Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барселона, улюблена і єдина

Перший раз я прилетіла в Барну (як її називають місцеві) в квітні 2012 року, як-раз перед травневими святами. Це було чудово-приємна подорож, спогади про який я бережу. Я їхала в гості до своєї подруги Наді, на той момент, що навчається в Барселоні. Моє здивування і відчуття «свого» міста подарував мені навіть аеропорт. Це настільки для мене комфортне місце, де я ніколи не чекала свій багаж більше 10 хвилин і завжди швидко і зручно добиралася до центру міста на автобусі. Автобусну зупинку можна знайти біля виходу з аеропорту, автобуси ходять кожні 10 хвилин і йдуть до центру міста. До потрібної зупинки я добралася за 30 хвилин і, пройшовши ще хвилин 10 пішки, я опинилася в її знімною кімнаті. Перший раз я прилетіла в Барну (як її називають місцеві) в квітні 2012 року, як-раз перед травневими святами

Мені, як людині відправляє студентів навчатися за кордон, завжди було цікаво як вони проживають. Надя, як і багато студентів, знімала кімнату в студентських апартаментах. Кімната розташовувалася в п'ятикімнатній квартирі, де жила пара іспанців, молода людина з Марокко і дівчина з Франції, ну, і моя Надя, звичайно ж. У кожного з них була своя ізольований простір, а також загальна кімната для відпочинку та перегляду телевізора, кухня (невелика) і туалет, суміщений з ванною кімнатою. У кімнаті кожного студента була ліжко, стіл, стілець, тумбочка, розетки і шафа. Все минималистично. На щастя, ліжко була двоспальним і на ній спокійно можна було розташуватися удвох. Можна було б зупинитися і в готелі, але ми вирішили, що краще я поживу безкоштовно у неї, а ми з Барселони злітаємо ще в Париж на зекономлені гроші. Так і вчинили. План був простий: перші 5 днів ми проводимо в Барселоні, а потім летимо на 4 дні в Париж.

1й ДЕНЬ

  • площаль Каталонії
  • Ла Рамбла
  • ринок Бокерія
  • пам'ятник Колумбу
  • Санта-Марія-дель-Пі
  • Готичний квартал
  • Кафедральний собор
  • Королівська площа

Наш маршрут в перший день був вкрай насиченим: ми пішки обійшли весь центр міста, в тому числі Готичний квартал, Кафедральний собор (мене завжди вражало це місце, мало того, що воно глибоко духовне, так ще і неймовірно красиве), випили кави, прогулялися по Ла Рамбла і спробували хамона на ринку Боккерія (я і уявити собі не могла, що ринки можуть бути такими приголомшливими - тут тобі і найсвіжіші фрукти-овочі-риба-м'ясо на будь-який смак, готова їжа типу паельї і солодощів, така собі Барселона в мініатюрі, все на будь-який смак).

Наша подорож в перший день ми почали з Площі Каталонії (метро Placa de Catalunia).

Я рекомендую відразу взяти собі проїзний в метро під назвою T-10, це проїзний на 10 поїздок на всі види транспорту, коштує приблизно 10-11 євро.

На Площі Каталонії розташовуються банки, пошта, консульство Канади, популярний шопінг-центр El Corte Ingles і безліч окремо розташованих брендових магазинчиків. За хорошим шопінгом туристи і каталонці стікаються зі всіх частин міста, звичайно, сюди. Але в цей день ми просто гуляли і знайомилися з місцевістю, колоритом і пам'ятками центру. Пройшовши кілька метрів від Площі, ми вийшли на славнозвісну вуличку Барселони - Ла Рамблу.

Ця вулиця для мене, як хребет, в якомусь сенсі. Ла Рамбла фактично перетікає в 5 бульварів, 5 окремих гілок, які зливаються воєдино. Від Площі Каталонії йде Ла Рамбла Каналетес, відома тим, що тут розташований дивовижний фонтан, варто з нього випити і ти відразу ж закохаєшся в Барселону і повернешся сюди знову. Я випила ... і закохалася ...

Далі Рабле перетікає в Рамблу дель Естудіс (Рамбла Навчання), назва прийшла від колись розташованого тут уніврсітета, що не зберігся в наші дні, зараз тут розташований пташиний базар.

