Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Байкалі. Круїзна програма "Великий Байкал": Іркутськ

  1. Базова круїзна програма №1 "Великий Байкал"

Warning: include (/sii/tur-baikal.htm): failed to open stream: No such file or directory in D: \ www \ www.water-mir.spb.ru \ turizm \ baikal-tur \ bolshoi-baikal. shtml on line 33
Warning: include (): Failed opening '/sii/tur-baikal.htm' for inclusion (include_path = 'D: \ XAMP \ php \ PEAR') in D: \ www \ www.water-mir.spb.ru \ turizm \ baikal-tur \ bolshoi-baikal.shtml on line 33

Базова круїзна програма №1 "Великий Байкал"

Час дії туру: липень-вересень 2005

Склад групи: 4-8 чоловік

1 день - Прибуття в Іркутськ. Трансфер на мікроавтобусі аеропорт - селище Листвянка (70 км) на березі о. Байкал. Розміщення і сніданок в готельно-туристичному комплексі " Наталі "Компанії САН-ВОЯЖ. Оглядова екскурсія по селищу Ліствянка - відвідування Лімнологіческого музею з експозицією флори і фауни озера, акваріума з байкальської нерпою, церкви Святого Миколи XVIII століття. Після обіду посадка на катер і відвідування старовинної Кругобайкальской залізниці на південно-західному узбережжі Байкалу - архітектурно - ландшафтному пам'ятнику російського залізничного будівництва початку століття. 2-х годинна пішохідна екскурсія по КБЖД через старовинні тунелі та галереї. Повернення в туристичний комплекс. Вечеря. Сауна.

2 день Після сніданку - посадка на катер. перехід до бухти Піщана (6:00). Знамениті ходульні дерева і чудові види на озеро зі скель, що оточують бухту. Неповторні тайгові схили Приморського хребта з ефектними групами скель полого спускаються до Байкалу. Піщаний пляж бухти живописно обрамляють пірамідальні скелі Велика Дзвіниця. Пішохідна 2-х, 3-х годинна прогулянка до бухти Сінна по мальовничій гірській стежці, що проходить над берегом озера. Сама Сінна бухта зустріне Вас спокійним ландшафтом, піщаними дюнами, соковитою зеленню на березі і незайманим лісом. Увечері за бажанням російська лазня. Ночівля на борту теплохода.

3 день - Ранній вихід з бухти Сінна і перехід до острова Ольхон , Найбільшого острова на Байкалі і одного з сакральних місць бурятського народу і шаманісткой релігії (9 - 10 годин). У міфах і легендах бурят Ольхон вважається притулком грізних духів Байкалу. По дорозі можлива зупинка біля мальовничої скелі Саган-Заба (При відсутності хвилі) і огляд первісних наскальних малюнків. На скелі висічені вершники на конях, фігури різних тварин (лосі, марали, кози, північні олені та ін.) Фахівці вважають, що найдавніші з них відносяться до новокам'яного і бронзового століть (кінець II тис. До н.е.). Ночівля в одній із заток малого Моря (Протоку між островом Ольхон і материкової лінією).

4 день - Екскурсія по островах Малого моря. Воно має складну берегову лінію, що утворить безліч мілководних бухт. Над його поверхнею підносяться кілька кам'яних брил-островів. Відвідування Шаман скелі на острові Ольхон - одного з класичних фото і художніх образів Байкалу. Без її зображення не обходиться жоден фільм або фотоальбом про Байкалі. Двухвершінние скеля складена кристалічним вапняком-мармуром, покритим яскравими лишайниками червоного кольору. У найближчій до берега скелі є наскрізна печера, в якій раніше проходили шаманські обряди, а пізніше в ній знаходився "Вівтар Будди".

