Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Шарм-ель-Шейху: пляжі, готелі, пам'ятки і підводне життя курорту

  1. Знайомство з «царським затокою»
  2. Де знаходиться
  3. Карта Шарм-ель-Шейха
  4. Кращі місця Шарм-ель-Шейха
  5. Клімат курорту: коли краще їхати відпочивати
  6. вода
  7. повітря
  8. Пляжний відпочинок
  9. для дорослих
  10. Для сімейного відпочинку
  11. Спортивні розваги та активний відпочинок
  12. Розваги для активних людей
  13. Окремо про дайвінг
  14. Пам'ятки Шарм-ель-Шейха
  15. Нічне життя
  16. Готелі, кафе і транспорт
  17. Де жити?
  18. На чому їздити?
  19. Де харчуватися?
  20. Місця для шопоголіків

Шарм-ель-Шейх - один з найвідоміших в світі курортів Єгипту. Місто живе туристами круглий рік. Якщо вам до душі відпочинок серед райських морських красот і гір - ласкаво просимо в «Царський затока»! Шарм-ель-Шейх - один з найвідоміших в світі курортів Єгипту

Відпочинок в Шарм-ель-Шейху

Знайомство з «царським затокою»

Гіди придумують Шарм-ель-Шейху безліч російських назв: «бухта шейха», «царський затока», «затока мудрого старця». Мальовнича морська природа, сприятливий клімат і зручна транспортна розв'язка перетворили невелике селище у всесвітньо відомий курортний місто всього за півстоліття.

Ще в 1982 році населений пункт носив назву Офира.

Туристи люблять особливу атмосферу цього курорту: він більше нагадує середземноморський місто, ніж типові вулиці Єгипту. У місцевих закладах змішалося безліч культур: єгипетська, європейська, азіатська. Вивіски російською мовою красуються тут всюди.

Вивіски російською мовою красуються тут всюди

Узбережжя Шарм-ель-Шейха

Де знаходиться

Шарм-ель-Шейх - місто, який витягнувся уздовж затоки Акаба в південній частині півострова Синай. Протяжність міста - майже 30 км, вздовж усього узбережжя знаходиться безліч мальовничих бухт.

З південного заходу і північного сходу він впирається в заповідник і парк: Рас-Мохаммед і Набк. Північно-західна частина захищена горами Синай, де височіють знаменита Гора Мойсея і найвища з гряди - гора Святої Катерини. Південно-східна частина курорту омивається водами Червоного моря, де неподалік розташований острів Тиран.

Всього в декількох годинах їзди від Шарм-ель-Шейха знаходяться інші курортні міста: Дахаб, Нувейба, Таба.

Карта Шарм-ель-Шейха

Як дістатися з Москви

Дістатися безпосередньо з Москви в аеропорт Шарм-ель-Шейха під назвою «Рас-Назрані» самостійно не вийде: регулярні рейси в цьому напрямку відсутні. Купуючи чартерний тур, вдасться дістатися до місця призначення менш ніж за 5 годин.

Якщо ви хочете відправитися на знаменитий курорт без допомоги туроператорів, доведеться летіти з пересадками. Дорога займе від 10 годин часу. На «царський затока» з Москви можна дістатися через аеропорти таких міст:

  • Стамбул;
  • Рим;
  • Каїр;
  • Мілан.

Аеропорт Шарм-ель-Шейха

Перельоти в потрібному напрямку здійснюють авіакомпанії «Turkish Airlines», «Meridiana» та інші. Ціни відрізняються: рейс зі зворотним квитком обійдеться в 24-40 тисяч рублів. Поїздка влітку буде майже в 2 рази дорожче.

Кращі місця Шарм-ель-Шейха

До кращих місцях у межах міста, де обов'язково повинен побувати турист, відносять:

  • парк розваг «Fun Town» з безкоштовним входом;
  • торговий центр «SOHO Square»;
  • клуб «Pacha Sharm»;
  • аквапарк «Albatros Jungle Aqua Park»;
  • район Наама-Бей, який є епіцентром нічного життя;
  • «Old Market» - історичний торговий ринок;
  • дискотека «Black House».

Торговий центр «SOHO Square»

Клімат курорту: коли краще їхати відпочивати

Завдяки тропічного клімату курортний сезон триває тут цілий рік. Зима тут м'яка, добре підходить для тих, хто не переносить спеку. Літо - гаряче, в кращих традиціях пустель, з люто палючим сонцем.