А після того, як ви пройдете Рамблу дель Етудіс, можна побачити безліч палаточек з квітами, зрізаними і в горщиках, і рослинами. Це Рамбла-де ліс Флорс, Рамбла Квітів. Прогулюючись по ній, поверніть направо на ринок з ім'ям Saint Josep, він же знаменитий ринок Бокерія!

Давним-давно в 1237 році тут, біля воріт старого міста, торгували фермери в надії виручити трохи грошей для своїх сімей, а зараз ринок Бокерія найвідоміший у всій Каталонії і займає більше 6 тисяч квадратних метрів! Хто б міг подумати?) Такий достаток квітів і продуктів рідко де ще зустрінеш, я рекомендую спробувати всего по немногу. Саме тут я вперше спробувала хамон (звичайний і хамон іберіко, які мені загорнули в маленькі кульочки, как-будто для насіння), дуже смачні фруктові смуззі (абсолютно нереально смачні, натуральні та різноманітні), свіжу паелью, за якою стояла черга і тапас дель- діа в прекрасному барі Pinoxto.

Ринок найближче розташований до станції метро Liceu і працює з 8.00 ранку до 20.30 вечора з понеділка по суботу.

Повернувшись з гастрономічного раю, ми знову потрапили на вже знайому нам Ла Рамблу) і продовжили свій шлях по головній артерії міста. По дорозі Рамбла змінювала назви, що на той момент, мене вже більше не дивувало, тепер я бачила перед собою Рамблу Капуцинів з оперним театром Гранд Лісі. Зліва від нас розташувалася Королівська площа (її пальми потрібно постаратися не пропустити, так як вона розташована трохи на подвір'ях, неподалік від кафе KFC), раніше тут знаходився монастир капуцинів Санта-Мадрона, в 19 столітті місце було перебудовано під красиву Королівську площу за проектом Франческо Даніеля Моліна і Касамахо. Ліхтарі в класичному стилі від ще зовсім юного архітектора - Антоніо Гауді. Це одна з перших відомих робіт майстра. Тут проводяться різні масові заходи - музичні вечори, виставки, також тут є багато кафешок, де можна присісти і відпочити.

З Рамбла Святої Моніки я побачила величезний пам'ятник Христофору Колумбу. Як ви думаєте, куди вказує Колумб? .. Цікаво також те, що орнаментрісунок покриття бульвару Святої Моніки викладений хвилею, виникає така оптична ілюзія нерівного асфальту, але це, звичайно ж, не так)

Дійшовши до самого причалу, ми вирішили повернутися в район м. Liceu (на Рамблу Капуцинів) і відвідати Готичний квартал.

Готичний квартал є найстарішою частиною міста. Колись дуже-дуже-дуже багато років і століть тому тут розташовувалося поселення під назвою Барсіно, звідти, власне, і взялося сама назва БАРСЕЛОНА, в нагадуванні про цей історичний момент ви можете знайти тут літери BARCINO, з ними люблять фотографірваться багато туристів.

Своє ж назву Готичний квартал отримав через очевидної причини - ці вулички просто рясніють будівлями в стилі готики: тут вам і гострі капелюшки соборів і дврцов, і башточки, і вітражі, і загальна середньовічна похмура. Туристам особливу увагу варто звернути на Кафедральний собор, який є перлиною цього району.

У Кафедральному соборі живуть 13 білих гусей, живуть вони там в пам'ять Святої Еулалія, головною покровительки собору, противники християнства замучили бідну дівчинку, коли їй було 13 років.

Всередину собору можна потрапити за 6 євро, собор працює за певним графіком. З понеділка по п'ятницю з 8 ранку до 12.45 і з 17.15 до 19.30, у вихідні трохи довше з 8 ранку до 13.45 і з 17.15 до 20.00

Неподалік ми також знайшли Собор Санта-Марія-дель-Пі, який перекладається як «Собор Святої Матері з сосни». Над входом можна побачити зображення Діви Марії між двома соснами ... Собор вважається малою папської базилікою. Дзвіниця собору височить над усім Готичним кварталом, якщо знати, як вона виглядає, то при прогулянках по кварталу можна орієнтуватися по ній. Я дуже рекомендую зайти всередину собору і насолодитися склепіннями і красивими вітражами.