5 день - Тривалий перехід (8 - 10 годин) через відкритий Байкал від мису Хобой (північного краю острова Ольхон) до Чівиркуйского затоки , Розташованого в північній частині півострова Святий Ніс . По дорозі можлива зупинка на Ушканов островах і, за умови сприятливої ​​погоди і дозволу працівників Баргузинского заповідника, огляд лежбища нерпи. До вечора прибуття в Чівиркуйскій затоку - одне з унікальних місць на Байкалі. Залив розташований з північного боку півострова Святий Ніс і входить до складу Забайкальського природного національного парку. Залив мілководний, добре прогрівається і має в своєму розпорядженні величезними гідробіологічними ресурсами. Крім цього, околиці затоки вкрай мальовничі - могутні незаймані ліси, покриті снігом (в червні і вересні) гори, піщані пляжі, бурхливі річки і найчистіша Байкальська вода. Ночівля в бухті зміїв. Цілющі радонові ванни.

6 день - Перехід в бухту Крохалінная (1 година) з чудовим піщаним пляжем і багату рибою. Риболовля на спінінг на щуку, окуня і сазана.

7 день - Перехід в бухту Суха. Риболовля на харіуса, ленка.

8 день - Повернення на острів Ольхон (перехід 12 годин). Ночівля поблизу протоки Ольхонскіе ворота. Російська лазня.

9 день - після сніданку трансфер в Іркутськ на мікроавтобусі (відстань 250 км., Час у дорозі 5 годин). Розміщення в готелі Байкал-Готель, розташованої в Іркутську на набережній річки Ангара. Вечеря в одному з ресторанів готелю.

10 день - Трансфер в аеропорт.

Вартість туру:

  • Вартість для групи з 6 туристів (дорослих) - 780 Євро з людини (2-х місне розміщення на кораблі)
  • Вартість для групи з 7,8 осіб (дорослих) - 690 Євро з людини (2-х і 4-х місне розміщення на кораблі)
  • Вартість для групи з 4,5 осіб (дорослих) - 1125 Євро (1 і 2-х місне розміщення на кораблі)

У вартість круїзу включено:

  • 3-х разове повноцінне харчування і проживання на борту теплохода;
  • плата за вхід в національні парки;
  • готель в п. Листвянка, готель в Іркутську;
  • екскурсійна програма;
  • всі трансфери;
  • лазні;
  • страхування.

Необхідно враховувати, що в червні, 1-й половині липня, а також з другої половини серпня, на воді холодно, Байкал ще не прогрілося, і підбирати відповідний одяг та взуття. У той же час сонце настільки активно, що потрібно уникати сонячних опіків, особливо на воді. У вересні - жовтні прохолодно через загальне зниження температури, особливо вночі. Зате розмаїття кольорів осіннього Байкалу і відмінна рибалка компенсують всі ці незручності! На переходах з відкритого Байкалу не рідкість шторму і сильна хвиля, особливо на переходах від бухти Піщаної до Малого Моря. Проте, капітан намагається здійснювати ці переходи в ранкові години, коли Байкал спокійний і пасажири сплять.

Умови перебування на катері:

Моторний човен "Наталі". Швидкість 15 - 17 км / год. Обмеження по хвилі до 1.5 метра. Розміщення до 10 осіб, 2 санвузли, супутниковий телефон, навігаційна система для руху в умовах поганої видимості. Засоби порятунку - човен з мотором, рятувальний пліт, рятувальні жилети.
Мінуси: Катер - це не готель, а транспортний засіб, за допомогою якого можна за мінімальну кількості днів оглянути визначні пам'ятки Байкалу, недоступні з суші. У каютах затісно. Досить голосно працює двигун. Гаряча вода нагрівається допоміжним генератором (який так само виробляє 220 вольт), тому кількість її обмежено, але в перебігу дня прийняти душ вистачає всім.
Плюси: Хороша обробка кают. Низька осаду катери дозволяє пристати в місцях, недоступних для більшості судів. Досвідчена і доброзичлива команда. Під час туру пропонується 3-х разове повноцінне харчування зі свіжих, якісних продуктів.

Капітан корабля залишає за собою право в разі погіршення погодних умов змінювати маршрут з метою безпеки пасажирів !!! Щасливої ​​подорожі!!!

Новости