Якщо ваша мета - екскурсії та близькість з мальовничою природою, де температура води не має значення, то краще летіти сюди пізно восени або взимку: спека не буде заважати. Якщо головною визначною пам'яткою курорту ви вважаєте пляж, то літо - саме час відпочивати в Шарм-ель-Шейху.

Дощі тут рідкість. Повітря сухе незалежно від пори року, але буває вітряно.

Повітря сухе незалежно від пори року, але буває вітряно

Клімат Шарм-ель-Шейха

вода

Навіть якщо ви вирішили приїхати в курортне місто взимку, купуватися завжди є можливість: температура води нижче + 20 ° С не опускається. У теплу пору року вода прогрівається до + 28 ° С.

повітря

Найнижча температура припадає на січень і лютий. Зимовими ночами повітря охолоджується до свого мінімуму для Шарм-ель-Шейха: +10 .. + 15 ° С. Днем завдяки яскравому сонцю знову теплішає: на пляжах можна засмагати і купатися.

Рекордно низька температура на курорті була зафіксована на позначці в +5 ° З 23 лютого 2000 року.

Літо спекотне. Середня температура в тіні +35 .. + 38 ° С, в особливо сонячні дні досягає позначки + 46 ° С Пік спеки припадає на серпень. Вночі повітря не встигає охолоджуватися нижче + 30 ° С.

Вночі повітря не встигає охолоджуватися нижче + 30 ° С

Пляжі Шарм-ель-Шейха

Пляжний відпочинок

У Шарм-ель-Шейху величезну кількість пляжів. Всі вони діляться на три види:

  • коралові;
  • умовно-піщані, або коралово-піщані;
  • піщані.

Велика частина прибережної території курорту заполонили корали: їх колонії охороняються законом. Тут всюди побудовані понтони, за допомогою яких можна дійти до води з чистим дном, минаючи небезпечні для ніг ділянки.

У деяких районах Шарм-ель-Шейха пляжі коралово-піщані: окремі ділянки очистили штучно, позначивши їх буйками. В інших місцях, щоб не пошкодити ноги, купатися доведеться в тапочках.

Єдині повністю піщані пляжі знаходяться в Шарм-ель-Майя. Вся прибережна територія тут поділена між 26 готелями, які піклуються про благоустрій своїх ділянок. До зручною глибини води доведеться йти досить далеко, тому на деяких пляжах теж обладнані понтони для милування морської природою.

До зручною глибини води доведеться йти досить далеко, тому на деяких пляжах теж обладнані понтони для милування морської природою

Шарм-ель-Майя

для дорослих

Вибір пляжу для відпочинку без дітей залежить від уподобань туриста. Найбільш популярні пляжі мають такі особливості:

  1. Хадаба, затоки Шаркс-бей і Набк повністю оточені рисою коралів. Прохід до місць купання здійснюється через містки-понтони.
  2. Деякі ділянки Наама-Бей піщані, деякі - коралові. Орієнтуватися треба по буйками.
  3. Пляжі Шаркс-Бей відрізняються глибоководді: відразу за кораловим ділянкою починається велика глибина. Підійде любителям пірнати і споглядати чудеса підводного світу.
  4. У Рас-Умм-ель-Сіде природного мілководдя немає: окремі ділянки засипані штучно. Пляжна територія вузька. Туристи відпочивають на терасах вище піску, спускаючись до води по сходах.

Обов'язково надягайте тапочки, заходячи в воду, навіть якщо вам здається, що коралів мало.

Велика частина населення Єгипту - мусульмани, тому на пляжах жінкам не рекомендується загоряти топлес заради власної безпеки. Територій для нудистів в Шарм-ель-Шейху немає.

Для сімейного відпочинку

Готельні комплекси більше підходять для відпочинку з дітьми, ніж природні пляжі. Через коралів, які ростуть на кілька десятків метрів уздовж берегів, дітям не завжди комфортно і безпечно купатися в морі. З пляжів краще за інших до сімейного відпочинку пристосовані:

  1. Набк. Корали починаються далеко від краю води, утворюючи мілководну територію для дітей. Поруч знаходиться дельфінарій «Dolphina Park».
  2. Пляжі Шаркс-Бея, де є спеціальні місця, призначені для малюків.
  3. Хадаба під час припливу, коли корали НЕ підступають до суші.
  4. Спеціальні мілководні ділянки є в Рас-Ум-ель-Сіде. Якщо море набридне, недалеко розташований аквапарк. Рас-Умм-ель-Сід

Спортивні розваги та активний відпочинок

Головною спортивною розвагою для туристів в Шарм-ель-Шейху заслужено вважається дайвінг. Пірнають навіть ті, хто далекий від активного відпочинку: мальовничі краси підводного світу того варті. Але дайвінг - не єдина можливість відчути адреналін на півдні Синайського півострова.

