Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Золоті ворота

  1. Золоті ворота Крим Золоті ворота, в Криму, одне з найдивовижніших місць на світі. Це, одна з візитних...
  2. Як дістатися до Золотих воріт Криму
  3. Морська екскурсія до Золотих воріт з Коктебеля
  4. Легенди про Золоті ворота Криму

Золоті ворота Крим

Золоті ворота, в Криму, одне з найдивовижніших місць на світі. Це, одна з візитних карток Криму, гордість Коктебеля. Тисячі туристів, які щороку, прагнуть потрапити сюди і помилуватися цим дивом природи.

Географічні координати Золотих воріт Криму на карті GPS N 44.9111 E 35.2056

Золоті ворота знаходяться в Феодосійському районі Криму, між селищами Коктебель і Курортне, навпаки Карадазького заповідника. Золоті ворота - скеля-отторженец, мільйони років тому відірвалася від Карадазького масиву і рухається в море. Цей процес триває і донині, хоча, практично, непомітний. Свою назву Золоті ворота отримали з-за золотого забарвлення, який чітко видно в сонячну погоду. Максимально насичений колір, ворота набувають з 12: 00-до 15:00. Хоча на заході і світанку, є своя краса. Висота скали- 8,2 метра, ширина-6,1 метр, в надводної частини. Повна висота від дна до піка- 15,3 метра; 7,1 метра - в підводної частини. Замір виробляли в серпні 2015 року, на замовлення сайту Krym4you.com, фахівцями дайвінг центру "Еволюція", Євпаторія. Сьогодні Золоті ворота Криму, відкриті для всіх туристів. Єдиним обмеженням, за відвідування, є прохід через ворота.

Єдиним обмеженням, за відвідування, є прохід через ворота

Як дістатися до Золотих воріт Криму

Дістатися до Золотих воріт Криму, можна з двох точок: з селища Коктебель і Курортне. Велика частина туристів, вибирає морську прогулянки з Коктебеля, але так само можна і пішки, по Карадагскому заповіднику. Пішохідна екскурсія, в середньому, коштує 1300 рублів. Для самостійних прогулянок, заповідник закритий. 800 рублів-вартість морської прогулянки на катері або яхті. З селища Курортне, добиратися до воріт, буде на 100 - 200 руб. дешевше. Але екскурсії проходять в кілька разів рідше. Одним з найбільш екстремальних і захоплюючих способів дістатися до Золотих воріт Криму, це на байдарках з Коктебеля. Оренда буде близько 500 руб., Разом зі спорядженням. За часом близько 1,5 - 2 години на обидва кінці. Але якщо Ви вибрали варіант байдарок, то візьміть на 4-5 годин, щоб робити невеликі перепочинку на диких пляжах і невеликих бухтах, яких буде в надлишку.

Але якщо Ви вибрали варіант байдарок, то візьміть на 4-5 годин, щоб робити невеликі перепочинку на диких пляжах і невеликих бухтах, яких буде в надлишку

Морська екскурсія до Золотих воріт з Коктебеля

Морська екскурсія до Золотих воріт в Коктебелі починається на вул. Набережна, біля пірсів. Екскурсії проводять з 9:00 до 18:00. Вартість екскурсії до Золотих воротам- 800 руб., 400 рублів-дитячий. Середня тривалість близько 2-х годин. Екскурсії, в літній час, проводять по набору груп, в середньому раз в 20-30 хвилин. На початку маршруту Ви виходите з Коктебельської бухти, в Коктебельський затоку. З затоки відкриваються приголомшливі види на Мис Хамелеон, бухту Мертву і Тиху.

З затоки відкриваються приголомшливі види на Мис Хамелеон, бухту Мертву і Тиху

Далі ви прямуєте до Карадагскому масиву. Гора Карадаг, колись діючий вулкан. Його вулканічні процеси, в Юрському періоді, створили приголомшливі, скелі, урвища і бухти. Маршрут пролягає вздовж Карадага, за його невеликим бухтах, гротів і скелях. Найвідоміші бухти, які Ви відвідаєте: Жаб'ячу, гравійну, Лівадію і Сердолікову. Ці бухти славляться тихим відпочинком, нудистськими пляжами, та й просто, своєю красою. Крім бухт, Ви зустрінете ще химерні скелі: Маяк, Лев, Іван Розбійник і, звичайно ж, Золоті ворота. Біля Золотих воріт, в літній час, зазвичай на 15-20 хвилин пропонують поплавати у відкритому морі.

Біля Золотих воріт, в літній час, зазвичай на 15-20 хвилин пропонують поплавати у відкритому морі

Глибина, в середньому 45-50 метрів, вода настільки прозора, що до 20-25 метрів, можна переглядати дно. Відчуття від купання, залишаються приголомшливими. Можна пострибати з човна або просто полежати на теплих хвилях Чорного моря. Біля Золотих воріт, досить часто, можна зустріти дельфінів, а на зворотному шляху починається розвага з годівлею чайок. Капітан підкидає шматочок хліба, а на нього злітаються чайки і хапають на льоту. Щоб зрозуміти наскільки це весело і захоплююче, просто варто це спробувати хоча б один раз. Збираючись відвідати морську екскурсію, слід врахувати кілька моментів: - взяти з собою воду, плавки, рушник. Також візьміть хліб для годування чайок і, звичайно ж, фото камеру.

Також візьміть хліб для годування чайок і, звичайно ж, фото камеру

Легенди про Золоті ворота Криму

З Золотими воротами Криму пов'язано велика кількість легенд і міфів. Наприклад, багато вчених, вважають, що в міфах стародавньої Греції - Геракл і Одіссей, спускалися в царство Аїда, саме через ці ворота. За старих часів, за часів, коли Крим був заселений древніми греками, назва у цього місця було «Чортові ворота», що в подальшому було перенесено в Кримськотатарські назви. Навіть, в не так давно пішов 20 столітті, ходило багато розповідей, що у пропливають під арками воріт, зупиняються годинник, не працює навігація і в ефірах радіочастот пробиваються незрозумілі стогони і вигуки.

Навіть, в не так давно пішов 20 столітті, ходило багато розповідей, що у пропливають під арками воріт, зупиняються годинник, не працює навігація і в ефірах радіочастот пробиваються незрозумілі стогони і вигуки

Весь район Карадагу - це аномальна зона. Так само, багато версій, можна почути від уфологів. Вони в один голос твердять, що влітку в районі Золотих воріт, можна спостерігати непізнані літаючі об'єкти. Вони входять в воду і пропадають під скелями. Місцеве населення, неодмінно розповість численні історії про Карадазьке чудовисько. Воно живе не то під скелею, не те десь в глибинах. Чудовисько полювати, в основному, на дельфінів - рибалки часто виловлюють бідних ссавців з величезними укусами, несхожими ні на чиї щелепи. Загалом, легенд величезна кількість, але незаперечним фактом є краса Золотих воріт Криму. А у що вірити, Вам вирішувати. Якщо Ви будете отримувати фінансову Золоті ворота Криму, то неодмінно ознайомтеся з пам'ятками Коктебеля для того, щоб Ваш відпочинок, був насиченим і цікавим.

Золоті ворота Крим на карті

Новости