Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відгуки туристів про відпочинок в Балі (Крит) (Греція) 2019

Так на Криті відпочивала я вже кілька разів (заворожує мене цей острів), то встигла побувати в безлічі прибережних містечок, а в деяких - навіть пожити. Просто дуже здорово, навіть якщо живеш десь в одному місці, їздити по околицях і міняти пляжі. В деякі особливо сподобалися місця потім повертаєшся.

Балі - якраз з таких розвіданих пляжів. Втім, я не впевнена, що навідаюсь туди знову, і зараз розповім чому.

Що це взагаліЩо це взагалі?

Балі - це курортне містечко (колишнє рибальське село) рівно посередині між Іракліон, столицею острова, і Ретімно, одним з великих міст. Прекрасне містечко, щоб скупатися і перекусити, особливо якщо ви їдете з одного міста в інший. Тут є все, що потрібно курортники - набір готелів, лежаки на пляжі, водні атракціони і пристойний асортимент ресторанів і кафе. І, в цілому, Балі виробляє дуже сприятливе враження.
Але тим, хто любить подорожі туристам я б рекомендувала його саме для одноразового відвідування. Цього разу почну з мінусів цього містечка, а не з плюсів.

Мінуси відпочинку в БаліМінуси відпочинку в Балі

  • Найголовніший мінус - це те, що тут ви не знайдете ось прямо просторого пляжу. У Балі кілька бухт, найпопулярніша, якщо я не плутаю, носить ім'я Евіта (саме тут зосереджені всі таверни і кращі готелі), але вона - маленька! А саме до неї потрапляє більшість туристів, з'їжджаючи по покажчиках з шосе. Хоча є трійка інших бухт, більше і ширше.
  • Втім, вищезазначені бухти все одно не можна порівняти з іншими, більш просторими пляжами, наприклад, з широченним пляжем Амудар'я або тієї ж Малією. Вони не дуже великі. Мальовничі, так, але не просторі.
  • Парковка у цього освоєного нами пляжу в центрі містечка невелика, дорога проходить зовсім поруч. Ми ставили машину на останнє вільне місце, і вдалося захопити два останніх вільних лежака (так ось щастило). У цій бухті смуга піску досить вузька, тому всі тісняться як можуть.
  • Крім пляжного відпочинку, в Балі зовсім нічого робити. Тобто якщо ваша мета - «тюленінг», Балі - прекрасне місце. Особливо якщо вибрати готель з басейном, у якого завжди є місця. А ось якщо немає ... Навколо, в основному, такі ж курортні містечка, а до Іракліона і Ретімно потрібно їхати, і не так уже й мало.
  • У сезон тут буває дуже багато народу. Яблуку ніде впасти.
  • Городок стоїть на горах. Тобто всі вулиці тут вгору-вниз. Якщо у вас труднощі з переміщенням, з вами немічні родичі і так далі, в Балі зручно вам не буде.
Плюси відпочинку в Балі
  • Хочеться тихого відпочинку з дітьми або з другою половинкою? Сюди! Городок маленький, я б навіть сказала, що це як і раніше село. Гучні дискотеки тут не в честі. Є кілька ресторанів, які працюють допізна (перша лінія, в основному), так що можна укласти дітей спати без особливих проблем і «бум-бум» над вухом.
  • В основній бухті повно розваг. Тут катають на «банані», дають напрокат водні мотоцикли, тут є навіть водний батут і водний баскетбол, від якого молодь в захваті. Ми, поки сиділи в таверні над бухтою, спостерігали, як юне покоління в рятувальних жилетах з ентузіазмом біситься під наглядом досвідчених товаришів. Човник теж можна напрокат взяти. Для малюків спокійно видобуваються надувні круги і навіть жовті динозаври.
  • Пляж пологий і захід у воду дуже плавний, що добре для того ж відпочинку з дітьми: немає різкого обриву дна, дитина не провалиться ні в яку яму і не заб'ється про великий камінь, яких вистачає на критських пляжах - а тут немає.
  • Таверни, ресторани і кафе в Балі дуже симпатичні, і годують тут смачно. І місця є завжди: таке відчуття, що все на пляжі, а в тавернах досить вільно. Чесно кажучи, це було одне з кращих місць, де ми обідали на Криті, а обідали ми багато де, в тому числі, в гірських сімейних ресторанчиках на 2-3 столика, де готують як для себе.
  • На додаток до попереднього пункту: це як і раніше рибальське поселення, морепродукти тут найсвіжіші!
  • З сувенірами теж все добре. Є весь необхідний туристу стандартний набір, плюс якісь місцеві штучки, які добре підуть в якості незвичайних подарунків родичам, друзям і знайомим. Взагалі в таких місцях - невеликих містечках і селах - я вкрай рекомендую звертати увагу на прикраси і кераміку. Буває, що їх роблять саме місцеві, і за межі села ці сувеніри не вибираються. А вони прекрасні.
  • З Балі ходять екскурсійні човна в Ретімно. Самі ми на такий не плавали, бо приїхали на машині, але бачили вдалині.
підсумок

Мені, як людині, що любить переміщення, різноманітність і пам'ятки, Балі сподобався стримано. Тут красиво, але не більше, ніж у багатьох інших місцях на північному березі; крім як купатися і обідати, нам там було нічого робити (ми не любителі водних розваг); і якщо вибирати якийсь опорний пункт для житла в цій частині Криту, Балі я б відкинула за нудьгу. На мій смак, це симпатичне містечко для разового візиту. Скататися і подивитися на мальовничі бухти і скелі, смачно пообідати і скупатися можна. Хоча вірю, що багатьом воно саме своєю неквапливістю і западе в душу: не дарма тут так багато людей!

Що це взагалі?

Новости