Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

заповідне Примор'ї

  1. Матеріали по темі

Кореспондент АП обживав незвідані місця Битва на озері району

Леви і леопарди

Заповідний наспів, заповідна даль, і це очевидно. Відсутність людей, первозданність природи, незаймана чистота навколишнього світу і майже безлюдне узбережжя просто кричать про те, що є ще на світі місця необетованние.

Турбаза «Заповідна» межує з територією Приморського національного парку «Земля леопарда» і майже впритул примикає до Морського заповіднику. І якщо більшу плямисту кішку побачити тут майже нереально, то непрохані гості Морського заповідника іноді підпливають до берега. Кілька разів, купаючись, я помічала неподалік парочку грають нерпа. Ці цікаві створення не бояться близько підпливати до людини.

Піщано-галькові пляжі бухти Бойсмана, де і знаходиться «Заповідна», простягаються на кілька кілометрів. Є місця, де море по коліно і дно трав'яниста, є і глибокі западини. На деяких пляжах дрібна галька навіває думку про чорноморському узбережжі Сочі або Криму. А море тут постійно змінюється, то воно схоже на аквамарин, то переливається немов сапфір. Іноді здається, ніби хтось зверху розчинив в величезному тазу пакетик синьки до отримання нереального кольору. Температура води - 25 градусів. На дрібницях і все 30. Зайшов у воду, і лежиш годину, майже не рухаючись. Дно живе: їжачки, гребінці, морські зірки, мідії, трепанги, дрібні рибки. Плаваючи з маскою, бачиш зелено-червоні морські нетрі. Головне - не наступити на морського їжака. Найбезпечніше плавати в спеціальних гумових тапочках.

З смужки суші відкривається чудовий вид на острови Римського-Корсакова. Оточують бухту химерні кам'янисті кручі і покриті деревами миси. Один так і називається - мис Льва. Я ніколи не була прихильником таких асоціацій, тому що не бачила в безформною купі піску і каменів будь-які фігури. Але в цьому випадку схожість очевидно. Величезний лев із зеленою гривою приліг у води і дивиться вдалину.

А навколо нікого

Турбаза «Заповідна» розрахована на 50 осіб, що для любителів усамітнитися саме те. Знаходиться вона на злегка похилому схилі в гайку зубчастого дуба, занесеного в Червону книгу. Лісова завіса вигідно відрізняє це місце від інших, що знаходяться на відкритому пекучому узбережжі. Радує око доглянутість території, велика кількість садових квітів. Навколо ні душі. Всі інші бази відпочинку розташовані в межах 5-10 кілометрів.

Ніяких курників і дощатих бараків. Будиночки капітальні з усіма зручностями, в них можна відпочивати і взимку. Є і кондиціонер, річ в цих місцях вкрай рідкісна. Така собі двокімнатна квартирка з обладнаної кухнею, душовою кабіною і оповитої терасою. Спальні місця розраховані на чотирьох чоловік. Але при бажанні тут з комфортом розміститься ще парочка нелегалів. Добова вартість будиночків 4 000-4 600 рублів. Можна варити самим, а можна і скористатися послугами кухарів бази. Кухня тут російська і узбецька. Триразове харчування коштуватиме 500-700 рублів в день.

З плюсів - вода майже мінеральна, подається зі свердловини. Можна пити прямо з-під крана. З мінусів - режимне включення світла. Електрика відключають на кілька годин вдень і після 24.00. Але коли стоять спекотні дні, цих незручностей не помічаєш.

На території бази є баня, спортивні майданчики, прокат велосипедів та квадроциклів. Вартість квадроцикла на годину - 1 500 рублів. Велосипед - 150.

Для відпочиваючих розроблені піші і морські екскурсії. Одна з них - тригодинна подорож на бакланів кекури. На швидкохідному катері можна промчати з вітерцем, відвідати таємничі гроти, викупатися у відкритому морі, відпочити на мальовничому острові Сибірякова. Коштує таке задоволення 1000 рублів, але воно цього варто. Особисто мене в морській подорожі постійно переслідувала парочка нерпа. Напевно, ті ж самі. Є ще екскурсія в морський заповідник. Її ціна - 2 500 рублів.

І полетіли

Сільце Рязановкі знаходиться в 200 кілометрах від Владивостока, в 22 - від Слов'янки. Сюди можна дістатися на поромі, автомобілі особистому або громадському або поїзді.

Всього ж навколо бухти Бойсмана розташоване близько п'яти турбаз. Вартість проживання в менш комфортному літньому чотиримісному будиночку на досить демократичною базі «Політ» - 450 рублів на добу. Душ і туалет на вулиці. Десятиденна путівка в 2-місному комфортабельному будиночку турбази «Перлова» обійдеться в 15 000 рублів з людини. У вартість путівки входить: проживання, комплексне харчування, доставка з Уссурійська до бази відпочинку і назад. На турбазі «Мрія» добу без харчування коштують 500 рублів, з харчуванням - 1 100. Всім хороші тутешні місця, ось тільки замовляти собі місце під сонцем треба вже в лютому. Інакше в заповідні місця не потрапити.


Матеріали по темі

Кореспондент АП обживав незвідані місця Битва на озері району   Леви і леопарди   Заповідний наспів, заповідна даль, і це очевидно Через розмив шляхів зупинено рух поїздів між Хабаровському і Владивостоком (фото) 07.08.2017, 14:26 Амурчане стали заручниками повені в Примор'ї (відео) 07.08.2017, 12:12 Відпочинок в Примор'ї для амурчан став дорожче 21.06.2017, 17:04 Амурчанам запропонували здійснити круїз з Хабаровська до Охотського моря 23.05.2017, 17:15 На головних російських курортах планують брати гроші з туристів 08.05.2017, 11:12 Весело зустрінемо Новий рік: які тури пропонують на зимові канікули амурські туристичні компанії 13.12.2016, 08:09 «Одягну я білий капелюх, поїду я в місто Анапу» 19.08.2016, 7:33 Блага на Чорному морі 16.08.2016, 13:27 Відпустка з патріотичним ухилом: де відпочити цього літа в Росії 06.07.2016, 08:12 Лови хвилю Примор'я: наскільки в цьому році подорожчав популярний у амурчан відпочинок 16.05.2016, 7:06 На Сахалін! Де недорого відпочити в Росії взимку 24.12.2015, 8:15

показати ще

Новости