Розваги для активних людей

Курорт пропонує:

  • серфінг, віндсерфінг і кайтсерфінг;
  • парапланеризм, польоти на буксирі парашуті;
  • підйом в гори;
  • походи і оглядові екскурсії;
  • сафарі;
  • човнові тури;
  • тури на позашляховиках;
  • поїздки на квадроциклах;
  • плавання з дельфінами або акулами;
  • велотури;
  • сплав на каяках і каное;
  • кінні екскурсії.

Поїздки на квадроциклах

Погоджуйтеся на послуги тільки від перевірених компаній. В Єгипті поширене шахрайство.

Ціни на розваги відрізняються, починаючись з декількох доларів і закінчуючи сотнями.

Окремо про дайвінг

Життя і туризм на курорті крутиться навколо моря. Місцева морська флора і фауна настільки прекрасні і різноманітні, що Жан Жак Кусто не раз приїжджав сюди для занурення.

Плавати з обладнанням можна на всьому узбережжі Шарм-ель-Шейха, а занурюватися - тільки в призначених місцях. Середня відстань до морського дна становить 20 м, приблизно на таку ж відстань можна бачити перед собою.

Більшість готелів пропонують гостям послуги власного дайв-центру, професіонали якого допоможуть поринути у берега або вивезуть на далекі рифи. Недалеко від міста в 1876 і 1941 роках затонули кілька кораблів, зануритися у яких - справжня пригода.

Вартість одного занурення - приблизно 50-100 USD.

Підводний світ Шарм-ель-Шейха

Слідкуйте за тим, чи входить в ціну занурення оренда обладнання та страховка.

Пам'ятки Шарм-ель-Шейха

Основними визначними пам'ятками Шарм-ель-Шейха є:

  1. Гора Мойсея, де, згідно з Біблією, Бог явився пророку, передавши йому 10 заповідей. У гори знаходиться монастир Святої Катерини.
  2. Старе місто зі східним базаром, який знаходиться на південному заході курорту. «Old Market» виконаний в кращих традиціях єгипетського стилю і славиться своєю красою.
  3. Музей папірусів - аналог музею Каїра, який розповідає історію цього матеріалу, технології його виготовлення.
  4. Затонулі кораблі «Лара» і «Луллия», які особливо привертають любителів дайвінгу. Знаходяться недалеко від острова Тирана.
  5. Мечеть Аль-Мустафа вражає своєю зовнішньої архітектурою. Будівля - втілення класики Ірану і Узбекистану. Всередину мечеті не пускають.
  6. Музей Тутанхамона наповнений копіями речей, знайденими в гробниці цього великого фараона.
  7. Національні парки «Рас-Мохаммед» і «Набк» популярні в усьому світі. Парки відомі не тільки дивовижною морською природою, а й рідкісними сухопутними видами. Вхід в «Рас-Мохаммед» коштує 10 USD, в «Набк» - 5 USD. Мечеть Аль-Мустафа

Нічне життя

Шарм-ель-Шейх продовжує жити і з настанням ночі. Дискотеки та клуби міста знамениті не менше пляжів і визначних пам'яток.

Туристи настільки цінуються містом, що поряд зі звичайною була створена «туристична поліція». У завдання цих правоохоронних органів належить вирішення проблем гостей міста.

Особливою популярністю користується розважальний комплекс «SOHO Square». Тут є все, починаючи від жарких дискотек, клубів і закінчуючи історичними уявленнями і катком. Самим екзотичними вважається бар «Ice Bar», де всі меблі і стіни зроблені з льоду. Світову популярність придбав місцевий клуб «Pangaea Club»: завдяки англійському керівництву заклад тримає дуже високу планку якості.

Світову популярність придбав місцевий клуб «Pangaea Club»: завдяки англійському керівництву заклад тримає дуже високу планку якості

Співаючий фонтан Soho Square, Єгипет

Допізна працюють магазини «Old Market». Одним з улюблених місць туристів є «променад» - прогулянкова дорога в Наама-Бей, де навіть вночі продовжують обслуговувати гостей численні кафе, магазини і кальянні.

Готелі, кафе і транспорт

Шарм-ель-Шейх - це місто, яке повністю орієнтований на індустрію туризму: готелі і ресторани стоять тут повсюдно, а більшість вивісок написані на кількох мовах. Узбережжя продовжує розвиватися: з кожним роком з'являються нові розважальні комплекси, готелі і ресторани.

