Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок з дітьми в Шарм-ель-Шейху

В даний час Єгипет є одним з найдемократичніших і доступних масових напрямків для пляжного відпочинку. Популярний курорт Шарм-ель-Шейх приваблює туристів мальовничими морськими затоками, чудовими кораловими рифами і насиченою інфраструктурою. Буквально на кожному кроці тут можна побачити східні базари, магазини, сувенірні лавки, нічні клуби, парки, дайвінг-центри.

Відпочивати з дітьми в Шарм-ель-Шейху можна цілий рік, навіть взимку. Єдиний вкрай небажаний період - з початку липня до середини серпня. В цей час спека стає нестерпною навіть для дорослих, а місцеве населення дружно переходить на нічний спосіб життя. Оксамитовим сезоном вважаються осінні місяці, коли м'яка тепла погода поєднується з прогрітим за літо морем. Також комфортно і в квітні-травні, хіба що море прохолодніше і ввечері ще свіжо. Взимку і ранньою весною нерідкі сильні вітри і може бути холодно, особливо вечорами і вночі, тому при виборі готелю упор слід робити на захищені від вітру бухти, де купатися можна навіть в січні.

У більшості готелів є різного рівня дитяча анімація, але і за їх межами можна знайти масу цікавих розваг: аквапарки, дельфінарії, захоплюючі екскурсії та морські прогулянки. Детальніше про розваги для дітей в Шарм-ель-Шейху читайте тут .

Ключовим фактором при виборі району в Шарм-ель-Шейху, придатного для сімейного відпочинку з дітьми, є не тільки розташування бухти відносно рози вітрів, але і наявність плавного піщаного входу в море. Безумовно, цей єгипетський курорт славиться своїми підводними рифами, але те, що для дайверів великий плюс, для батьків з малюками - скоріше мінус. Як правило, корали починаються в метрі від берега, а зайти в море можна тільки по понтону або в спеціальному взутті. Якщо для дітей постарше в супроводі батьків це не проблема, то мамам з малюками купатися у берега незручно і навіть небезпечно. Вибираючи готель, пильну увагу слід приділити стану пляжу, довжині і розташуванню понтонів, а також розміру коралових рифів на узбережжі.

Вибираючи готель, пильну увагу слід приділити стану пляжу, довжині і розташуванню понтонів, а також розміру коралових рифів на узбережжі

Бухта Шарм-ель-Майя

Найкомфортабельнішим місцем для відпочинку з дітьми вважається затишна бухта Шарм-ель-Майя. Захищена з трьох сторін від зимових вітрів, з широкою смугою повністю обладнаних піщаних пляжів, бухта може похвалитися самим доглянутим і «безкоралловим» узбережжям в регіоні. Це єдине місце, де можна сміливо забігати в море по м'якому пружному пісочку, не боячись порізатися про корал або наступити на морського їжака - справжній рай. До того ж, тут знаходиться човнова пристань, звідки відходять прогулянкові яхти в заповідник Рас-розум-ель-Сід. Поруч з бухтою відразу за лінією готелів розташований Старе місто і Old Market - найбільший східний базар Шарм-ель-Шейха. На жаль, більшість готелів працюють виключно з європейськими туроператорами. З пропонованих на російському ринку найбільш популярний готель Dessole Seti Sharm.

Туристичний і культурний центр міста - бухта Наама-бей, де уздовж узбережжя пролягає мальовнича набережна, а в самому місті день і ніч кипить життя. Традиційно, відпочинок в недорогих готелях Наама-бей пропонують молоді та студентам, для яких важливі нічні розваги та шопінг. Але ж ця бухта чудово підходить і для пляжного відпочинку з дітьми - подекуди узбережжі було розчищено від коралів, тому в море можна спокійно заходити прямо з берега і купатися на будь-якій глибині. Саме тут знаходиться, мабуть, самий чистий, безпечний і комфортабельний піщаний пляж регіону - Терразіні Біч. Завдяки зручному географічному положенню, Наама-бей круглий рік надійно захищена від вітрів і навіть взимку тут цілком комфортна температура повітря і води, що теж дуже важливо. Анімація для дітей в місцевих готелях залишає бажати кращого, але завжди є можливість погуляти і розважитися за межами готелю. Найбільш пристосованими в цьому плані готелями є Hilton Fayrouz і Marriott Resort Mountain.

Найбільш пристосованими в цьому плані готелями є Hilton Fayrouz і Marriott Resort Mountain

Пляж в бухті Наама Бей

На півночі Шарм-ель-Шейха розташована ще одна неймовірно мальовнича і в усіх відношеннях комфортабельна бухта для сімейного відпочинку - Шаркс Бей. В районі піщаного пляжу з однойменною назвою є місця без коралів з зручним входом в море, де можна не переживати, що діти поріжуть. Також, на узбережжі Шаркс Бей розташовано декілька невеликих рифів, що підходять для початківців дайверів. Це дуже зручно для тих батьків, які хочуть поєднати приємне з корисним - поплавати з аквалангом або маскою і одночасно побалувати дітей морськими купанням. Неподалік розташовується невеликий причал з яхтами, відпливає на острів Тиран - можна урізноманітнити відпускні будні цікавою екскурсією. Готелі Sultan Gardens і Grand Rotana знаходяться на самому березі моря, мають хорошу репутацію і прекрасно підходять для спокійного відпочинку сім'єю.

Новости