Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шарм ель шейх

Всі країни / Єгипет / Шарм ель шейх

Шарм-ель-Шейх - мабуть, найвідоміший курорт в Єгипті, на південному краю Синайського півострова. Мільйони туристів щороку воліють проводити свій відпочинок саме тут. І на це є дуже багато причин ...

Шарм-ель-Шейх (правильно Шарм-еш-Шейх), в перекладі з арабської означає «затока Шейха». Раніше, в роки ізраїльської окупації, це невелике містечко був відомий, як Офира. Світову популярність місто отримало в 1967 році, коли президент Єгипту Абдель Насер заблокував Тіранський протоку і спробував перешкодити Ізраїлю увійти в Червоне море.

Карта Шарм-ель-Шейха

Завдяки зручному розташуванню, хорошому клімату, багатому природному світу, і досить швидкого розвитку, місто досить швидко здобув популярність серед туристів і мандрівників. Було вирішено розвивати місто, в відповідно до сучасних світових курортами - так з'явився на світло один з найпопулярніших курортів світу - Шарм-ель-Шейх.

Шарм-ель-Шейх - це особливе «обличчя» Єгипту. Він разюче відрізняється від інших єгипетських міст і курортів. Він не схожий на галасливий столичний Каїр, мало що має спільного з туристичним Луксором, не йде ні в яке порівнянні з Олександрією, і вже дуже сильно відрізняється від іншого популярного єгипетського курорту - Хургади . Шарм-ель-Шейх більше нагадує середземноморські курорти Європи. Розгадати особливий шарм Шарма можна тільки побувавши тут.

Історично місто піддавався суцільний одноразової забудові, він росте шляхом розвитку безлічі різних архітектурних «оазисів». Тут немає висотних і, навіть, багатоповерхових будівель. Практично, всі ділянки берега, забудовані елітними готелями або відведені під зведення нових житлових комплексів. Але, місто продовжує рости вглиб узбережжя, в сторону гірського пасма.

Що розкинувся протяжної смугою вздовж берега моря, Шарм-ель-Шейх обмежений двома національними заповідниками, що виходять до моря. Через райони міста проходить головна магістральна вулиця - проспект Ring Road, що з'єднує місто в єдине ціле.

Як і годиться курортам зі світовим ім'ям, життя в місті побудована виключно навколо індустрії туризму. Тут все створено для туристів. У місті діє понад 300 готелів різного класу і цінової категорії, що надають туристам всі можливі види задоволень і розваг, щоб вони могли спокійно і з комфортом проводити свою відпустку. Відпочинок тут - це, в першу чергу, чудовий сервіс, прекрасне море і чудові коралові рифи.

Шарм-ель-Шейх має своє неповторне, але, завжди впізнаваний образ. Кольори місцевих морських вод - зелений, блакитний і найрізноманітніші відтінки синього, чітко контрастують з охрою, що забарвлює безплідні узбережжя і позбавлені рослинності пагорби. А з північного заходу, місто прикритий від вітрів величної грядою Синайських гір. Місто складається з декількох районів і бухт.

Район Шарм-ель-Майя розташований у однойменній бухти з портом, в близькості від центру Старого міста, який багатий своїми маленькими магазинчиками з різноманітними товарами і ринками, з властивим тільки їм східним обслуговуванням. Тут, також, розташовується однойменна гавань, звідки яхти з туристами стартують на морські прогулянки і в заповідник Рас-Мохаммед. Шарм-ель-Майя знаходиться на самому південному заході курорту і знаменитий своїми піщаними пляжами і готелями.

Сам Старе місто славиться своїм східним ринком «Old Market». Саме тут, в строкатій міської тканини, в хаосі безладно розкиданих будівель, галасливі натовпи туристів метушаться між сучасними магазинами, простими крамничками, продавцями різних спецій і ремісниками, з їх творіннями зі шкіри та теракоти. Килими, одяг, кальяни, спеції, сувеніри - тут можна знайти все. Непростимий гріх йти звідси з порожніми руками. Бажаючі зробити покупки можуть непогано розважитися в спробах поторгуватися з продавцями. Але, навіть якщо Ви нічого не плануєте купувати - побродити по ринку все-таки варто лише з цікавості.

Хадаба - елітна частина міста. Тут по струнці витягнулися офіси, ресторани, кафе, магазини, автосалони. Сам район можна неспішно обійти хвилин за 20. А для ледачих туристів по території Хадаба курсує оригінальний «міні-паровоз», з вагончиками для туристів.

Райони Меркато і Хай-ен-Нур відносяться до житлових кварталах міста, і знаходяться на височині, біля скелястого берега бухти.

Найзнаменитіший туристичне місце Шарм-ель-Шейха, це, без сумніву, Наама-Бей , Свого роду, єгипетський і арабська Лас-Вегас. Чудове місце для відпочинку з відмінними пляжами, і розкішними готелями, Наама-Бей славиться і, ще, дуже бурхливим нічним життям.

