Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як живуть люди в Норвегії

  1. Дізнайтеся, як харчуються, відпочивають і працюють в одній з найбагатших скандинавських країн Відео:...
  2. Відпочинок в Норвегії
  3. Життя в Норвегії

Дізнайтеся, як харчуються, відпочивають і працюють в одній з найбагатших скандинавських країн

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

У перекладі "Норвегія" означає "шлях на північ". Взимку тут в середньому мінус 17. При цьому море не замерзає, а влітку навіть прогрівається до 30 градусів. Риби в Норвегії настільки багато, що взимку, коли закінчується сіно, її пускають на корм худобі, а самі норвежці морепродукти їдять кожен день.

кухня Норвегії

кухня Норвегії

Фото: pixabay.com

Фрикадельки з варенням, копчені голови баранчиків, язички тріски ... Смаки скандинавів кардинально відрізняються від слов'янських. Те, що у нас їдять, там фургонами відвозять на ферми для тварин. Наприклад, фрукти, прострочені на один день.

Але головний делікатес норвезької кухні - солодка оселедець. Це особливий вид засолу з додаванням цукру. Що найдивніше - будь-який сендвіч норвежці можуть запивати молоком, так як риба і молочні продукти - найулюбленіша їжа скандинавів.

Але оселедець з цукром - це ще "квіточки" у порівнянні з тухлою рибою. Це ще один норвезький делікатес. Його традиційно подають на банкетах і запивають пивом.

Відпочинок в Норвегії

Відпочинок в Норвегії

Фото: pixabay.com

Норвежці впевнені: від всіх бід і хвороб їх врятують тролі. Це місцеві боги і хранителі снігових гір, лісів і незабутніх фіордів. У долині Ромсдаль є Стіна Тролів - частина гори висотою більш ніж 1000 метрів. Це місце дуже люблять бейсери. Екстремали стрибають зі скелі в прірву. При цьому їх не зупиняє ні страх, ні заборона місцевої влади. Часто розкрити парашут вдається не всім.

Найкрасивішим містом Норвегії вважається Сун, який виглядає як ілюстрація до казок про кораблях і капітанів. Щоб бюджетно подивитися Норвегію, тревел-блогери радять пересуватися на машині і зупинятися в кемпінгу. Самі норвежці при цьому вважають за краще електромобілі . Так можна заощадити на перельоті, готелі і ресторанах, і вкластися в 1000 євро на одного на три тижні. Харчуватися можна однією червоною рибою, адже вона там дешевше, ніж курка. Решта продукти коштують дорого, але є соціальні. Ціни на них навіть близькі до українських.

Туристів в Норвегії зустрічають тепло, завжди підкажуть і допоможуть, але зайвих питань в розмові з норвежцем краще уникати.

Життя в Норвегії

Життя в Норвегії

Скандинави працюють дуже самовіддано, але небагато - по 4-6 годин на день. При цьому заробляють солідно: від 2 до 3 тисяч євро на місяць. Ціни на товари і послуги в Норвегії вище, ніж в Європі, приблизно на 30%. Для проживання тут необхідно мінімум 800 євро на місяць.

Майже половину зарплати забирає оренда і комунальні послуги. У столиці країни, Осло, оренда маленької однокімнатної квартири коштує 950 євро в місяць. За комуналку доведеться доплатити близько 150 євро. Треба зауважити, що норвежці активно використовують альтернативні джерела енергії .

До хвороб і холоду скандинави ставляться спокійно, часом навіть здається, що халатно. При цьому норвежці переживають за психіку своїх дітей, тому в школах аж до 7 класу не ставлять жодних оцінок.

Норвегія - країна-мрія, де ніхто не їздить з охороною, немає "мигалок" і корупції; де в королівському палаці в Бергені ставлю нічні опери, а влітку на вулицях йдуть вистави, і поруч з вами може виявитися справжній король.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" повідомляв, чому норвежці - найщасливіші люди у світі .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Новости