Де жити?

Курорт налічує понад 200 готелів різних категорій. Щоб вибрати собі житло, потрібно задуматися над такими питаннями:

  1. Ціна.
  2. Який потрібен пляж?
  3. Чи буде турист проводити більшу частину часу в межах готелю або за його межами?
  4. Що повинно знаходитися поруч?

У місті немає будівель вище трьох поверхів. Це офіційне розпорядження місцевої влади. Ніщо не повинно заважати туристам милуватися горами і морем.

Готелі класичних районів порядком застаріли. Широка розважальна програма представлена ​​готелями в Хадаба і Наама-Бей. Вартість номерів починається з 30 USD на добу.

Вартість номерів починається з 30 USD на добу

Grand Rotana Resort Шарм-ель-Шейх

У Шарм-ель-Шейху можна орендувати віллу або квартиру у місцевого населення, але жити в готелі набагато зручніше. Знімаючи житло самостійно, туристи втрачають можливість звернутися в будь-який момент за допомогою до персоналу.

На чому їздити?

Роль міського транспорту виконують маршрутні таксі та автобуси. Вартість проїзду на них становить всього 0,05-0,50 USD. Таксі по місту досить дешеве: ціни починаються від 1-4 USD в залежності від відстані.

У Шармі зручно взяти на прокат автомобіль, якщо турист планує багато переміщатися. Взяти на час машину можна в міжнародному агентстві або у місцевих компаній. Ціни починаються від 50 USD в день за найпростіший автомобіль.

При оренді укладайте детальний договір, де мають бути вказані всі наявні у машини ушкодження. В іншому випадку господар зможе стягнути велику суму за «завдані збитки».

В іншому випадку господар зможе стягнути велику суму за «завдані збитки»

таксі

Машина надається іноземцям при дотриманні наступних умов:

  • вік водія від 25 років;
  • стаж водіння - не менш 1 року;
  • наявність паспорта та закордонного паспорта.

Де харчуватися?

Шарм-ель-Шейх може задовольнити навіть самого прискіпливого гурмана: різні ресторани знаходяться тут повсюдно. Вийшовши з будь-якого готелю, туристи одразу побачать декілька відповідних для обіду закладів, де пропонують місцеву, європейську та азіатську кухні.

Обов'язково відвідайте:

  • «Dananeer» - основним напрямком ресторану є риба і морепродукти. Сміливо замовляйте тарілку-асорті;
  • «El Fanar» - фешенебельний італійський ресторан з широким вибором м'ясних і рибних страв;
  • «Kokai» - частинка Японії на єгипетській набережній. Приготування кожного блюда - це справжнє шоу, яке кухар виконує для гостей.

Харчування в готелях

В асортименті більшості ресторанів немає алкогольних напоїв. Уточнюйте це при вході.

В середньому один обід на двох обійдеться в 15-20 USD.

Місця для шопоголіків

Магазини в Шарм-ель-Шейх знаходяться всюди. До улюблених місцях шопінгу відносяться «Old Market» Старого міста і магазини району Наама-Бей. Два цих місця - практично повні протилежності. «Old Market» пропонує туристам різноманіття доступних сувенірів, екзотичних фруктів і повсякденних товарів, а Наама-Бей - фешенебельний район з дорогими магазинами натуральної косметики і оригінальних коштовностей.

«Old Market» пропонує туристам різноманіття доступних сувенірів, екзотичних фруктів і повсякденних товарів, а Наама-Бей - фешенебельний район з дорогими магазинами натуральної косметики і оригінальних коштовностей

Old Market

Найпопулярніший з торгових центрів - «SOHO Square». Його побудували зовсім недавно, але він вже встиг стати одним з найбільших в Єгипті. На території «SOHO Square», крім численних магазинів, знаходяться парк розваг, боулінг, сквош, каток, фонтани, бари, кафе і ресторани.

Шарм-ель-Шейх - це курорт у всіх сенсах цього слова. Тутешня інфраструктура дозволяє зануритися в культуру Єгипту, не відриваючись від цивілізованого і продуманого відпочинку. Це місце підійде як для сімей з дітьми, так і для екстремальних турів: кожен зможе написати власну казку на півдні Синайського півострова.

На чому їздити?
Де харчуватися?
Де жити?
Який потрібен пляж?
Чи буде турист проводити більшу частину часу в межах готелю або за його межами?
Що повинно знаходитися поруч?
На чому їздити?
Де харчуватися?

Новости