Собор працює з 9.30 ранку до 13.00 і з 17.00 до 20.30 з понеділка по суботу. Вхід вільний.

Так перший день плавно перейшов в пізній вечір, каталонці і туристи стали збиратися бурхливими компаніями в кафешках і барах, власне, ми теж вирішили перекусити і покуштувати місцевих страв, нарешті!

Спочатку ми вирішили спробувати традиційні тапас Patatas Bravas c білим вином і вирушили пробувати солодкі чуррос з шоколадом і кавою (так як чай в Барселоні ніхто не п'є). Одним з кращих Гранха (так називається кафе, де подають чуррос з кавою або шоколадом) є Гранха Viader, розташована на вулиці d'en Xucia 6, працює з 9.00 ранку до 13.15 дня і з 17.00 до 21.15 вечора.

Звичайно, картоплю, маленькі бутерброди з провізією і палички з заварного тіста з присипкою готують в будь-якій країні світу і нічого нового для себе в цьому я не відкрила, але чомусь вони були смачніше всього, що я пробувала. Може, вплинула атмосфера, може місце, може клімат ... Хто знає?)

-Якому випадку через пару годин я вже щосили дивилася кольорові сни і снився мені маестро Гауді і його незвичайні творіння.

2-й ДЕНЬ

Саграда Фамілія

Квартал розбрату (будинок Бальо, будинок Амалії, будинок Льео Марер, будинок Енріке Сангіера)

будинок Міла

будинок Вінсенс

будинок Кальвет

палац Гуель

парк Гуель

Слідами Гауді, так би мовити)

Спочатку ми вирушили з чудовому Храму Святого Сімейства. З 1882 року його будують на пожертви, в 2012, коли я вперше його побачила, все було в будівельних лісах, крім основного фасаду. Він був прекрасний. Такого собору я ще не бачила ніде. За стилем це і модерн, і неоготика - візуально, чисте безумство. Варто обов'язково побувати в самому соборі і поглянути на вітражі та внутрішнє оздоблення.

По дорозі, до речі, зустріли встромляє в небо Вежу Акбар.

Квитки в Саграда Фамілія можна придбати з підйомом на оглядовий майданчик без аудіогіда 19.30 євро, з аудіогідом - 23.80 євро; а також без підйому на оглядовий майданчик і без аудіогіда - 14,80 євро, з аудіогідом - 19,30 євро. Я рекомендую аудіогід брати, я брала, розповідь був досить докладним.

Приходити краще якомога раніше, так як в Саграда завжди тягнеться довгий ланцюжок з бажаючих познайомитися з нею ближче, причому тягнутися вона починає спочатку до каси, а потім до входу в Саграда.

Взагалі в Барселоні в усі знакові місця можна придбати квитки заздалегідь в Інтернеті. Нашим друзям, які поїхали вже після нас, ми так і зробили.

Від Саграда Прізвище ми пішки прогулялися до так званого кварталу Розбрату, в районі Ешампле.

Тут розташовані 4 будинки: Будинок Бальо архітектора Антоніо Гауді, Будинок Амальє архітектора Жузеппе Пуч-і-Кадафальк, Будинок Льео Морера архітектора Доменек-і-Монтарера, Будинок Енріке Сангіера.

Будинок Бальо відзначився своїм фантастичним, трохи сюрреалістичним видом (який також називають будинком кісток через незвичайні балкончиков), тут Антоніо Гауді втілив образ Георгія Побідоносця, покровителя Барселони, і дракона. Зсередини будова також не має прямих ліній. Скажу чесно, всередину ми не піднімалися, дивилися толко зовні.

Будинок Амальє не тільки блищить зовні, але і внутрішній інтер'єр розкішно оброблений, я настійно рекомендую подивитися на будівлю не тільки з вулиці, а й з вивороту. Вхід в під'їзд абсолютно вільний, а спогади про прекрасну мозаїці абсолютно безцінні.

Будинок Морера ... це житловий будинок ... для мене це приголомшливо краси творіння. Чи хотіла я б в ньому жити?) Безумовно))) Може бути, будівля не настільки неординарно, як сюжети Гауді і Кадафальк, але в ньому однозначно можна жити і насолоджуватися красою його фасаду. Будинок за часів поєдинків великих місцевих архітекторів реконструював для буржуазної родини Льео Морера талановитий архітектор Луїс Доменек-і-Монтанер. Щоб підкреслити приналежність будинку до сімейства Морера, він вплів в орнамент зображення тутових дерев і левів.

