Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Бухті Инал

  1. Розташування
  2. Історія
  3. клімат
  4. пляж
  5. відпочинок
  6. пам'ятки
  7. транспорт

Розташування

Бухта Інал знаходиться в Туапсинському курортному районі на узбережжі Чорного моря між Архипо-Йосипівка і Джубга в 60 км від міста Туапсе і в 130 км від Краснодара.

Бухта Інал простягнулася вздовж узбережжя Чорного моря на 100 км. Бухта Інал починається від Бжідского перевалу і закінчується в селищі Шепсі. Сам кукрортний селище майже повністю складається з баз відпочинку, що простягаються уздовж дороги, що веде до бухти Інал. Поєднання сприятливих кліматичних умов, відсутність промислових підприємств і приватного сектора, і головне - поклади цілющої блакитної глини - роблять бухту Инал чудовим місцем для відпочинку і оздоровлення.

Туристична база відпочинку Нафтовик в Бухті Инал

Історія

За однією з версій бухта Инал названа по імені першого проповідника християнства на чорноморському узбережжі. Про життя і служіння Інала нічого не відомо, фактично про нього нагадує лише назва бухти. Існує ще красива легенда, що бухту назвали по імені одного князя в честь примирення двох племен.

Легенда свідчить: "Давним-давно на березі бухти жили два ворогуючих племені. В одному племені у князя Інала була дочка, у ватажка іншого племені був син. Юнак і дівчина любили один одного. Одного разу хлопця, який прийшов на побачення, схопила варта. Дівчина впросила батька помилувати улюбленого і навіть переконала всіх помиритися. Обидва племені об'єдналися і щасливо зажили на березі бухти, яку назвали Инал. "

Правда, є легенда, що селище Бжід, яке знаходиться недалеко від бухти Інал, виникло при укладенні перемир'я між ворогуючими Адигейський племенами. Нібито на бенкеті, присвяченому закінченню війни, один з найстаріших розбив на щастя глечик. І повелів закласти на цьому місці селище, яке назвав Бжід - "розбитий посуд".



клімат

Погода в Бухті Инал радує великою кількістю теплих днів. Клімат в цьому районі переходить від середземноморського до вологого субтропічного, тому в Бухті Инал майже не буває дощів. Курортний сезон тут триває тут з середини травня до середини вересня. У цей період казкова погода в Бухті Инал сподобається будь-кому. Влітку середня температура повітря вдень становить + 24'С. У рік випадає до 1000-1300 мм опадів.



пляж

Покриття пляжу мелкогалечного, з правого боку бухти - валуни. Біля берега є цілющі блакитні глини. Територія пляжу упорядковується, є прокат пляжного інвентарю та водної техніки. У великій кількості кафешки, кіоски з продажу морозива і всяких напоїв, закусочні різного рівня цін.

Місцевість навколо бухти не менше мальовнича. На прилеглих схилах гір переважають дерева і чагарники хвойних порід (сосна, ялівець). Припляжної територія бухти Інал і розбита на 6 ділянок, де розташовані понад 100 баз відпочинку літнього типу, в основному відомчі (Краснодарських підприємств). Природний ліс навколо них мирно сусідить з упорядкованою територією.



відпочинок

Відпочинок в бухті Инал - це перш за все відпочинок в оточенні чудової природи на тлі моря. Сюди можна приїжджати без попередніх узгоджень, не сумніваючись, що знайдете не просто житло, але житло по вашим запитам і кишені - на двокілометровій ділянці розташовано близько сотні баз, від наворочених до по-радянськи спартанських. Бази розкинулися на порослих листяним лісом тінистих схилах гір. Умови розміщення та вартість проживання різні. Все залежить від пропонованих зручностей і відстані до моря. Вся територія бухти Інал поділена на ділянки. На території бухти є дискотеки, кафе. Бази відпочинку в бухті Инал своєму розпорядженні все необхідне для повноцінного і комфортабельного відпочинку.



пам'ятки

Колір води в Бухті Инал має надзвичайно красивий блакитний відтінок, через колір гірських порід, якими складено дно бухти і пляж. Вони складаються з дуже щільного зеленувато-сірого вапняку. Крім того, тут прямо в воду виходить з гори потужний пласт "блакитної глини". Ключі підмивають гору, і біля її підніжжя утворюється невеличке озерце, заповнене рідким брудом. Влітку з усіх навколишніх баз відпочинку збираються відпочиваючі, щоб прийняти грязьову ванну. Після того, як прийом процедури закінчується, глину змивають в тіла прямо в море.

Пам'яток архітектури серед туристичних баз годі й шукати. Але до послуг відпочиваючих екскурсійні бюро, які допоможуть ознайомитися з визначними пам'ятками Туапсинському району і всього Чорноморського узбережжя.

Тут Ви можете відвідати історико-краєзнавчий музей імені М. Г. Полєтаєва, меморіально-художній музей художника А. А. Кисельова, фонтан "Кам'яна квітка", театр юного глядача, дельфінарій "Аквамир". В околицях - численні дольмени епохи бронзи, лісопарк Кадош, гори Шессі, семиголового, Семашхо, Два Брата, скеля Кисельова, скеля Орлан, Скала Зуб, Нагір'я Лагонаки - світ диких скель, каньйонів і печер, вулкан Індишхо, печери гори Індик, водоспади на річці Дедеркой, вулкан Індишхо і багато іншого.



транспорт

  • Дістатися до бухти Інал можна через Туапсе ж / д транспортом, а далі автобусом, маршруткою або таксі з Туапсе (в бік Новоросійська, пос.Бжід).

Ефективна і недорога реклама приватних готелів і котеджів на березі моря в інтернеті


Поділіться з друзями, надішліть на Email, зробіть закладку

Телефони Єдиної Служби Бронювання:
Сочі: (988) 700-23-23, Анапа: (918) 753-60-88, Геленджик: (918) 794-2327
Якщо складно додзвонитися - заповніть форму , Ми зателефонуємо самі
Ціни на 2019 рік у санаторії Чорноморського узбережжя
Можливо вам буде цікаво подивитися ці санаторії:
Підмосков'ї. База відпочинку "Бухта радості"
Туапсинський район. Бухта Інал. Пансіонат "Скеля"

У зв'язку з відкриттям нових офісів продажів пропонуємо вакансії менеджерів турагентств.
Менеджер по санаторіям Туапсинському району . Робота в Туапсе в офісі на телефоні, офіційне оформлення, соцпакет.
Потрібні програмісти. Розробка сайтів в Туапсе

Новости