Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим можна годувати декоративного кролика

  1. Дивіться також:

декоративні   кролики   - дуже кумедні і ласкаві звірята

декоративні кролики - дуже кумедні і ласкаві звірята. Але, для того, щоб вони приносили в ваш будинок тільки радість, їм необхідний хороший догляд та харчування. У цій статті ми детально розберемо: чим можна годувати декоративного кролика.

Деякі господарі, від надлишку любові до тварини, починають годувати його «смачненьким», тобто тим, що їдять самі.

Але не варто думати, що наша їжа корисна і смачна для кролика. Розглянемо раціон, який, насправді корисний для цих пухнастиків.

Найважливіше для годування кроликів - це постійна наявність сіна. Сіно необхідно давати в необмеженій кількості, так як воно сприяє правильному травленню і запобігає захворювання тварини. Крім того, сіно допомагає сточуванню зубів. Найкраще, щоб сіно було трав'яним і свіжим, сухим, але не вологим. Таке сіно містить багато вітамінів, білок і каротиноїди. Заготовлювати сіно ви можете самостійно. Але запам'ятайте одне правило: ніколи не збирайте траву біля дороги. Така трава може бути просякнута різними горючими засобами і принесе тільки шкоду вашому вихованцеві.

Можна давати кроликам свіжу, трохи Прив'ялі траву. Але трава не повинна бути основним кормом. Її потрібно, потроху, додавати до сіна. Дуже корисна трава подорожника, м'ята, кульбаба і деревій.

Дуже важливо, давати кроликам тверду їжу, щоб вони могли сточувати свої зубки, які у них постійно зростають.

Наступний пункт в раціоні декоративного кролика - це гілки дерев. Для цього підійдуть будь-які дерева, але не хвойні. Перевагу краще віддати тополю, вільхи, дуба, верби, березі, а так само садовим деревам (крім кісточкових). У весняно - літній період гілочки можна давати прямо з листям.

Якщо у вас є можливість, то крім усього перерахованого вище ви можете купувати і годувати декоративного кролика спеціальним кормом (комбікормом) Якщо у вас є можливість, то крім усього перерахованого вище ви можете купувати і годувати декоративного кролика спеціальним кормом (комбікормом). Цей корм заснований на люцерні, бувають так само не трав'яні, а комплексні комбікорми. Випускають такий корм у вигляді гранул зеленого кольору. Якісні корми багаті білками, жирами і кальцієм, і тому дуже корисні для кроликів. Дуже важливо знати норму годування кроликів комбікормом. Не потрібно давати більше 20-30 грамів в день (на одного кролика).

Звичайно ж все кролики люблять смачні ласощі - свіжі овочі та фрукти. Починати підгодовувати кролика овочами можна, починаючи з 3-3,5 місяців. Але давати їм ці ласощі потрібно дуже обережно. У декоративних кроликів слабка травна система, тому надлишок свіжих овочів може призвести до діареї або більш складних захворювань стравоходу. Фрукти і овочі потрібно давати поступово, невеликими дозами і тільки разом з сіном. Ні в якому разі не можна давати фрукти замість основного корму.

Найкорисніші овочі для кроликів - це овочі, що містять вітамін А: капуста (краще не кочення), петрушка, морква. Морква потрібно давати прямо з бадиллям. Так само можна давати брокколі, кріп, селера, шпинат. Але не варто забувати про те, що броколі і капуста викликають у кроликів скупчення газів, а гарбуз і кабачки діють як проносне. Якщо після годування овочами ви помітили у кролика діарею, то негайно припиніть давати їм овочі.

Для поповнення організму кролика вітамінами і мінералами необхідно, щоб в клітці завжди був мілкий і мінерально-сольовий камінь.

Ще один з важливих елементів в годуванні кроликів - це постійна наявність води. Вода в клітці повинна бути завжди. Міняти воду в поїлки потрібно кожен день, щоб вона завжди була свіжою, а поїлку або миску потрібно тримати в чистоті.

Отже, з написаного вище потрібно запам'ятати дві речі: що можна давати декоративному кролику і що йому не можна давати. Можна і потрібно: сіно, комбікорм, свіжі овочі, траву, воду. Не можна: їжу з вашого столу, солодощі, продукти, що містять крохмаль, крупи, не свіжі овочі і шкідливі для кроликів трави.

Якщо ви будете дотримуватися цих нехитрих правил годування, про які ми написали в цій статті, то ваш вихованець проживе довге життя і буде радувати вас своїм здоров'ям.

І наостанок подивіться, яка дружна сімейка:

(Переглядів 26 831 раз, 1 показів сьогодні)

Дивіться також:

ПОДЕЛИТЕСЬ ЛАСКА ЦІЙ СТАТТІ З ДРУЗЯМИ!

Коментарі: ВКонтакте (1) Звичайні (1)

Залишити коментар

Новости