Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як ми отримали шенгенську візу на 2 роки

  1. перша річна
  2. Як збільшити шанс отримання довгою візи?
  3. Що за документами?
  4. Разом
  5. Як я економлю на готелях?

Відразу обмовлюся, що я не є фахівцем з візами. Я так само, як і ви, отримую її щороку. Розповім лише про нашу стратегію довгою іспанської візи. Нам на Уралі, на відміну від жителів столиць, неохоче дають візи понад рік. Все нижче сказане лише моя думка і здогадки.

Першу іспанську візу на півроку ми отримали 4 роки тому (до цього у нас були тільки чеські візи), коли літали в Мадрид, а відлітали з Чехії. До слова, майже всім іспанці дають візу мінімум на півроку. За це вони хочуть від вас, щоб ви хоч раз побували в Іспанії. Бажано мати печатку прильоту або вильоту з Іспанії. Разом - одна іспанська друк про приліт.

На наступний рік навесні ми знову вирушили за візою. Далі знову мультивізу на півроку. Тоді ми влітали в Мадрид, відлітали з Відня. Потім ще літали по цій візі до Відня. Разом - 2 печатки в паспорті з Іспанії (приліт + виліт).

перша річна

У минулому році нам вперше дали візу на рік! Тоді ми літали в Барселони через Київ, про це я писав тут . Потім у нас було кілька поїздок до Австрії, Чехії. На знак подяки за щедрість іспанського консула ми вдруге злітали в Іспанію, в цей раз на Канарські острови через Санкт-Петербург ( звіт тут ). Разом - 4 іспанські друку.

У цьому році отримали іспанську візу на 2 роки! Заявлений політ в Аліканте через місяць.

Як збільшити шанс отримання довгою візи?

Звичайно ж, надати всі документи по-чесному. Мати гарну візову історію. Якщо ви в минулий раз просили візу в Іспанію, а до Іспанії так і не долетіли, то це великий мінус. Спочатку відкатуємо візу, як заявляли, а вже потім використовуйте її за своїм бажанням. Якщо сказали, що летите в Барселону, то не міняйте плани.

У вас пересадка в Ризі або Берліні, і вам відкрили візу в цих країнах? Тоді наступного разу прикладіть посадочні, які доводять, що літали в Барселону.

Що за документами?

купили авіаквитки .

Забронювали готелі без передоплати. Шукали через RoomGuru .

Зробили Олені річну страховку через Черехапу в Ліберті. У мене страховка від AIG.

Витратили вечір, щоб зробити копії всіх паспортів, включаючи старі.

Замість довідки з роботи у нас копії ІПН та ОГРН. Ми з Оленою - ІП.

Замовили довідки з банківського рахунку з ВТБ24 і Ощадбанку. Потрібно мінімум € 60 на день поїздки, ми робимо значно більше. Цього разу у мене була довідка з рахунку в євро, причому, просто з рахунку, а не карти.

Сходили зробили свіжі фотографії «на шенген». Доклали анкетку і віддали все це в візовий центр.

Разом

Бажано влітати / вилітати з Іспанії. Велика частина поїздки повинна проходити в Іспанії. Відлітає першу поїздку, як заявляли.

Ось такі у мене думки з приводу віз. А що скажете ви? Як ви отримували візу?

Сподобалося? Підпишіться на мої канали:
Telegram , Instagram , Сподобалося Яндекс Дзен

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Що за документами?
Як збільшити шанс отримання довгою візи?
У вас пересадка в Ризі або Берліні, і вам відкрили візу в цих країнах?
Що за документами?
А що скажете ви?
Як ви отримували візу?
Сподобалося?

Новости