОПі таких країн:

Франція. Між нашими державами склалися по-справжньому дружні відносини і навіть в період взаємних санкцій росіяни отримують в Посольстві Франції багаторазову візу 90/180. Ті ж, хто в останні пару років мав шенген з інших країн можуть претендувати на річний і навіть п'ятирічний термін дії штампа.

Увага! Звертаючись за візою в перший раз бажано провести у Франції весь час, яке позначено в графах про дати першого візиту.

Іспанія. 2016 рік був оголошений Роком Перехресного Туризму Росії та Іспанії. Отримати візу в цю країну зараз, безумовно, легше і оформляється вона швидше. У перший же візит росіянам дають право на мультивізу з піврічним терміном дії навіть без інших шенгенів «в анамнезі». Для впевненості в отриманні такого дозволу бажано підтвердити причини, за якими заявник хоче провести в країні стільки часу, скільки просить у візі.

Італія. Ця країна рада туристам з Росії, але ті, хто раніше не мав італійської візи, швидше за все, отримають її на півроку з одноразовим в'їздом на чітко заявлені дати. Однак ті, хто вже мав її раніше, без будь-якої складності отримають мультивізу річного дії. Ця країна вкрай уважно стежить за дотриманням правил першого в'їзду і порушувати його не варто.

Греція. Прийняла естафету найпопулярнішою країни у російських туристів після Єгипту і Туреччини. При першому ж зверненні дають отримати мультивізу 90/180.

Фінляндія. Особливо гостинна до жителів Північно-Західного регіону Росії. Їм дають дозвіл на 30 днів. Потім термін може бути збільшений до 45 днів зі статусом «мульти».

Словаччина. Така віза без будь-якої складності дається росіянам за правилом 90/180 уже в перший раз. При повторному зверненні є шанс отримати мультивізу дворічного дії.

Треба відзначити, що національні робочі або студентські візи часто видаються на термін дії контракту на навчання або роботу.

Також при отриманні першого шенгену важливо, скільки в закордонному паспорті закритих без порушень дозволів інших країн, наприклад США, Британії, Канади або Японії.

Дотримуйтесь терміни перебування в країні!

Це перше з трьох основних правил використання шенгену. Порушувати його настійно не рекомендується, так як з осені 2013 року термін перебування буде відраховуватися інакше. Більше не вийде поєднати два тримісячних періоду в кожному півріччі і провести в Європі 6 місяців поспіль. Тепер 180 днів в році, які володар візи проведе в Європі, не можуть містити проміжок, що перевищує три місяці поспіль. Контроль ведеться прикордонниками, митниками і навіть туроператорами і авіаперевізниками. Останні особливо пильні, адже якщо туриста розгорнути в аеропорту Європи, то повертати на батьківщину небажаного гостя доведеться за свій рахунок.

Звичайно тих, хто має звичайну туристичну візу 90/180, це правило не торкнеться, але ті, кому пощастило мати «мультишенген» швидко відчули різницю. Тепер при перетині кордону митник відлічить півроку тому з першого перетину кордону. Якщо з цього моменту будуть поспіль використані 90 днів, то потім повернутися в Росію доведеться на наступні три місяці.

І тільки володарі тривалих шенгенських віз на 3 та 5 років можуть законно провести в цих державах до півроку, якщо зможуть правильно розрахувати періоди поїздок.

Не всі іноземці справляються з розрахунками того скільки можуть провести в шенгенських країнах, а тому на сайтах багатьох посольств стали працювати додатки для розрахунку терміну перебування, які дають можливість уникнути проблем на кордоні.

Якими можуть бути перші візи?
На скільки дають шенгенську візу вперше?
Які держави Європи більше за інших лояльні до росіян при первинній подачі документів?
І які правила слід дотримуватися при використанні візи?
Якими можуть бути перші візи?

Новости