Будинок Мульерас, що примикає до будинку Морера, звичайно, на загальному тлі, однозначно втрачається, проте, він і не замислювався як будинок в стилі неоготики або модерну, це скоріше стара добра класика з натяком на модерн, який об'єднує всі чотири споруди. І також однозначно, в цьому будинку можна жити)

Посередині, між будинком Мульерас і Амалія розташувався Будинок Жозефіни Бонет архітектора Марселя Ліа Коккелат, який приватно забувають згадати в путівниках через його простоти і класичного стилю, фактично, він як би зливається з будинком Мульерас.

Тут, в Кварталі розбрату великі архітектори Барселони зійшлися в творчому поєдинку. Хто переміг? Судити нам. Для мене незвичайним залишається одне - всі ці приголомшливі будівлі, абсолютно різних і несхожих стилів, так дивно підходять цьому місту, цій вулиці і один одному, ось як це можливо?)

Трохи прогулявшись по Пасеч-де-Грас, ми дійшли до ще одного твору мистецтва Антоніо Гауді - Будинку Міла.

У народі його прозвали «Ла Педрера» або по-російськи каменоломня. Будинок Міла, також, як і каса де Бальо не має прямих ліній, на мій погляд, це один з відмінних штрихів творів Гауді ... а, може, в реальності великого маестро непрямих ліній не було взагалі, а замість них існували хвилі? Хвилі Середземного моря, які він спостерігав з дитинства, прогулюючись по набережній Барселони? На відміну від Будинок Бальо, Будинок Міла є житловим, зараз тут розташовуються офіси і квартири ... а також щодня тут проводять екскурсії для туристів і будівля можна оглянути, так би мовити, з усіх боків. Усередині архітектура будівлі не менш цікава, ніж зовні, тут з'являється і звивистих двір-патіо, і фрески на стелях, і приголомшлива мансарда, а на четвертому поверсі будівлі, в одній з квартир можна подивитися і атрибутику оздоблення квартир за часів життя майстра (власне, не так уже й давно це було). Варто також відвідати саму дах будівлі, адже скульптури, якими вона прикрашена і її «звивистість» вже давно стали легендарними брендами Барселони.

Будинок Міла розташований на Ешампле, м. Diagonal, вхідний квиток коштує 14 євро, з березня по жовтень працює з 9 ранку до 20 вечора, з листопада по лютий з 9.30 ранку до 18.30 вечора. Обмеження за часом можуть бути також 25-26 грудня і 1-2 січня, зазвичай в цей час години роботи обмежуються 14 годинами дня.

Від Будинку Міла ми вирушили до наступної точки нашої подорожі - Дому Кальвет. Ми вирішили прогулятися, так як погода була гарною, а ми ще не втомилися.

Перше, що важливо знати про Будинок Кальвет - це житловий будинок) Тому знову-таки, як багато творіння великих майстрів Барселони ми оглядали його фасадну частину.

Вважається, що Будинок Кальвет- одне з найбільш традиційних творів Гауді, раніше творіння, тут автор не йде від четіх ліній, але вже починає імпровізувати і ми бачимо тут знайомі по Будинку Бальо балкончики в стилі Гауді, особливий почерк на фресках і фасаді.

Сам Кальвет був забезпеченим промишлнніком, як і багато замовників маестро в той час.

Будинок можна увідетьв будь-який час, м. Urquinaona, Carrer de Casp 48.

Неподалік від Будинку Кальвет, в районі Рамбла Квітів, ринку Бокерія і району Раваль розташувався Палац Гуель.

Стиль виконання Гауді, також як в Будинках Кальвет і Вінсенс, тут проявився ще не в повному обсязі. Автор ніби в цих трьох творах шукає себе, тренує свій почерк. Таке відчуття, ніби, він в цих своїх проектах писав якийсь класичний вишуканий образ, але потім, в самому кінці, на папір проривалися божевільні ідеї з кольоровими і неймовірними формами, нові фантазійні сюжети, які для нього відкривалися поступово, як друге дихання, але він точно не був упевнений, чи буде це добре виглядати і чи варто заглиблюватися в цей надзвичайний стиль. І тільки потім, коли він ризикнув зробити щось повністю сюрреалістично і типове для нього нового, оновленого, він розкрився в повній мірі і ми змогли побачити справжні шедеври.