Практично, цілодобово тут кипить життя. Особливо пожвавлюється Наама-Бей вечорами, коли туристи виходять на прогулянки і в пошуках розваг. А розважитися тут є чим.

Уздовж усього пляжу Наама-Бей простягнулася пішохідна вулиця з ресторанами, кафе, дискотеками і магазинами. Від концентрації таких розваг рябить в очах. Мабуть, однією з найвідоміших дискотек в Наама-Бей є Hard Rock Сafe. Вдень дискотека є звичайнісіньким кафе, де приємно посидіти і поговорити за чашкою кави. А ближче до півночі починається все найцікавіше і захоплююче.

А ближче до півночі починається все найцікавіше і захоплююче

А як добре кальянні Шарм-ель-Шейха! Величезний вибір кальяну можна знайти саме в Наама-Бей. Палити кальян - особлива традиція, можна навіть сказати мистецтво. Навіть некурящі люди відчувають величезну повагу до єгипетським кальянним. Атмосфера в кальяну дуже приємна і розслаблююча: грає східна музика, навколо все блищить, повітря напоєне приємними ароматами, а м'які дивани і затишна атмосфера пропонують відпочити від суєти і розслабитися після бурхливого дня ...

Атмосфера в кальяну дуже приємна і розслаблююча: грає східна музика, навколо все блищить, повітря напоєне приємними ароматами, а м'які дивани і затишна атмосфера пропонують відпочити від суєти і розслабитися після бурхливого дня

Неподалік від Наама-Бей знаходиться ще вона відома бухта - Рас-Умм-ель-Сід, яка славиться своїми чудовими, за своєю красою, кораловими рифами і їх неймовірними і рідкісними мешканцями.
Дуже популярний район у туристів - Шаркс-Бей. Незважаючи на агресивну назву «Бухта акул», Шаркс-Бей славиться своєю мирною і величною красою. Ця зона, незважаючи на її достатню новизну і молодість, прославилася своїми шикарними кораловими рифами. Тут знаходяться прекрасні готелі і готелі, які надають широкий спектр послуг та розваг для усунення нудьги відпочиваючих.

Тут знаходяться прекрасні готелі і готелі, які надають широкий спектр послуг та розваг для усунення нудьги відпочиваючих

Рас-Насрані - район ділових центрів і готелів, до якого примикає аеропорт. Ця бухта є раєм для любителів дайвінгу: вода тут неймовірно прозора, видно абсолютно все корали, рифи і їх мешканці.

Ще один елітний район Шарм-ель-Шейха - Сохо. Це скоріше не район, а невелика вуличка
з співаючими фонтанами, магазинами, дитячими каруселями і сценою, де часто виступають різні музичні колективи і влаштовуються різноманітні заходи.

Найвіддаленіший район Шарм-ель-Шейха - Набк-Бей, розташовується навпроти острова Тиран. Ця бухта володіє прекрасним піщаним берегом, а в морській воді ростуть неймовірні за красою корали, в гілках яких плавають рідкісні види риб. Цей район один з найбільш швидкозростаючих, тут будується багато нових готелів.

Любителів екстриму в Шарм-ель-Шейху чекають кілька аквапарків, найбільш відомим з яких є аквапарк Albatross. Тут дуже багато найрізноманітніших гірок. Оригінальним розвагою можна назвати басейн з хвилями, в якому треба плавати на човні з веслами.

І, все-таки, найголовніше гідність курорту - дивовижне Червоне море. Чистий і тепла вода, багатий підводний світ і велика кількість коралових рифів створюють хороші умови для заняття дайвінгом і сноркелинга, як взимку, так і летом.Для тих, хто плаває тільки на невеликій глибині, характерний, для цього моря, вихід на поверхню рифів сприяє спокійного і необмеженому спостереження за багатющої навколишнім середовищем і її численними різнокольоровими мешканцями.

Цінителі підводного світу прагнуть побувати в Національному парку Єгипту - Рас-Мохаммед. Цей парк справедливо включений в десятку найкрасивіших зон підводного світу. Територія Рас-Мохаммед володіє незвичайною красою: що знаходяться вище рівня моря коралові рифи, висохлі русла річок, гори і низини, граніт і піщані дюни. А підводний світ відрізняється великою різноманітністю коралів, і мешканців морської флори і фауни.
Шарм-ель-Шейх - популярний курорт світового класу, що надає, за цілком помірні гроші, чудовий сервіс і масу розваг. А приємний клімат і невимовної краси море, роблять цей курорт - меккою туризму.

Читайте також:

Гора Мойсея - довга дорога по святій стежці

Церква Аль Муалляка - підвішена церква

Хургада - найстаріший курорт Єгипту

Храм Ваді-ес-Сьобу - красивий пам'ятник архітектури Стародавньої Нубії

Тури до Єгипту - спецпропозиції дня

Новости