Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як правильно дарувати подарунки на Новий рік, цікаві способи вручення новорічних подарунків

У більшості сімей прийнято підкладати новорічні подарунки під ялинку або віддавати їх безпосередньо в руки. А що, якщо спробувати інші варіанти вручення довгоочікуваних подарунків? Ми впевнені, що вони будуть не менш захоплюючими і запам'ятаються вашим гостям надовго.

У більшості сімей прийнято підкладати новорічні подарунки під ялинку або віддавати їх безпосередньо в руки

старовинна гра

Століття тому в дворянських сім'ях існувала чудова традиція - по-особливому підносити гостям і рідним подарунки на Новий рік. Полягала ця традиція в наступному. Для кожного із запрошених на свято гостей готували подарунок. Тоді, на початку 20 століття, так само як і зараз, люди прагнули вибирати незвичайні новорічні подарунки, щоб порадувати близьких людей і розповісти про свої теплі почуття до них. Кожен презент загортали в яскраву красиву упаковку, на ній писали ім'я гостя, якому призначався новорічний сувенір. Зверху подарунок обертали ще декількома шарами яскравою пакувального паперу і на кожному шарі писали імена інших гостей майбутнього торжества.

Гості сідали по колу, і наступав довгоочікуваний момент вручення! Вибирали будь-яку святкову коробку і підносили її гостю, чиє ім'я було написано на упаковці. Він приймався знімати верхній шар обгорткового паперу і знаходив там ще один шар, але вже з іншим ім'ям, тому новорічний подарунок переходив до наступного учасника свята. І так тривало до тих пір, поки презент не знаходив свого справжнього адресата. Така своєрідна гра привносила в новорічні урочистості особливу радість і веселощі. Ця традиція цілком буде доречна і в наш час.

Візитки для гостей

Також можна скористатися іншими ідеями. Наприклад, вибрати цікаві подарунки на Новий рік, купити їх заздалегідь і добре заховати. Потім розвісити на красуню ялинку візитні картки, підготовлені для кожного з гостей новорічного розваги. У візитках потрібно вказати ім'я, опис, а також регалії людини, справжні або вигадані. На зворотному боці візитки опишіть те місце, де одержувач зможе знайти призначений йому подарунок. Такі сюрпризи запам'ятовуються надовго і завжди доставляють велике задоволення.

Як правильно дарувати подарунки колегам?

Традиція дарувати подарунки є також частиною культури ділових відносин. Способи вручення і самі ділові подарунки на Новий рік повинні бути витримані в рамках робочого етикету, що допоможе уникнути непорозумінь. Вибираючи презенти своїм колегам і партнерам по бізнесу, слід пам'ятати про те, що ділові новорічні подарунки можуть бути тільки недорогими. Це перше і найголовніше правило, інакше ваші колеги або партнери можуть опинитися в незручному становищі. Діловий етикет забороняє в якості подарунків підносити одяг, виняток становлять шарфи, хустки і краватки. Також не рекомендують дарувати предмети релігійного спрямування, парфумерію, косметику і жартівливі подарунки, особливо якщо одержувач старше дарувальника за віком. В основному, в якості ділового подарунка намагаються вибрати щось запам'ятовується, але ненав'язливе, стримане і, звичайно, коректне.

Ділові новорічні подарунки можуть бути і більш експресивними, яскравими і оригінальними. Тому великою популярністю користується незвичайні, але обов'язково якісні новорічні сувеніри . Будуть також доречні колекційні набори ялинкових іграшок , фігури Діда Мороза і Снігуроньки , символи року , Керамічні вироби. Ділові подарунки на Новий рік необхідно підносити в красивій упаковці класичного або нейтрального дизайну. І не забудьте зняти цінники з усіх подарунків. Адже найважливіше - це знаки уваги, які ми надаємо своїм колегам, партнерам і просто знайомим людям. А Новий рік - це ще один привід подарувати радість, увагу і турботу.

_______________

Читайте також:

А що, якщо спробувати інші варіанти вручення довгоочікуваних подарунків?
Як правильно дарувати подарунки колегам?

Новости