Може бути тому, таке вишукане будівлю, злегка в візантійському стилі, з такими розкішними вікнами, балконами, кованими воротами, Гауді увінчує химерними, різнокольоровими фігурками на даху.

Адреса: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, м. Liceu

Наступною точкою нашого маршруту став Будинок Вінсенс. Тут ми скористалися метро, так як Liceu і Fontana располжен на одній зеленій гілці, це було зручно.

Щодо центру, він, звичайно, розташувався не дуже зручно, як би віддалік, сам будинок є приватним житловим володінням, тому вхід туди просто неможливий, але оглянути фасад будинку завжди можливо абсолютно безкоштовно.

Колись, до реконструкції вулиці, біля будинку розташовувався великий сад, фонтан, ротонда і огорожі. Зараз цього всього вже немає, але можна милуватися самим будинком. Кажуть, що Будинок Вінсенс - це одна з ранніх робіт маестро в стилі модерн. Тут добре видно копітка робота з цеглою і плиткою. Мені завжди здавалося, що ця робота немов уособлює собою пристрасну іспанську натуру або іспанську кров. Тут, хоч і видно, то Гауді не втік від реальності і ще зберігав звичні для звичайної людини чіткі лінії, але кольору, інтенсивність візерунка, весь декор ніби «кричить про пристрасті, ненависті, любові», як іспанська корида. От не можу отделться від такого стійкого враження).

Будинок розташований на вулиці Carrer de les Carolines 22-24, метро Fontana.

Від м. Fontana можна проїхати ще одну зупинку до м. Lesseps і прогулятися по геніальному парку Гуель.

Однак варто врахувати, що від метро до парку йти пішки хвилин 20, я рекомендую рухатися за вказівниками, які повісили в тому числі для туристів. Враховуйте також те, що парк знаходиться трохи на піднесеності і між 11 і 15 годинами дня в літній час і в вересні може бути дуже жарко і на сонці буде припікати.

Ми весь день гуляли по місту і до самого парку підійшли вже трохи виснажені прогулянками, вечоріло)

Вхід в парк коштував мені 7 євро.

Парк працює з травня по вересень з 10 до 21 години вечора; в жовтні і квітні до 20 години вечора; в березні і листопаді до 19 годин; а взимку до 18 годин.

Парк носить ім'я мецената і друга Антоніо Гауді - Еусебіо Гуель. Планувалося, що саме тут, трохи віддалік від центру міста, великий архітектор зведе місто-сад. Такі сади були популярні на Заході, але з економічних причин (попит виявився менше пропозиції, ніхто не захотів купувати будинок на околиці міста, так як добиратися було не зручно), Гауді так і не судилося завершити свій проект. Він побудував всього 3 будинки, в одному з яких жив сам. Там він черпав натхнення і втілював свої сміливі мрії про проектування «нового покоління», тут отримали життя і гармонію його пряникові будиночки, хвилеподібна лава-парапет, мозаїчні фігури і дивовижний за своєю природою ансамбль парку. Архітектор працював з найпростішими матеріалами і творив навіть зі скла битих пляшок.

Сім'я Еусебіо Гуель, вже після його смерті, зважилася перепродати права на власність парку владі міста Барселони, згодом це призвело до того, що тут змогли проводити час звичайні городян, в Залі Ста проводиться чудові по акустиці концерти, а з будиночка Архітектора зробили його музей- квартиру.

Так, в думках про формування та шляхи генія, ми закінчили наш вечір. Чесно кажучи, день видався вкрай насиченим, і ледь діставшись до ліжка, після вечері в кафешці в районі готичного кварталу до цієї іспанської паельєю з чорнилом каракатиці та келихом сангрии, ми заснули солодким-пресладкую сном.

