Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міжнародний день далекобійника 2018: історія і традиції дня

  1. Міжнародний день караванник 2018: історія свята
  2. Міжнародний день караванник 2018: традиції свята

Щорічно 24 вересня українські далекобійники, каравановожатие і інші учасники транспортних колон і суднових караванів, команди торгових суден і екіпажі кораблів ескорту відзначають своє професійне свято - Міжнародний день караванник (International Day of caravan). Про історію та традиції цього дня читайте далі в нашому матеріалі.

Міжнародний день караванник 2018: історія свята

Щорічно 24 вересня українські далекобійники, каравановожатие і інші учасники транспортних колон і суднових караванів, команди торгових суден і екіпажі кораблів ескорту відзначають своє професійне свято - Міжнародний день караванник (International Day of caravan)

Це професійне свято заснувала в 1995 році Міжнародна асоціація по раціоналізації транспортно-вантажних операцій (International Cargo Handling Co-ordination Association, ICHCA).

Міжнародний день караванник святкується в день народження відомого британського мореплавця і навігатора 16-17 століть Вільяма Адамса 24 серпня. Адамс визнаний першим європейцем, що досяг берегів Японії. Після свого морського походу в 1597-1600 роках Вільям Адамс прожив в Японії 20 років, зігравши велику роль у розвитку торговельних відносин Японії з Англією і Голландією.

Популярні статті зараз показати ще

Є й інша версія виникнення цієї дати. Мусульмани вважають, що Міжнародний день караванник приурочений до закінчення Хіджри - свята на честь переселення пророка Мухаммеда і перших мусульман з Мекки до Медіни.

Спочатку слово «караван» позначало групу людей, які подорожують разом, а також їх в'ючних тварин: верблюдів, коней, ослів. Як правило, торговці об'єднувалися для взаємної допомоги в невідомих краях.

Найвідомішим караванним маршрутом був Великий шовковий шлях, що з'єднував Китай з країнами Середньої Азії і відомий з 2 століття до нашої ери. Згодом назва «караван» поширилося на колону транспортних суден, що перевозять вантажі на далекі відстані.

Такі каравани активно використовувала, наприклад, Венеціанська торгова республіка. В даний час караванами - слідом за криголамом - ходять судна по Північному морському шляху. Ще існують і річкові каравани, які представляють собою кілька барж або плотів, що приводять у рух один буксир.

Ще існують і річкові каравани, які представляють собою кілька барж або плотів, що приводять у рух один буксир

Міжнародний день караванник 2018: традиції свята

Свято відзначається в дуже вузьких колах, тільки працівниками цієї професії. При цьому в деяких містах все ж влаштовують невеликі концерти в честь Дня далекобійника.

Також, в деяких компаніях, де є працівники цієї професії, потроюють невеликі корпоративи і нагородження найкращих і гідних співробітників.

Новости