3й ДЕНЬ

На щастя, трохи менше інтенсивний, ніж другий день)))

Барселонетта і море

Монджуік

Квест по Барселоні

Кращі гамбургери в моєму житті

Прокинувшись вранці, ми насамперед вирушили пити каву) Подумавши, ми вирішили, що найкраще це робити в районі Барселонетти, тому що приємний вигляд з вікна кафе на Середземне море і смачна їжа для мене є кращими складовими прекрасного ранку. Коли йдеш від центру міста по Барселонетте, у міру наближення до моря і пляжу все інтенсивніше стає запах риби (раніше тут жили моряки і рибалки, та й зараз почасти), самого моря, з'являються звуки криків чайек. А ти йдеш по вузьких вулицях і ще не бачиш моря, воно з'являється раптово.

Багато між квітнем і жовтнем купаються в морі, грають на пляжі і загоряють. Тут дійсно все дуже зручно розташоване, все по-європейськи, чисто і затишно. Пляж, звичайно, не з білим піском, але дуже навіть приємний, не гірше, ніж в Болгарії. Часто тут можна почути російську мову, наші співвітчизники взагалі дуже люблять це місто ... і я розумію чому.

Скуштувавши в кафе ароматного кави зі свіжою випічкою, ми вирушили на фунікулері Teleferico de Montjuik на однойменну гору Монджуік. Фунікулер обійшовся мені в 9 євро в одну сторону.

З кабіни фунікулера відкриваються вражаючі види на місто, видніється Саграда Фамілія, окремі собори і площі. Тільки за вид можна заплатити 9 євро)

Канатна дорога на гору має 3 зупинки: Парк Монджуік, Мірадор і Фортеця Монджуік.

Ми висадилися на самій верхній зупинці - Фортеці Монджуіка.

Фортеця була відома за часів каталонських переворотів, звичайно, тут не без кривавих розборок, але особливе значення вона мала у воєнний час. Зрозуміти чому можна, піднявшись на оглядовий майданчик, звідси відкривається гарний вид на море, однак, військам Наполеона в 1808 р це зовсім не завадило опанувати Монджуіком.

У фортеці створено військовий музей, який можна відвідати за 1,5 євро.

Так як військові Баталла і інші радощі немирної життя справляють на мене погане враження, ми поспішили спуститися нижче, до садів.

Сади Монджуіка невимовно прекрасні, мені здається, що знаменитий Версаль і поруч не стояв, але, власне, Барселона сама по собі багата доглянутими садами, а Монджуік вважається найбільшим садом в Європі. Тут можна відчути уедінененность або знайти собі заняття до душі. Монтжуик розпорядженні цікавими музеями, спортивними об'єктами, що залишилися від Олімпіади 1992 року і багатьма іншими пам'ятками, в тому числі співаючими фонтанами і Музеєм національного мистецтва Каталонії.

Сюди приходять і місцеві, і туристи ... Поруч з Музеєм і фонтанами в основному гуляють туристи, а місцеві воліють більш поглиблені і «зелені» майданчики садів, де не так багато людей, але можна відпочити і насолодитися величними фігурно вистреженнимі арками, лабіринтами і ідеальними газонами .

Тут же знаходиться фонд Жоана Міро - каталонського художника, живописця, скульптора, почасти дизайнера. Автор пише в стилі сюрреалізму, кубізму, експресіонізму, властивого для каталонця і 19 століття) Миро деякий час жив в Парижі, у Франції він отримав свої замовлення на розпис знаменитого ресторану Ля Гурме і готелю Хілтон, а також познайомився з Ернестом Хемінгуейем.

Перед фронтальною частиною Музею Національного Мистецтва Каталонії розташувався справжній каскад-водоспад і знамениті співаючі фонтани Барселони.

Що стосується самого Музею, то вхід в нього коштує 12 євро, працює з вівторка по суботу з 10 до 19 годин, по неділях до 15 годин, в понеділок - вихідний, в святкові дні 25 грудня, 1 січня музей закритий.

У Музеї зосередилися колекції абсолютно різних епох і стилів, починаючи від мистецтва 11 століття і закінчуючи сучасними полотнами, інсталяціями.

Взагалі, якщо чесно, Монджуік - моє улюблене місце в Барселоні, звичайно, не його туристична частина, тому що я також, як і каталонці більше люблю «зелені куточки» парку, але безумовно якась тут умиротворена і хороша енергетика)

Час минав до 14 години дня. У нас був призначений невеликий квест, який мені в подарунок на День народження замовила подруга (правда через півроку).

Називалася програма Таємниця блакитного потяга. (Якщо цікавлять деталі - обов'язково пишіть!)

Досить цікаве історичне пригода (один із способів дізнатися місто), суть якого полягала в розкритті справи і пошуках відповідей на запитання на кшталт «З якими проблемами зіткнулися маври, коли намагалися завоювати місто», «Що в першу чергу приходить в голову каталонці-жителю Барселони, коли він згадує про своє дитинство »,« Де подається найсмачніший ягня в Барселоні »і багато-багато інших. Не буду спойлером, через це потрібно пройти самому, але скажу, що після тригодинної програми ми, втомлені і задоволені знову повернулися до сучасної Барсі ... І тут моя подруга вирішила познайомити мене з приголомшливою гамбургер ...

Ні, ну, чесне слово, я таких гамбургерів в житті не бачила і не їла ... Один гамбургер ми з нею удвох ледве з'їли))) Треба сказати, що в наслідку я відкрила для себе той факт, що це не єдина гамбургери в місті, але одна з кращих ... І американці повинні заздрити страшної заздрістю іспанцям, вони навіть гамбургери готують так, що можна зійти з розуму від задоволення))))

B Burger, так називалася гамбургери, Carrer d'Arago 36. Метро Rocafort, червона гілка.

При бажанні, після можна ще прогулятися по Парку Жоана Міро, наприклад, але я, викотилася з гамбургерами, як колобок, і попрямувала на невеликій вечірній шопінг за сувенірами і не дуже на Площа Каталунья і прилеглі до неї вулиці.

До слова про шопінг, каталонці - вправні майстри срібних прикрас та біжутерії, особисто я собі придбала кілька красивих комплектів))) Але про це окремо і пізніше.

4й ДЕНЬ

Пабло Пікассо

Його, мабуть, знають також добре, як і Сальвадора Далі, ще одного відомого каталонця.

Пабло Пікассо - основоположник кубізму, який народився в Малазі, не в Барселоні. Однак його сім'я багато подорожувала по країні і в Барселоні він провів роки своєї молодості. У 1898 році він повернувся сюди з Мадрида, який йому швидко набрид, і вступив в суспільство Els Quatre Gats (Чотири кота). Ця назва носило одне богемне кафе, де, через 2 роки, обдарований юнак і провів свою першу виставку. Сюди я і відправилася в першу чергу)

Ледь побачивши фасад, я все зрозуміла про цей заклад) Коване залізо, вітражі, модерн, готика - старий добрий каталонський (скоріше навіть барселонський) стиль, традиційний почерк. Не дивно, що саме сюди стікалася вся еліта художників, архітекторів, скульпторів зі всієї Європи.

Само по собі місце просякнуте якийсь іскриться атмосферою затишку, я замовила собі традиційні Patatas Bravas і Cava - ігристе вино. Рахунок був близько 15 євро.

Звичайно, з вина-то ранок краще не починати, але я перейнялася атмосферою богеми і, так як подальший мій шлях на день, був тісно пов'язаний з елітою художників, вирішила почати саме так.

Від ресторану ми пішки прогулялися до Plaza Nova, тут можна побачити картину майстра на відкритому повітрі. Як ви думаєте, про що її сюжет?) На момент зображення, Дали ще не занурився в свої фантазійні сюжети, але почерк майстра тут дуже добре видно в лініях) на мій погляд, звичайно)))

Пройшовши через Готичний квартал, ми вибрелі до Музею Пікассо.

Музей варто відвідати вже навіть заради самого особняка, в якому він розташований.

Тут ви зможете побачити велику експозицію Блакитного і частково Рожевого періодів творчості художника, тобто картини того часу, поки він не переїхав до Парижа і деякі картини пізнього періоду.

Подальше його творчість можна побачити в музеях Парижа (де Пікассо спочатку пише картини Рожевого періоду, а потім стає одним із засновників напряму кубізму) і Антіба.

Музей працює з вівторка по неділю з 10 ранку до 20 вечора, вхід на постійну експозицію коштує 10 євро, тимчасову - 6 євро. ОДНАК, на постійну ескпозіцію можна також потрапити безкоштовно, наприклад, в першу неділю місяця або по неділях після 15.00, в лютому також діє вільний вхід по четвергах з 19 годин вечора до закриття. Метро Arc de Triofim / Liceu, Montcada 15-23.

Звичайно ж, побувати в Барселоні і заглянути в Академію красних мистецтв, де навчався і Гауді, і Пікассо, було б Оооочень цікаво ... Що ми і зробили) Зараз Академія увібрала в себе безліч робіт відомих і «взрощенний» нею художників, скульпторів, архітекторів.

Академія розташована в будівлі Морський біржі Llotja del Mar за адресою Passeg Isabel II, 1. Real Academia de Belles Artes. З понеділка по п'ятницю, ми були записані в групу, так як не знайшли індивідуального відвідування. Квиток нам обійшовся в 7 євро на одного.

На цьому закінчився мій 4й день в Барселоні.

5й ДЕНЬ

музей Дали

Шоти в місцевому барі

Цей день був більш спокійним, ніж всі інші. Спочатку ми планували поїхати в Фігерас, в гості до Дали, але зрозуміли, що можемо не встигнути і в Музей Дали в Барсі, і в Фігерас, і відпочити перед перельотом до Франції, тому обмежилися тільки відвідуванням музею.

Музей знаходиться в готичному кварталі, Carrer Arcs 5, м. Jaume I

Працюють щодня з 10 до 22 годин.

«Сюрреалізм - це я», говорив Дали. На мій погляд, сюрреалізм - це трохи вся Барселона, з кожним жителем в загальному, і зокрема.

Багато його картин навіяні не свідомість, а підсвідомістю, тим, що зберігається у нас далеко на підкірку, і емоціями, які який переживає людина, почуття, що підтверджує його знайомство з доктором Зигмундом Фрейдом ...

Щоб зрозуміти Далі, потрібно заглянути далеко в глиб себе, власних почуттів і бажань. Безсумнівно одне, Далі був генієм і неоднозначною особистістю, але не кожен зрозуміє його геніальність з дещицею божевілля, зате мало кому відомо, що Далі написав сюрреалістичний мультфільм Дестіні для Діснея.

Увечері ми вибралися в місцевий барчик Espit choupitos, бар відкривається о 22.30 і всю ніч туди заходять студенти, молодь і доросле покоління, гуляючи по клубам або просто вирішивши добре відпочити. Тут ми замовили шот з 10 коктейлів (на двох) ... кожен коштував десь по 2-2.50 євро ... Всі були вкрай незвичайні і цікаві ... настільки, що ми не дуже пам'ятаємо, як повернулися додому, але прокинулися чітко за 4 години до вильоту в Париж, спішно упакували і через 1,5 години були вже на реєстрації.

Бар знаходиться в готичному кварталі, Passeig de Colon 8.

Відлітаючи в Париж на літаку Easyjet, ми з моєю подругою примудрилися втратити ще 100 євро на багажі (наша сумка не пройшла за розмірами авіакомпанії всього на 1 сантиметр, хоча вона була на двох, а не на одного), ну, просто грабіж і феєричне завершення мого круто-туру по Барсі ... Подтряхіваясь на повітряних ямах в літаку я молилася, щоб дістатися до пункту призначення, лаялася на пілота і згадувала, чи я встигла подивитися? Начебто все, ноги, по-моєму, налилися свинцем і я страшно втомилася, але Барса стала для мене моєю «першим коханням», якщо ви розумієте про що я, почуттям, яке переплюнути рідко кому під силу)

Хто б міг подумати?
Як ви думаєте, куди вказує Колумб?
Хто знає?
Чи хотіла я б в ньому жити?
Хто переміг?
Для мене незвичайним залишається одне - всі ці приголомшливі будівлі, абсолютно різних і несхожих стилів, так дивно підходять цьому місту, цій вулиці і один одному, ось як це можливо?
А, може, в реальності великого маестро непрямих ліній не було взагалі, а замість них існували хвилі?
Хвилі Середземного моря, які він спостерігав з дитинства, прогулюючись по набережній Барселони?
Як ви думаєте, про що її сюжет?
Подтряхіваясь на повітряних ямах в літаку я молилася, щоб дістатися до пункту призначення, лаялася на пілота і згадувала, чи я встигла подивитися?

Новости